Cheesecake de Mere cu Pâine de Secară

Cum vi se pare idea de a găti un cheesecake cu mere de sezon? Îmi plac mult rețetele în care e posibil de introdus ceva personal, spre exemplu sortul preferat de mere. Acesta încetează să mai fie o simplă rețetă a unei prăjituri, pentru că faceți ceva mai special, alegeți aciditatea sau dulcimea, decideți cât de puternic va fi gustul sau invers, cât de calm. În general puteți face o combinație  din mai multe sorturi de mere, careva să le puneți în bază, altele în cremă, altfel vom obține o compoziție unică. Îmi plac merele pentru faptul că pot fi găsite tot anul și într-un asortiment bogat. Iar dacă să ne gândim la înlocuirea acestora cu pere, piersici, caise sau alte fructe sau pomușoare, atunci fantezia nu va avea limite.

La sfârșitul verii, mă gândeam că un cheesecake de mere va fi o opțiune excelentă la ceai. Stratul de bază este pâinea de secară. Da-da, este aromat, gustul destul de interesant, și cum îmi pare mie, perfect se combină cu merele. Pregătirea de bază este una foarte simplă, dar pentru orice eventualitate o să mai propun careva idei de înlocuire. Baza cheesecake-ului va constitui crema de brânză cu piure de mere, îl pregătim de sine stătător și le coacem la cuptor. Această etapă ne va piermite să ne punem imaginația în mişcare, să adăugăm condiment sau alcool în mere. Astfel, desertul va deveni uimitor de multicomponent, voluminos și interesant.

Se gătește foarte simplu, însă, ceea ce veți pune pe masă, va face furori. Capodopera din mere, care se gătește cu cea mai mare plăcere. Textura moale a cremei de brânză o să vă ofere momente de neuitat, felul în care se va topi în gură, o să bucure și pe cei mai capricioși. Baza de cremă de brânză cu scorțișoară va fi înlocuită cu umplutura de mere, cuburi de mere coapte, și suc de mere. Textura abia crocantă, o să vă ofere senzații noi, iar spre final vă așteaptă aroma pâînii de secară, cu notele sale stricte, dar plăcute de malt și coriandru, exact ceea ce va reda gustul deosebit.

Să începem cu pâinea de secară. Cu ajutorul unei cuțit, tăiați pâinea în bucăți cât mai mici.

Ingrediente:

 • Pâine de secară – 250 g
 • Suc de mere – 250 g
 • Mere – 4
 • Gelatină – 15 g
 • Cremă de brânză – 300 g
 • Smântână dulce 33% – 90 g
 • Zahăr – 50 g
 • Lapte – 45 g
 • Scorțișoară, vanilie

1 Cheesecake de mere cu paine de secara

Așezați cuburile pe o tava de copt (e posibil și fără covorașe sau hârtie de copt) și coaceți-le în cuptorul încins la 100-120 grade. Este necesar să uscam pâinea până obținem pesmeți. Timpul va depinde de mai mulți factori din bucătăria dumneavoastră. Să presupunem în jur de o oră, iar între timp verificați. În interior pesmeții trebuie să fie complet uscați.

2 Cheesecake de mere cu paine de secara

Pesmeții gata:

3 Cheesecake de mere cu paine de secara

Transferați-i în bolul de blender și sfărâmați-i în fărmături. Acestea trebuie să fie complet uscate, dacă nu, uscați adăugător pe o tigaie.

4 Cheesecake de mere cu paine de secara

5 Cheesecake de mere cu paine de secara

Mai departe ne ocupăm de topping. În caz că doriți să omiteți această etapă, nicio problemă, doar că cheesecake-ul va fi mai simplu la gust și textură.

6 Cheesecake de mere cu paine de secara

Luați absolut orice soi de măr, care vă plac cel mai mult.

7 Cheesecake de mere cu paine de secara

Curățați 3-4 mere de coajă și sâmburi. Tăiați-le în cuburi de 1-1,5 cm.

8 Cheesecake de mere cu paine de secara

Răsturnați cuburile într-o formă pentru copt (oricare, important este ca merele să stea într-un strat). Împrăștiați zahăr deasupra (alb sau brun). Puneți în cuptorul încins la 160 grade pentru 20-25 minute. Ce vrem să obținem? Merele să fie moi în interior, asemănător cu cele din compot. Cu ajutorul unui cuțit le puteți testa. Amestecați în continuu merele, pentru a se coace uniform.

9 Cheesecake de mere cu paine de secara

Până merele se vor coace, să pregătim totul pentru topping. Foile de gelatină (5 g) înmuiați-le în apă rece. Sucul de mere (250 g) îl aduceți până la punctul de fierbere.

10 Cheesecake de mere cu paine de secara

Îndepărtați oala de pe foc și adăugați gelatina presată în suc.

11 Cheesecake de mere cu paine de secara

Pregătiți forma pentru topping. Personal am una cu fund detașabil de 14 cm, pe care am acoperit-o cu folie de plastic. Între timp sucul cu gelatina se va răci un pic.

12 Cheesecake de mere cu paine de secara

Răsturnați pesmeții uscați într-un bol mare și adăugați puţin lichid. Acesta poate fi lapte, apă sau unt topit. Adăugați câte o linguriță, până veți obține o masă omogenă. Drept rezultat trebuie să obținem o bază lipicioasă pentru cheesecake, ceva asemănător plastilinei.

