Chiftele în sos teriyaki

Ingredientele secrete și proporțiile corecte vă vor permite să pregătiți chiftele suculente și moi. Proporțiile corecte vor reduce timpul de pregătire la minimum. Fierbeți pastele, adăugați chiftelele și deasupra turnați sosul teriyaki (poate fi încălzit sau folosit rece). Foarte rapid, ușor și delicios.

Teriyaki este o metodă tradițională japoneză de prăjire, cu utilizarea sosului dulce. Sosul pentru teriyaki este preparat din sos de soia cu adaos de zahăr, sake și/sau mirien. Se folosește cu preparate din carne sau pește.

Ingrediente:

 • Ceapă – 25 g
 • Cartofi – 85 g
 • Pesmeți – 25 g
 • Ouă – 25 g
 • Apă – 1 lingură
 • Frișcă 20% – 100 g
 • Carne tocată – 300 g
 • Ulei vegetal
 • Sos de soia – 80 g
 • Oțet de orez – 80 g
 • Zahăr – 60 g
 • Amidon

1 Chiftele în sos teriyaki

O să vă spun proporțiile de bază, iar dvs. o să adăugați după preferințele proprii. Totul va fi măsurat în grame, pentru a obține un rezultat cât mai exact.

Pentru început, tăiați ceapa foarte mărunt (25 g). Puteți lua albă sau roșie, care vă place mai mult. Căliți-o într-o tigaie în ulei vegetal.

2 Chiftele în sos teriyaki

Apoi luați cartofii (fierți din timp, 85 g) și faceți pireu.

3 Chiftele în sos teriyaki

Adăugați pesmeții (25 g) și o lingură de apă.

4 Chiftele în sos teriyaki

Apoi adăugați ceapa călită.

5 Chiftele în sos teriyaki

Spargeți un ou și agitați-l cu ajutorul unei furculițe.

6 Chiftele în sos teriyaki

Adăugați 25 grame de ou în bol.

7 Chiftele în sos teriyaki

Apoi adăugați carnea tocată (300 g). Eu am folosit de vită și porc 50/50.

8 Chiftele în sos teriyaki

Tunați smântâna dulce (20% grăsime, puteți să o înlocuiți cu iaurt de 8-10%, 100 g). Este important să monitorizați consistența și să adăugați ingredientele treptat.

9 Chiftele în sos teriyaki

În rezultat trebuie să obțineți o masă moale. Cel mai bine ar fi să o puneți la frigider pentru o oră. Atunci va fi mai ușor de lucrat, dar puteți începe imediat. Adăugați sare și piper după gust. Eu n-am adăugat nimic, deoarece sosul teriyaki și-a jucat deja rolul.

10 Chiftele în sos teriyaki

Formați chiftele, tăvăliți-le în făină, scuturați excesul și aranjați-le pe o tava.

12 Chiftele în sos teriyaki

Prăjiți într-o cantitate mare de ulei vegetal. Puteți încerca să le coaceți, însă doar dacă doriți.

13 Chiftele în sos teriyaki

Îndată ce se vor rumeni, luați-le și plasați-le pe următoarele. Cel mai bine e să prăjiți chiftelele în porții mici, pentru ca acestea să se prăjească, dar să nu fiarbă. Nu le faceți prea mari, pentru a se prăji și în interior, nu doar la exterior.

14 Chiftele în sos teriyaki

Așezați chiftelele prăjite pe o farfurie acoperită cu hârtie, pentru a absoarbe excesul de grăsimi. Acum vom prepara sosul în stil teriyaki. Totul e foarte simplu. Aveți nevoie de sos de soia (80 ml), mirin (acesta este vin de orez, eu l-am înlocuit cu oțet de orez 6%, 80 ml), zahăr (50 g) și câteva linguri de sake (opțional). Dacă nu aveți oțet de orez sau mirină, atunci vă recomand să cumpărați sosul gata peparat. Zahărul poate fi înlocuit cu miere sau sirop dulce.

15 Chiftele în sos teriyaki

Turnați ingredientele într-o oală și puneți la foc maxim.

16 Chiftele în sos teriyaki

Lăsați-l la foc până capătă o consistență mai densă. Puteți grăbi procesul. Pentru aceasta, într-un recipient amestecați o lingură (fără vârf) de amidon (am luat cel de porumb) și câteva linguri de apă. Amestecați și adăugați în sos, continuând să amestecați.

17 Chiftele în sos teriyaki

Nu uitați că odată ce sosul se va răci, acesta va deveni și mai dens. Răsturnați toate chiftele în sos și amestecați.

18 Chiftele în sos teriyaki

După cum puteți observa, sosul rămâne pe suprafața lingurii semn că aceasta este densitatea corectă.

19 Chiftele în sos teriyaki

Eu prefer să le adaug la paste, însă e posibil și la orez sau alte cereale.

20 Chiftele în sos teriyaki

Puteți păstra acest sos în frigider într-un recipient închis.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!