Chec de ciocolată în ceașcă

Sunt sigur că după sărbătorile de iarnă ne vom lenevi și nu vom avea niciun gând de a pregăti ceva din deserturi. Însă pofta de a savura ceva bunișor mereu persistă. Din acest motiv, notați undeva această rețetă extrem de simplă.

De ceva timp mă tot gândesc la o rețetă care se pregătește rapid și simplu, dar la gust să fie asemenea unui tort apetisant. Mi-am reamintit de toate rețetele posibile de brioșe, checuri, chiar și cele mai vechi rețete de la bunica. Și când deja îmi pierdusem orice speranță, răspunsul a venit direct de la mine. Curierul mi-a adus noul cuptor cu microunde și am înțeles că nimic nu poate fi mai simplu decât un chec în ceașcă.

Am pus cana pe cântar, am adăugat câteva ingrediente, am amestecat totul cu o furculiță și am pus în cuptorul cu microunde. Doar în 40 de secunde eu deja savuram aroma checului de ciocolată.

Ingrediente:

  • Ulei vegetal – 45 g
  • Lapte 3% – 112 g
  • Zahăr – 75 g
  • Praf de copt – 3 g
  • Cacao – 35 g
  • Făină – 75 g
  • Umplutură

1 Chec de ciocolata in cana

În această rețetă nu contează ordinea ingredientelor, însă, totuși consider că cele lichide ar trebui să fie primele, deoarece la sfârșit va fi mai simplu să amestecăm toate ingredientele. Câte checuri de acest gen am făcut, ingredientele uscate rămâneau mereu la fund.

Din acest motiv, începeți cu uleiul vegetal (45 g) și laptele (112 g).

2 Chec de ciocolata in cana

Adăugați praful de copt (3 g).

3 Chec de ciocolata in cana

Apoi, adăugați făina (75 g) și cacao (35 g), la sfârșit zahărul (75 g).

4 Chec de ciocolata in cana

Iar acum umplutura. Eu am folosit picături de ciocolată cu lapte.

5 Chec de ciocolata in cana

Și câteva de nuci grecești.

6 Chec de ciocolata in cana

Amestecați bine cu ajutorul unei furculițe.

7 Chec de ciocolata in cana

Amestecul trebuie să fie bine omogenizat, și cum porția este mică, veți avea nevoie de vreo 20 de secunde.

8 Chec de ciocolata in cana

Puneți în cuptorul cu microunde la putea maximă. Totul va dura de la 30 de secunde până la câteva minute. Puteți verifica dacă este gata. Atingeți checul și dacă acesta nu se lipește de degete, înseamnă că este gata. Nu-l țineți prea mult, deoarece se va usca.

9 Chec de ciocolata in cana

Serviți-l direct din ceașcă și îi mai puteți adăuga orice doriți.

10 Chec de ciocolata in cana

Arată extrem de delicios!

11 Chec de ciocolata in cana

Sfaturi

  • Cacao

Vă sfătui să folosiți cacao alcalinizat, se va potrivi perfect pentru această rețetă, dar și va reda un gust mai deosebit.

  • Ceașca

Ceașca folosită de mine are o capacitate de 450 ml, destul de mare. Dacă folosiți una mai mică, reduceți din cantitatea de ingrediente. Folosiți 2/3 din proporțiile indicate de mine. Puteți pregăti aluatul într-un recipient mai mare și apoi îl puteți împărți prin cești.

  • Servirea

Peste aproximativ 10 minute checul se va usca, așa că străduiți-vă să-l mâncați mai repede. Acesta va fi moale și puhav.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!