13 Cheesecake de mere cu paine de secara

14 Cheesecake de mere cu paine de secara

Răsturnați pesmeții în formă (16 cm) și răspândiți-i pe fundul ei. Presați bine baza, astfel ca grosimea să fie de 5-6 cm. Puneți-l la frigider.

15 Cheesecake de mere cu paine de secara

16 Cheesecake de mere cu paine de secara

Adăugați în forma pentru topping câteva mere coapte (aproximativ unul).

17 Cheesecake de mere cu paine de secara

Deasupra turnați 150 grame de suc cu gelatină. Puneți în congelator pentru 2-3 ore.

18 Cheesecake de mere cu paine de secara

Sucul rămas l-am turnat în una din formele Silikomart Tourbilon și am pus la frigider. Dacă nu aveți așa gen de formă, turnați sucul într-o formă simplă cu fund detașabil de 12-14 cm.

19 Cheesecake de mere cu paine de secara

Din restul merelor coapte vom face piure.

20 Cheesecake de mere cu paine de secara

Pentru acesta, răsturnați-le într-un bol sau recipient cilindric, adăugați câteva picături de zeamă de lămâie și zdrobiți cu blender-ul.

21 Cheesecake de mere cu paine de secara

O să obțineți un piure omogenizat.

22 Cheesecake de mere cu paine de secara

Iată de ce avem nevoie pentru cheesecake. Începeți cu faptul că înmuiați foile de gelatină (10 g) în apă rece.

23 Cheesecake de mere cu paine de secara

Păstaia de vanilie tăiați-o în jumătate și adunați semințele.

24 Cheesecake de mere cu paine de secara

Într-o oală turnați smântâna dulce (90 g), lapte (45 g), păstaia de vanilie și oricare alte condimente doriți. Personal am adăugat o linguriță de scorțișoară. Puneți la foc și lăsați până la punctul de fierbere.

25 Cheesecake de mere cu paine de secara

Îndepărtați oala de pe foc și adăugați gelatina.

26 Cheesecake de mere cu paine de secara

Amestecați totul bine, puteți folosi blender-ul.

27 Cheesecake de mere cu paine de secara

Turnați totul peste crema de brânză (300 g) și piure (300 g) și amestecați totul cu mixerul la viteza minimă.

28 Cheesecake de mere cu paine de secara

Răsturnați masa peste baza pentru cheesecake.

29 Cheesecake de mere cu paine de secaraUmplutura nu va fi direct în centru, ci mai aproape de bază. Astfel, cheesecake-ul își va păstra mai bine forma.

30 Cheesecake de mere cu paine de secara

Apoi adăugați deasupra topping-ul congelat.

31 Cheesecake de mere cu paine de secara

Scufundați ușor.

32 Cheesecake de mere cu paine de secara

Răsturnați restul umpluturii pentru cheesecake. Puneți la frigider.

33 Cheesecake de mere cu paine de secara

Mai târziu îi adăugăm spirala congelată. Decorăm cu cubulețe din măr și pâine de secară.

34 Cheesecake de mere cu paine de secaraPuteți observa cât e de delicat, dar totodată ce bine își păstrează forma.

35 Cheesecake de mere cu paine de secara

Sfaturi pentru gospodine

Să ne ocupăm de câteva momente:

 • Baza.

Dacă ideea cu pâinea de secară sau oricare alta vi se pare ciudată, atunci luați oricare biscuiți fărâmicioși. Aceștia pot fi dintre cei mai simpli, cât și Oreo. Personal aș opta pentru cei din ovăz, și cât mai multe condimente.

 • Gustul.

Puteți face pireul și din alte fructe: pere, caise etc. sau chiar pomușoare. Puteți cumpăra și piure gata preparată (pentru copii, congelat, lichid), dar în așa caz vor lipsi careva condimente.

 • Topping.

Cum am menționat mai devreme, topping-ul nu este obligatoriu, dar cu el va fi mai interesantă textura și gustul de mere va fi mai intens. Pentru comoditate, este mai mic în diametru, decât cheesecake-ul propriu-zis. În caz că sunteți limitați în forme de copt, pregătiți topping-ul în aceeași formă și apoi plasați-l cu grijă sau cu ajutorul unui cuțit tăiați-l pe cerc. Partea superioară în formă de spirală arată spectaculos, însă nu va arata rău nici în forma de copt obișnuită.

 • Varietăți.

Merele se combină perfect cu alcoolul. Poate fi whisky sau cognac, dar cel mai gustos va fi cu Calvados (brandy de mere). Din acest motiv, putem înlocui cantitatea de lapte cu alcool. Datorită faptul ca fierbem masa, alcoolul se evaporă.

 • Decor.

Mărul va începe să se oxideze după o perioadă, din acest motiv, trebuie înmuiat în zeamă de lămâie. Pentru compoziția de sus, va fi necesar de înmuiat și cuțitul în zeama de lămâie. Astfel, toate elementele din măr își vor păstra culoare.

 • Densitatea.

Am obținut un cheesecake asemănător unui mousse. Dacă doriți o textură mai cremoasă, luați 400 grame de cremă de brânză și 200 grame de piure, iar gelatină adăugați cu 1-2 grame mai mult. Gândiți-vă bine cum procedați, însă pot fi situații în care vă va prinde de folos.

 • Gelatina.

Mereu înmuiați-o în apă rece. Foile de gelatină în orice cantitate, cea pulbere în proporție de 1:6.

 • Depozitare.

Îl țineți la frigider, acoperit. Astfel, o să vă bucure timp de 3-4 zile.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!