Biscuiți cu scorțișoară la ceai

Cu ceva timp in urma, am incercat să gătesc niște biscuiți, dar în timpul procesului am omis ceva și in rezultat mi-au ieșit niște turte dulci pufoase. Am decis să mă împart cu experiența mea, deoarece mi-au părut super delicioși. Așa cum se întâmplă adesea în industria de cofetărie – dintr-o greșeală se naște ceva genial. În cazul dat se vor primi niște biscuiți puhavi, moi și sfărâmicioși în interior, ceva asemănător unor turte dulci, în timp ce la exterior vor fi destul de crocanți, grație faptului că s-au rumenit bine în cuptor. În caz de necesitate, le puteți aplatiza. Iată așa o rețetă universală.

Initial, s-ar părea ca ingredientele nu sunt doar simple, ci chiar primitive: zahăr, făină, ouă și unt. Dar toată magia constă în detalii. Noi vom folosi multă scorțișoară. O parte va merge direct în aluat, iar restul o vom presăra peste biscuiți. Datorită acestui lucru vom avea ca rezultat un efect interesant.

Iar ca această rețetă sigur să ajungă în lista dumneavoastră, m-am gândit, că putem înlocui scorțișoara cu oricare alt condiment. Și, desigur, pentru iubitorii de ciocolată, recomand să folosiți cacao – atunci plăcerea dumneavoastră nu va avea limite. Deci, doar 5 minute pentru prepararea aluatului și încă 10 minute pentru coacere. În timpul săptămânii vă veți putea bucura de gustul catifelat al biscuiților la o ceasca de ceai, cafea sau lapte!

Ingrediente:

Biscuiti cu scortisoara ingrediente

Pentru început amestecați bine toate ingredientele uscate. Acestea sunt făina (480 g) și praful de copt (5 g).

2

În bolul de mixer puneți untul la temperatura camerei (225 g) și zahărul (225 g).

3

Adăugați îndată și scorțișoara (15 g).

4

Porniți mixerul și amestecați untul, zahărul și scorțișoara ca să obțineți o masă omogenă. Adăugați ouăle (câte unul) și amestecați.

5

Masa trebuie să fie una bine omogenizată.

6

Adăugați făina cu praful de copt și continuați să amestecați aluatul.

7

Inițial se va forma o bucată mare de aluat umed.

8

Mai apoi veți putea cu ușurință să formați o bilă mare din aluat. Așezați-l pe o folie de plastic, aplatizați-l până la grosimea de 2 – 2,5 cm și puneți-l în frigider pentru 30 minute.

Aluat pentru biscuiti cu scortisoara

Între timp amestecați zahărul rămas (75 g) și scorțișoara (10 g).

10

Atunci când aluatul va fi gata, rotiți niște bile din el de mărimea unei nuci. Rostogoliți-le în amestecul de scorțișoară și zahăr. Nu vă faceți griji dacă zahărul se va scutura, avem nevoie de el doar ca scorțișoara să se distribuie uniform pe suprafața biscuiților. Plasați-le pe hârtia de copt cu o mica distanță între ele, aproximativ 3 – 4 cm. Puneți-le in cuptorul încins la 200 grade, regim sus-jos.

11

Coaceți până sunt gata, timp de 10 – 12 minute. Ele vor plesni un pic se vor rumeni, dar la atingere vor fi încă moi. Important să nu le uscați. Mai bine le scoateți un pic mai devreme, decât mai târziu.

Retete biscuiti de casa cu scortisoara

Cred că copii vor fi încântați.

Biscuiti cu scortisoara reteta

Am obținut în interior un biscuit perfect.

14

Sfaturi

  • Gusturi.

Nu toți iubesc scorțișoara, din acest motiv, iată câteva idei cum am putea să o înlocuim: nucșoară, ghimbir, cacao, coaja de fructe, picături de ciocolată. Dacă doriți, înlocuiți 120 grame de făină cu cacao, va fi super!

Rezultă că putem face combinatia de ghimbir – lime, ciocolată – portocală și totul ce vă trece prin cap. Daca veți adăuga cacao, încercați să rostogoliți bilele în zahăr pudră.

  • Depozitarea.

Un recipient sigilat mereu face minuni, acesta va permite stocarea biscuiților pentru 5-7 zile. Iar aluatul în sine va sta în frigider 3 – 4 zile, în congelator – câteva săptămâni.

  • Textura.

Putem proceda astfel, să aplatizăm bilele de aluat, care stau deja pe hârtia de copt, și vom obține niște biscuiți plați, care vor fi mai crocanți în interior, deoarece se vor coace mai intensiv în interior, atunci vor fi asemănători celor de ovăz.

  • Băuturi.

Mi-au plăcut toate! Ceai negru, cafea sau chiar un pahar cu lapte, din acest motiv si iubim biscuții – ei se potrivesc cu orice tip de băuturi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!