Burger de casă

Sunt un mare fan a burgerilor. Încă din copilărie mă străduiam să pregătesc ceva între burger și sandwich, mereu încerând să-l perfecționez, făcându-l mai delicios. Astăzi putem savura o varietate enormă de burgeri, începând cu tipul de carne folosit și terminând cu forma acestuia. Unii, în general, au și uitat cum ar trebui să arate un burger adevărat, în timp ce alții l-au simplificat cât de mult posibil.

Propun să pregătim un burger adevărat și corect, totul va fi clar, din ingrediente simple și cu un proces de pregătire rapid. Tot ce mi-am dorit pentru acest burger este o chiftea de carne suficient de groasă și suculentă, pe care am s-o mănânc cu maximă plăcere chiar și separat. Acesta este un test bun, dacă burgerul va fi unul într-adevăr delicios. Adesea, topping-ul salvează toate situația, în cazul în care carnea nu a fost pregătită conform așteptărilor. Acest gigant conține în sine o chiftea de tocmai trei centimetri din doua tipuri de carne, iar câțiva ardei iuți vor schimba radical situația.

Chiflele le voi prăji pe grătar, astfel încât tot sucul să rămână în interiorul burger-ului. Obligatoriu vom adăuga și verdeață, câteva felii de roșii, cornichoane, cheddar și ceapă dulce în oțet.

Ingrediente:

  • Chifle – 1-2
  • Ceapă dulce – 200 g
  • Ardei iute – 2
  • Sos iute – 1 lingură
  • Carne de vită tocată – 250 g
  • Carne de porc tocată – 250 g
  • Ouă – 1
  • Pesmet – 2 linguri
  • Sare, piper
  • Topping (la dorință)

1 Burger de casa

Tăiați ceapa (200 g) în semicercuri mari, cu o grosime de la 6 la 12 mm.

2 Burger de casa

Preîncălziți tigaia și turnați ulei de măsline. Apoi, micșorați flacăra și adăugați ceapa. Prăjiți ceapa până aceasta se va carameliza complet.

3 Burger de casa

4 Burger de casa

În timp ce se prăjește ceapa, tăiați câțiva ardei. Eu am folosit chili, cu o lungime de aproximativ 7 cm. Desigur, puteți folosi oricare vă plac sau chiar deloc, sau chiar și usturoi.

5 Burger de casa

Puneți într-un bol carnea de vită (250 g) și cea de porc (250 g). Vom obține o chiftea mai complicată ca gust și aromă, va fi mult mai suculentă, moale și mai frumoasă ca aspect, deoarece nu va avea o culoare închisă ca cea obișnuită, preparată doar din carne de vită.

Adăugați și câteva linguri de pesmet. Eu am folosit japonezi pentru tempura, sunt mai moi și este mai simplu de utilizat. Adăugați un ou, ardeiul tocat și o lingură de sos iute de roșii (ketchup, spre exemplu).

Amestecați totul bine cu ajutorul mâinilor, apoi umezițile (pentru ca carnea să nu să se lipească) și formați chifteaua. Eu am obținut una de 16×3 cm. Puteți forma doua de 8×2,5 cm. În orice caz, avem nevoie de o chiftea mare.

Dacă vă doriți un gust mai picant, adăugați 2 linguri de parmezan.

6 Burger de casa

7 Burger de casa

Aplatizați-o un pic în centru, pentru a nu se deforma în timp ce o veți prăji. Adăugați sare și piper pe ambele părți. Eu am pus-o la congelator pentru 5 minute, deoarece va fi mai simplu de lucrat cu aceasta.

8 Burger de casa

Între timp, pregătiți chiflele. Tăiați-le în jumate.

9 Burger de casa

Ceapa deja ar trebui să fie potrivită, pentru a adăuga 1-2 linguri de oțet de vin alb. Este perfect în acest caz! Dacă nu aveți vin alb, folosiți roșu sau de mere (6%). Alte alternative nu sunt.

10 Burger de casa

11 Burger de casa

Preîncălziți tigaia sau grătarul. Puneți carnea la prăjit. Cu o grosime de 3 cm, am prăjit chifteaua câte 3 minute pe fiecare parte. Nu este necesar să o întorceți în fiecare minut, doar să urmariți marginile, îndată ce va prinde culoare până în centru, întoarceți-o.

12 Burger de casa

Nu uitați să prăjiți chiflele, deoarece această etapă va stopa sucul în interior și chifla nu se va înmuia.

13 Burger de casa

Topiți brânza Cheddar (100 g) pe chifteaua încă fierbinte.

14 Burger de casa

Apoi, montați burgerul: frunza de salată (sau rucola), câteva felii de roșii, chifteaua, ceapa, și preferații mei, cornichoane.

15 Burger de casa

Cât e de delicos, iar carnea e atât de suculentă!

16 Burger de casa

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!