Ciocolată Caldă

Nimeni nu va contrazice faptul că există lucruri care pot bucura și dărui fericire în orice moment al zilei. Probabil, acestea sunt o ceașcă de cafea bună sau ciocolata caldă cu bezea, servite la micul dejun.

În cele ce urmează o să vă spun rețeta și de asemenea o să demonstrez pe etape cum să gătiți un asemenea deliciu în câteva minute chiar de dimineață.

Ingrediente:

  • Smântână dulce de 33% – 200 ml
  • Lapte – 100 ml
  • Ciocolată neagră – 250-300 g
  • Mentă – 5 crenguțe

1 Ciocolată Caldă

Citiți rețeta până la sfârșit, pentru a înțelege de ce folosim astfel de ingrediente. În primul rând amestecați într-o oală smântâna dulce (33%, 200 ml) și laptele (100 ml). Puteți lua frișcă cu un procent de mai mic grăsime și exclude laptele, dar atunci când sunt utilizate mai multe ingrediente, gustul devine, de obicei, mai intens (fiecare ingredient transmite propria aromă).

Acum, să vorbim un pic despre arome. În orice rețetă se folosește laptele și smântâna dulce, însă puteți să adăugați oricare din ele pentru a conferi arome speciale . Aceasta poate fi coaja de la fructe, condimente, ierburi și multe altele. Tot ce vă este pe plac și vă trece prin minte. Personal ador menta și consider că se combină perfect cu ciocolata.

Deci, amestecați laptele și smântâna dulce, adăugați menta (sau oricare alt ingredient aromat) și puneți la foc mediu.

2 Ciocolată Caldă

3 Ciocolată Caldă

4 Ciocolată Caldă

Așteptați până va începe ușor a fierbe. Îndepărtați de pe aragaz și amestecați bine.

5 Ciocolată Caldă

6 Ciocolată Caldă

În timp ce amestecul se răcește, sfărâmați ciocolata (eu am folosit ciocolata neagră, deoarece are un gust mai intens, însă dacă decideți să o folosiți pe cea cu lapte, atunci adăugați cu 10-15% mai mult) într-un bol adânc, pentru a vă fi comod să amestecați totul.

7 Ciocolată Caldă

Strecurați printr-o sită amestecul de lapte cu mentă direct peste ciocolată.

8 Ciocolată Caldă

9 Ciocolată Caldă

Amestecați totul foarte bine cu ajutorul unei spatule pentru a obține o masă omogenă cu o culoare intensă.

10 Ciocolată Caldă

11 Ciocolată Caldă

12 Ciocolată Caldă

13 Ciocolată Caldă

Turnați amestecul obținut într-un recipient, lăsați-l să se răcească și puneți-l la frigider. Inițial va fi destul de lichid, însă spre dimineață va deveni mai dens.

14 Ciocolată Caldă

Peste 2-3 ore, sau mai bine a doua zi, veți obține un ganaș dens de ciocolată. Poate fi depozitat timp de 2 săptămâni într-un borcan închis și la frigider.  Veți putea pregăti cu ușurință ciocolată caldă în fiecare dimineață. Turnați într-o cană lapte și încălziți-l în cuptorul cu microunde (1-2 minute), adăugați cantitatea necesară de ganaș (2-4 linguri) și amestecați bine.

15 Ciocolată Caldă

16 Ciocolată Caldă

17 Ciocolată Caldă

Și iată ce obțineți: ciocolată caldă cu aromă de mentă, care se pregătește timp de 2-3 minute. Și mai puteți încălzi una sau chiar trei cești simultan. Seara se potrivește perfect cu niște biscuiți. Serviți cu bezea sau ciocolată rasă.

18 Ciocolată Caldă

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!