Chec de mandarine

De obicei, mandarinele sunt asociate cu sărbătorile de iarnă și magia acestora. Aromă cunoscută încă din copilărie, mormane de coji de mandarine și gustul deosebit al acestora, de la care nu te poți opri de mâncat. Vă propun o rețetă perfectă pentru iubitorii acestui fruct.

Este foarte simplu de pregătit, veți avea nevoie doar de câteva mandarine, restul ingredientelor, presupun, sunt în orice bucătărie. Amestecați ingredientele pentru aluat, adăugați piureul, care va fi pregătit de sine stătător, și puneți la cuptor. Aproximativ peste o oră veți avea checul gata – extraordinar, magic, aromat și cu spirit de sărbătoare. O să vă îndrăgostiți de acest chec. Acesta poate fi pregătit în orice formă și dimensiune. Mandarinele pot fi înlocuite cu oricare alt piure de fructe sau pomușoare. Un astfel de desert îi va bucura pe toți cei dragi.

Ingrediente:

 • Ouă – 3
 • Unt 82,5% – 70 g
 • Făină de nuci – 240 g
 • Făină – 80g
 • Ghimbir – 2 cm
 • Praf de copt – 3 g
 • Mandarine – 200g
 • Zahăr – 200g
 • Mandarine pentru decor

1 Chec de mandarine

Curățiți mandarinele de coajă (ar trebui să vă rămână 200 g), puneți-le într-o cratiță și turnați apă deasupra. Puneți cratița la foc și lăsați mandarinele la fiert, până se vor înmuia (aproximativ până apa va da în clocot).

2 Chec de mandarine

Curățați ghimbirul (2 cm) și treceți-l prin răzătoare.

3 Chec de mandarine

Iată așa ar trebui să arate mandarinele.

4 Chec de mandarine

Răsturnați apa din cratiță și cu ajutorul blenderului formați piureul din mandarine.

5 Chec de mandarine

Amestecați ouăle (3) cu zahărul (200 g) cu ajutorul mixerului, până veți obține o compoziție spumoasă.

6 Chec de mandarine

Adăugați piureul de mandarine și ghimbirul în amestecul de ouă cu zahăr, apoi untul topit (70 g).

7 Chec de mandarine

Adăugați și toate ingredientele uscate: făina (80 g) și făina de nuci (240 g) și amestecați cu ajutorul unei spatule, pentru a se omogeniza.

8 Chec de mandarine

Ungeți forma cu unt și presărați făină. Răsturnați excesul de făină. La fund puneți hârtie de copt.

9 Chec de mandarine

Răsturnați aluatul în tavă (16-18 cm). Coaceți checul la temperatura de 160 grade, aproximativ o oră.

10 Chec de mandarine

În timp se gătește checul, pregătiți decorul. Curățați câteva mandarine mici și tăiați-le în 3-4 felii. Fierbeți un sirop simplu din apă și zahăr (câte 60 g). Adăugați feliile de mandarine. Plasați-le deasupra checului când acesta va fi gata.

11 Chec de mandarine

Acoperiți checul gata cu un prosop sau scoateți-l din formă și înfășurați-l în folie de plastic. Decorați-l cu feliile de mandarine în sirop.

12 Chec de mandarine

Ce bine arată, nu-i așa?

13 Chec de mandarine

Sfaturi

 • Ingrediente.

Puteți înlocui cu ușurință mandarinele cu alte citrice. Acestea pot fi portocale, lămâii, limeuri, etc. și în diverse combinații. Eu am folosit făină de migdale, însă ea poate fi înlocuită cu oricare altă făină de nuci. O puteți cumpăra gata sau să o preparați de sine stătător.

 • Ghimbir.

L-am folosit pentru a intensifica gustul și aroma desertului. Trebuie să înțelegeți că ghimbirul proaspăt răzuit și cel praf se deosebesc mult, însă decizia vă aparține. Dacă nu vă este pe plac, înlocuiți-l cu oricare alt condiment (5-6 g) sau omiteți-l.

 • Timp de coacere.

În general, n-ar trebui să aveți dificultăți în pregătirea acestui chec. Tava mea are 16 cm în diametru și checul să ridicat considerabil în înălțime, ceea ce a servit drept motiv la așa timp îndelungat de coacere. Urmăriți periodic checul cât este în cuptor.

 • Depozitarea.

La fel ca și alte checuri, poate fi păstrat 3-4 zile într-un container sau folie de plastic.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!