Carne de Porc în sos dulce-acrișor

Bucătăria orientală mereu va rămâne un ritual misterios. Bucătăria chineză nu este o excepție. Ce mi-a plăcut întotdeauna este carnea în sos dulce-acrișor. Se gătește foarte simplu și foarte gustos. În rețetă am să folosesc carne de porc, dar se potrivește perfect și cu cea de pui, la dorinţă. Din câte ați putut observa, cel mai popular mod de a tăia în bucătăria chineză este sub formă de pai sau ,,dreptunghiuri” plate. Important e să tăiați produsele într-o singură dimensiune și formă, astfel nimic nu va ieși în evidență.

Ingrediente:

 • Carne de porc – 500 g
 • Morcov – 1
 • Ardei – 2
 • Ardei iute – 1
 • Sos de soia – 4 linguri
 • Oțet de orez- 2 linguri
 • Apă – 6 linguri
 • Zahăr – 3 linguri
 • Amidon – 2 linguri
 • Usturoi – 2-3 căței
 • Ghimbir – 2 cm

1 Carne de porc in sos dulce-acrisor

Luați carnea și tăiați-o în felii destul de subțiri. Pentru a fi mai simplu, puteți congela ușor carnea în congelator, atunci puteți obține felii de 2-3 mm. Adăugați 2 linguri se sos de soia și tocați mărunt usturoiul. Amestecați totul într-un bol mare și lăsați pentru 30 minute.

2 Carne de porc in sos dulce-acrisor

3 Carne de porc in sos dulce-acrisor

Până carnea se marinează, pregătiți restul legumelor. Personal am folosit două culori de ardei, pentru frumusețe. Este doar o chestiune de gust și preferințe. Tăiați ardeii și morcovul exact de aceeași formă ca carnea. Ghimbirul și ardeiul iute le mărunțiți. Ardeiul iute îl puteți folosi în întregime, sau fără semințe, sau îl puteţi exclude complet.

4 Carne de porc in sos dulce-acrisor

5 Carne de porc in sos dulce-acrisor

6 Carne de porc in sos dulce-acrisor

7 Carne de porc in sos dulce-acrisor

Acum vom pregăti sosul. Totul este simplu. Amestecați toate ingredientele într-un recipient: 2 linguri de sos de soia, apa (6 linguri), oțetul de orez (2 linguri), zahărul (3 linguri), amidonul (2 linguri). Amidonul va începe între timp să se scufunde, nu este grav, amestecați periodic.

8 Carne de porc in sos dulce-acrisor

9 Carne de porc in sos dulce-acrisor

10 Carne de porc in sos dulce-acrisor

11 Carne de porc in sos dulce-acrisor

Pe o tigaie preîncălzită turnați un pic de ulei. Căliţi morcovul, adăugați ardeii, ghimbirul. Totul se prăjește bine, ardeiul trebuie să devină mai moale.

12 Carne de porc in sos dulce-acrisor

13 Carne de porc in sos dulce-acrisor

14 Carne de porc in sos dulce-acrisor

15 Carne de porc in sos dulce-acrisor

Atunci când legumele vor fi gata, transferați-le într-un recipient și prăjiți carnea. Deoarece am feliat carnea subțire, aceasta va fi gata în câteva minute, iar în același timp va absorbi foarte bine aroma de legume și sos. Când carnea va prinde culoare, întoarceți legumele, prăjiți totul timp de 3 minute și tunați sosul bine amestecat. Atenție, sosul va începe repede să se îngroașe, iar cum veți observa aceasta , îndepărtați tigaia de pe aragaz.

În caz că ați omis totuși momentul, adăugați un pic de apă caldă (câteva linguri) și amestecați totul.

16 Carne de porc in sos dulce-acrisor

17 Carne de porc in sos dulce-acrisor

18 Carne de porc in sos dulce-acrisor

19 Carne de porc in sos dulce-acrisor

În rețeta originală se mai folosește și ananas (proaspăt sau conservat), dar îmi pare deja exagerat. Dacă doriți, îl puteți adăuga. Desigur, garnitura perfectă ar fi orezul.

20 Carne de porc in sos dulce-acrisor

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!