Calmar cu accent oriental

Am decis ca trebuie neaparat sa pregatesc ceva oriental si care sa contina calmar. Cine va refuza sa guste niste bucati moi de calmar, care sunt taiate asemenea unei plase si dupa ce sunt prajite prind o forma interesanta. Calmarul este destul de neutru, asa ca il vom praji in ulei, impreuna cu ingredientele noastre preferate: chili, ghimbir, usturoi si ceapa, Toate vor reda o aroma uleiului, iar acesta ulterior le va transmite calmarului. Va puteti imagina ce miros incredibil va fi in bucataria in momentul gatitului. Asia va veni chiar la tine acasa. La sfarsit vom adauga cateva sosuri si secretul preferat de multi asiatici – zaharul, care va schimba radical situatia. Mancarea obtinuta o sa va faca sa mancati totul si nu o sa mai doriti sa va impartiti cu altcineva.

Ingrediente:

  • Calmar – 3-4
  • Ghimbir – 1 cm
  • Chili – 1
  • Ceapa rosii – 1/2
  • Usturoi – 3 catei
  • Ardei gras – 1/2
  • Ulei de masline – 2 linguri
  • Zahar – 1 lingura
  • Ulei de susan – 1 lingura
  • Sos de stridii – 2 linguri

1 Calmar cu accent oriental

Vom incepe cu prepararea calmarului. Am deja unul curatat de carcasa (si dezghetat). Am luat 3-4 felii pentru o persoana. L-am taiat in jumatate, pentru a obtine bucati patrate. Apoi, am intors bucatile pe partea interiora si le-am taiat asemenea unei plase. Este important sa nu faceti prea multe taieturi, pentru ca piesele sa ramane intregi. Acest pas este necesar pentru ca calmarul sa fie mai moale.

2 Calmar cu accent oriental

Apoi, am taiat calmarul in bucati de 3×6 cm sau 3×3 si le-am pus pe o farfurie.

3 Calmar cu accent oriental

Am taiat marunt ghimbirul, a cate 1-1,5 cm.

4 Calmar cu accent oriental

Apoi, am taiat chili.

5 Calmar cu accent oriental

Am tocat marunt o jumatate de ceapa si 3 catei de usturoi.

6 Calmar cu accent oriental

Am taiat o jumate de ardei gras si l-am curatat de seminte.

7 Calmar cu accent oriental

Am incalzit uleiul de masline pe o tigaie (2 linguri).

8 Calmar cu accent oriental

Am rasturnat toate legumele si le-am prajit timp de un minut jumate, pana am simtit o aroma puternica.

9 Calmar cu accent oriental

Am adaugat calmarul si ardeiul gras. Le-am prajit timp de 2-3 minute. In acest timp, calmarul nu va reusi sa devina precum cauciucul.

10 Calmar cu accent oriental

La sfarsit am adaugat zaharul (1 lingura), uleiul de susan (1 lingura) si sosul de stridii (2 linguri, puteti sa-l inlocuiti cu cel de soia).

11 Calmar cu accent oriental

Serviti impreuna cu orez sau fara nimic.

12 Calmar cu accent oriental

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!