Aluat pentru paste din galbenus de ou

De fapt, metoda de preparare a aluatului de sinestătător este una foarte simpla. Din acesta e posibil de pregatit paste, ravioli, tortellini, lasagna si altele.

Ingrediente:

  • Făină – 250 g
  • Gălbenuș – 10-11 buc.

1 Aluat pentru paste din galbenus de ou

Eu am sa folosesc mixer planetar, desi puteti face totul manual. Turnati intr-un recipient faina (250 g). Cel mai bine de folosit faina de tip “00”, sorturile sunt mai moi, se potriveste perfect pentru paste si pizza. Daca nu o gasiti, folositi-o pe cea obisnuita.

3 Aluat pentru paste din galbenus de ou

Adaugati 10 galbenusuri.

4 Aluat pentru paste din galbenus de ou

Amestecati totul.

5 Aluat pentru paste din galbenus de ou

Puteti observa cum aluatul a format niste cocolase. Aceasta inseamna ca galbenusurile nu au fost suficiente si am mai adaugat unul.

6 Aluat pentru paste din galbenus de ou

Totul depinde de tipul de faina si de marimea galbenusurilor. Incepeti cu maxim 10 galbenusuri si apoi ajustati. Daca veti framanta aluatul cu mainile, procesul va dura un pic mai mult. Trebuie sa obtineti un aluat neted, care sa nu sa se lipeasca de maini, dar nici nu trebuie sa fie prea uscat.

Modelati aluatul obtinut intr-o bila si infasurati-l intr-o folie de plastic.

7 Aluat pentru paste din galbenus de ou

Lasati-l pe masa timp de aproximativ o ora. Aceasta va permite glutenului sa se dezvolte, deoarece acesta raspunde de elasticitatea aluatului. In acest moment aluatul poate fi congelat (cu siguranta poate fi pastrat timp de o luna), insa nu va sfatui sa faceti acest lucru.

8 Aluat pentru paste din galbenus de ou

Din aluatul gata e posibil de pregatit tortellini cu ciuperci sau pasta tagliatelle.

9 Aluat pentru paste din galbenus de ou

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!