Chec simplu cu nuci

Sunt un mare iubitor al rețetelor simple, în special al deserturilor. Sunt sigur că toate ingredientele de care vom avea nevoie pot fi găsite în orice bucătărie, anul împrejur. Vă asigur că veți rămâne plăcut impresionat. Structura neobișnuită ne amintește de mai multe deserturi o dată: biscuiți puhavi, un chec consistent sau turtă aerată. Acest chec poate fi combinat practic cu orice: scorțișoară și nuci mărunțite, gem, coaja de citrice etc., orice vă place și aveți la îndemână. Acest chec poate fi păstrat chiar și timp de-o săptămână.

Ingrediente:

 • Unt 82,5% – 140 g
 • Zahăr – 180 g
 • Ouă – 1
 • Extract de vanilie – 5 g
 • Praf de copt – 7 g
 • Făină – 280 g
 • Smântână 15% – 100 g
 • Zahăr – 50 g
 • Scorțișoară – 5 g
 • Nuci prăjite – 50 g

1 Chec simplu cu nuci

Puneți untul (140 g) într-o cratiță mică.

2 Chec simplu cu nuci

Puneți cratiță la foc mediu și lăsați untul să se topească complet.

3 Chec simplu cu nuci

Acum un moment foarte important. Fierbeți untul până acesta va deveni mai întunecat. Untul va începe a da în clocot, să facă multă spumă și într-un moment veți simți aromă de nuci. Iată așa o surpriză neașteptată ne va da untul (de calitate).

Pentru a înțelege mai bine cât e necesar să fierbeți untul, luați un pic de unt într-o linguriță de pe fundul cratiței. Când veți observa că s-au format niște particule, acesta va fi semn ca este gata. Untul va deveni destul de maro, aproximativ la temperatura de 140-145 grade.

4 Chec simplu cu nuci

Turnați untul în bolul de mixer și adăugați zahărul (180 g) și lăsați amestecul să se răcească.

5 Chec simplu cu nuci

Adăugați un ou, din acest motiv și am așteptat ca untul să se topească. Vă recomand să folosiți extract natural de vanilie (5 g). Vanilia naturală va reda oricărui desert o aroma și gust de un nivel total diferit. Amestecați la viteză înaltă, până veți obține un amestec spumos.

6 Chec simplu cu nuci

Adăugați smântâna (100g). Pe aceasta o puteți înlocui cu iaurt sau chefir.

7 Chec simplu cu nuci

Adăugați făina (280 g) și praf de copt (7 g).

8 Chec simplu cu nuci

Aluatul va fi destul de neted, pufos și consistent.

9 Chec simplu cu nuci

Acum pregătiți dressing-ul din nuci mărunțite (eu am folosit alune prăjite), zahăr și scorțișoară. Experimentați și adăugați orice vă place și vi se pare potrivit.

În orice caz checul va fi delicios și fără nimic, datorită untului prăjit.

10 Chec simplu cu nuci

Iată ce ar trebui să obțineți.

11 Chec simplu cu nuci

Am folosit un inel de 16 cm și am așternut un covoraș de silicon sub acesta. Puteți folosi o tava cu fund detașabil sau oricare aveți la îndemână, cu orice diametru. În loc de covoraș puteți folosi staniol sau hârtie de copt.

12 Chec simplu cu nuci

Răsturnați o jumătate din cantitatea totală de aluat și distribuiți-l cu ajutorul unei spatule.

13 Chec simplu cu nuci

Deasupra adăugați o jumătate din dressing-ul de nuci sau ce ați pregătit dvs.

14 Chec simplu cu nuci

Deasupra restul aluatului.

15 Chec simplu cu nuci

Și iarăși dressing-ul. Puneți în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, regim sus-jos, pentru aproximativ 30-60 de minute, în dependență de forma pe care o aveți.

16 Chec simplu cu nuci

Acoperiți checul gata cu un prosop până se va răci complet.

17 Chec simplu cu nuci

Iată cum arată o felie.

18 Chec simplu cu nuci

Sfaturi

 • Aluatul

Adăugați în acesta orice vă place și considerați că s-ar potrivi. Orice condimente, ale căror combinație vor face checul încă mai aromat. Dacă veți înlocui o pătrime din făină cu cacao alcalinizată, veți obține un chec de ciocolată. Porniți fantezia la maxim și experimentați, adăugați fructe sau pomușoare.

 • Păstrarea

Într-un container sau folie de plastic, checul poate fi păstrat timp de 4-5 zile (posibil și mai mult).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!