Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

M-am gândit ca acest chec poate fi gătit seara, iar apoi savurat toată săptămână. Minunat, nu? Checurile sunt mereu bune, pentru că pot fi coapte în orice formă. Checurile pot fi joase, lungi, sau ca acesta, frumos, ridicat și nu prea mare în lungime.

Checul nostru va fi și unul universal. În componența acestuia intră ciocolata și puțină Nutella, în interior zmeură, iar deasupra fistic și ciocolată. Acest tip de chec își păstrează bine forma, nu se sfărâmă, iar glazura de ciocolată va permite să fie transportat în siguranță, fără teamă că nucile vor cădea. Pe lângă faptul că e o idee minunată, veți putea cu ușurință să experimentați cu această rețetă. Spre exemplu puteți înlocui ciocolata cu orice alt tip care vă este pe plac. Nutella poate fi înlocuită foarte ușor cu pasta de fistic, sau arahide, sau cedru. Zmeura o puteți înlocui cu oricare alte pomușoare sau cuburi de fructe, sau chiar fructe uscate. Personal am optat pentru nuci doar deasupra, pentru a accentua textura, dar puteți să le adăugați și direct în aluat.

Vă veți gândi, oare e posibil să mai suprinzi pe cineva cu un simplu chec? Ei bine, acesta chiar o poate face. Colegii și cei dragi vor aprecia gustul fin de ciocolată și nuci.

Ingrediente:

 

 • Zahăr – 200 g
 • Ouă – 3
 • Făină de alune – 90 g
 • Praf de copt – 7 g
 • Făină – 140 g
 • Ciocolată neagră (65%) – 100 g
 • Nutella – 50 g
 • Smântână dulce de 33% – 100 g
 • Unt 82,5% – 80 g
 • Zmeură

1 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Amestecați ouăle (3) și zahărul (200 g) la viteza maxima a mixerului și cât mai mult timp posibil, 5-10 minute. Personal am folosit zahăr brun, dar îl puteți folosi și pe cel alb.

2 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

În timp ce se amestecă ouăle, amestecați toate ingredientele uscate: făina de alune (90 g), făina obișnuită (140 g), praful de copt (7 g).

3 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Topiți ciocolata neagră.

4 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Adăugați untul la temperatura camerei (80 g) și Nutella (50 g). Amestecați pentru ca amestecul să se omogenizeze.

5 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Pregătiți forma pentru chec.

6 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

7 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Masa ouălor trebuie să fie spumoasă și să crească de 2-3 ori în volum.

8 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Adăugați o jumătate din ingredientele uscate și amestecați cu ajutorul unei spatule.

9 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Apoi adăugați smântâna dulce (100 g).

10 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Apoi a două parte de ingrediente uscate.

11 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

La sfârșit adăugați ciocolata topită.

12 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Aluatul trebuie să fie bine omogenizat, însă amestecați cu grijă.

13 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Adăugați zmeura (congelată sau proaspătă).

14 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Turnați aluatul în formă. Personal am ales o formă cu dimensiunile 10x17x9 cm. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 155 de grade. Timpul de coacere variază în funcție de mărimea formei, de la 25 la 60 de minute. Atunci când checul va fi gata, scoateți-l din cuptor și acoperiți-l cu un prosop până când acesta se răcește complet.

15 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Acoperiți checul cu ciocolata topită și presărați cu fistic.

16 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Acoperiți deasupra cu încă un strat de ciocolată. Ideal ar fi să o turnați în benzi subțiri.

17 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Sub acest aspect lăsați-l să se răcească și apoi scoateți-l din formă

18 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Îl puteți decora cu bucăți de zmeură și fistic.

19 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Felia o să vă bucure privirea prin textura sa și bucățile de fructe încorporate.

20 Chec de ciocolată cu nuci și zmeură

Sfaturi

 • Făina de nuci.

Checul va fi mai delicios și aromat, dacă veți încinge un pic făina de nuci pe tigaie sau la cuptor (la 140 de grade). Amestecați-o în continuu și, cel mai important, nu o ardeți. Veți simți o aromă puternică de nuci, semn că trebuie să opriți aragazul și că aceasta este gata. Cum am mai spus, pentru acest chec făina de alune este ideală deoarece va reda cel mai intens gust și aromă.

 • Ciocolata.

Puteți folosi ciocolata albă sau cu lapte, care vă place cel mai mult. Checul va fi divers la gust și aspect. Topping-ul de ciocolata se va solidifica și va servi drept carcasă pentru partea de sus a checului. Însă atunci când veți decide să-l serviți, v-aș recomanda să-l încălziți un pic, efectiv 15 secunde.

 • Fructele.

Zmeura se potrivește de minune împreună cu ciocolata, iar pe lângă asta, se găsește cu ușurință tot anul. Dacă veți folosi fructe congelate, adăugați-le cât mai congelate posibil. Cele proaspete tăvăliți-le un pic în făină, ca să nu să se scufunde.

 • Topping-ul.

Eu am folosit pasta de Nutella și smântână dulce, însă se va potrivi oricare altă pastă de nuci, iar smântâna dulce poate fi înlocuită cu smântână cu conținut de 15-20% de grăsime. Checul se va deosebi un pic după gust și textură, însă va fi la fel de delicios.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!