Chec cu Miere și Curmale

Unde nu am fi și indiferent de ce a, face, mereu dorim ceva dulce.

Vom pregăti un chec pe bază de miere și curmale cu nuci. Este unul din checurile delicate, iar rupând o felie, înțelegi că nu faci față fără un șervețel. Își păstrează foarte bine forma, dar totodată nu este deloc dur. Este perfect pentru călătorii. Împachetați feliile într-o pungă și va rămâne arătos și atractiv. Cu siguranță, preferați să adaptați desertul după propria reţetă. Aici, cel puțin, puteți folosi diferite soiuri de miere și nu numai. În loc de curmale, ceva la fel de vâscos și suculent: prune uscate, caise uscate, stafide sau banane uscate – nu vă puteți imagina cât de delicios va fi. Pentru textură am folosit nuci. Am luat arahide, pentru ca le aveam la îndemână. Puteți să renunţaţi la nuci sau să folosiți tot ce aveți la îndemână. De asemenea, puteți adăuga o linguriță de condimente preferate, în caz dacă decideți să pregătiți ceva aromat.

Consider că este suficient să-l privești o dată ca să te îndrăgostești de el. Un chec frumos, cu arome de fructe uscate, miere și condimente. În interior se ascunde o textură poroasă și flexibilă.

Ingrediente:

  • Curmale – 110 g
  • Nuci – 60 g
  • Unt 82,5% – 110 g
  • Miere – 225 g
  • Lapte – 150 g
  • Ouă – 2
  • Făină – 225 g
  • Condimente
  • Carbonat de sodiu – 5 g

1 Chec cu miere si curmala

Puneți mierea (225 g) într-o oală și adăugați untul (110 g). Folosiți mierea care vă place mai mult, sau înlocuiți-o cu sirop de porumb, melasă sau sirop de glucoză. Puneți la foc, pentru a încălzi mierea și topi untul. Aveți grijă să nu le supraîncălziți.

2 Chec cu miere si curmala

Zdrobiți mărunt nucile (60 g) și curățați curmalele de sâmburi, avem nevoie de 110 grame. Le puteți înlocui cu oricare alte fructe uscate.

3 Chec cu miere si curmala

Amestecați într-un recipient toate ingredientele uscate: făina (225 g), carbonatul de sodiu (5 g) și condimentele preferate. Personal am adăugat câte 5 grame de scorțișoară și ghimbir.

4 Chec cu miere si curmala

Atunci când untul și mierea vor avea aceeași consistență, înlăturați oala de pe foc și adăugați laptele (150 g).

5 Chec cu miere si curmala

Stricați două ouă într-un bol și amestecați-le. Îmbinați compoziția. Pentru aceasta adăugați puțin din untul topit în bolul cu ouă, amestecați și turnați toată compoziția în oală.

6 Chec cu miere si curmala

Începeți să amestecați ingredientele uscate cu mixerul și treptat adăugați-le pe cele lichide.

7 Chec cu miere si curmala

Aluatul trebuie să fie neted și omogen.

8 Chec cu miere si curmala

Adăugați nucile și ¾ din curmale.

9 Chec cu miere si curmala

Răsturnați aluatul în formă, eu am folosit și hârtie de copt. Deasupra presărați curmale rămasă. Coaceți la 150 grade, regim sus-jos și nu mai puțin de 35 minute.

10 Chec cu miere si curmala

Lăsați checul să se răcească 10 minute și ambalați-l în folie de plastic. Sunt necesare 3-4 ore pentru ca umezeala să pătrundă uniform și checul să aibă o consistență.

11 Chec cu miere si curmala

Checul poate fi servit imediat sau poate fi păstrat într-un container până la 3 zile

12 Chec cu miere si curmala

Iată și feliile!

13 Chec cu miere si curmala

Sfaturi pentru gospodine

Acest chec poate avea și o altă formă. Îl puteți coace si in orice alt mod doriți.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!