Crenvurști în aluat (Corn Dog)

Fără îndoiala, patria-mamă a fast-food-ului sunt Statele Unite. Hot-dogul, la fel, își are originea acolo, dar și multe alte feluri de mâncare rapidă. În această rețetă m-a intrigat mult aluatul, dar mi-a părut interesantă și partea estetică.

Ingrediente:

 • Făină – 100 g
 • Făină de porumb – 10 g
 • Zahăr – 3 linguri
 • Boia de ardei – 1 lingură
 • Carbonat de sodiu – 1,5 linguriță
 • Praf de copt – 1 linguriță
 • Sare – 0,5 linguriță
 • Ouă – 1
 • Lapte – 2 linguri
 • Crenvurști – 6
 • Ulei pentru prăjit – 300 ml

1 Crenvurști în aluat

Amestecați toate ingredientele uscate: făina (100 g), făina de porumb (100 g), zahărul (3 linguri), boiaua (1 lingură), carbonatul de sodiu (1,5 linguriță), praful de copt (1 linguriță). Menționez din start că făina de porumb este necesară aici, aceasta conferă gustul potrivit. Dacă nu o puteți găsi, încercați polenta.

2 Crenvurști în aluat

3 Crenvurști în aluat

Amestecați bine ingredientele uscate, adăugați oul și treptat turnați laptele. Aluatul trebuie să fie foarte dens, adaptați consistența cu lapte sau făină.

4 Crenvurști în aluat

5 Crenvurști în aluat

Înfigeți câte o frigăruie de lemn în fiecare crenvurst, fără a ieși pe partea opusă. Este important să le rostogoliți în făină, pentru ca aluatul să se țină mai bine.

6 Crenvurști în aluat

Acum un truc, aluatul trebuie turnat într-un recipient îngust și cât mai înalt posibil. Pentru aceasta se potrivesc perfect paharele pentru cocktailuri. Acest lucru este necesar pentru a putea cu ușurință coborî crenvurștile și pentru ca aluatul să fie suficient pentru toate. Turnați uleiul în tigaie (aproximativ 2 cm) și lăsați-l să se încălzească bine. Apoi scufundați crenvurștile în aluat, pentru a le acoperi complet și scoateți-le cu atenție.

7 Crenvurști în aluat

8 Crenvurști în aluat

9 Crenvurști în aluat

Prăjiți crenvurștile (câte una) în ulei. Încă un secret: pentru ca aluatul să fie neted și rotund, este necesar să răsuciți constant crenvurștile în ulei, în special primele minute. Adică, după ce le-ați pus pe tigaie și observați că aluatul abia s-a prins, întoarceți-le imediat pe altă parte. Dacă se vor forma colțuri pe aluat (totuși tigaia este plată), treceți-le cu spatula atent.

10 Crenvurști în aluat

11 Crenvurști în aluat

12 Crenvurști în aluat

Aluatul trebuie să fie auriu. Nu exagerați și nu le lăsați pe mult timp, dar nici prea puțin pentru că aluatul din interior nu va reuși să se gătească. La fel ca și alte mâncăruri preparate în ulei, cornurile gata trebuie plasate pe un prosop de hârtie.

13 Crenvurști în aluat

Se servește cu ketchup sau muștar, puteți folosi sosuri picante. Gustul este extraordinar. Nu este aluat tipic, la care deja ne-am obișnuit. Acesta este un pic crocant, dar foarte moale datorită porumbului. Gustul este intens și se potrivește perfect cu crenvurștii.

14 Crenvurști în aluat

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!