Fudge cu ciocolata

Inca de mic copil ador acest desert si cu fiecare ocazie “ma recompensam” cu o bucata din acest deliciu. Presupun ca ideea consta in aceea ca desertul era moderat de dulce, uimea prin textura sa si desigur acel gust deosebit al sau. Apropo, personal il prefer pe cel de ciocolata, iar dvs.?

De ceva timp mi-am amintit de acest desert si am inceput sa citesc despre cum se pregatesc fudge-urile, pentru a obtine reteta ideala. Intr-adevar totul este foarte simplu. Ingredientele sunt disponibile si obisnuite: zahar, lapte condensat, un pic de miere si unt. La sfarsit adaugam oricare tip de ciocolata si umplutura. Cel mai avantajos este ca se pregateste intr-un timp foarte scurt. Se pregateste timp de 10-15 minute intr-o oala, apoi se toarna intr-o forma si asteptam pana masa se va intari.

Acum cel mai important. Textura desertului va depinde de temperatura. Daca va fi la frigider, va fi asemanator unui serbet, placut solid, un pic fragil. Daca veti tine desertul pe masa, la temperatura camerei, acesta va fi mult mai delicat si moale. Un alt aspect este ciocolata. Folositi oricare va doriti, pentru a obtine gustul si accentul preferat. Iar al treilea moment este umplutura, destul de importanta. Aici porniti fantezia la maxim, adaugati nuci, fructe si pomusoare uscate, bucati de ciocolata, marshmallow, condimente si multe altele. Nu uitati ca acest desert poate fi servit in diverse moduri. Poate fi taiat in bucati si puteti adauga ciocolata topita deasupra, sau il puteti folosi ca un strat intr-un alt desert.

Ingrediente:

 • Unt 82,5% – 85 g
 • Lapte condensat – 275 g
 • Miere -65 g
 • Zahar -120 g
 • Condimente
 • Ciocolata alba -340-380 g
 • Umplutura

1 Fudge cu ciocolata

Puneti intr-o cratita ingredientele necesare pentru a pregati baza desertului, adica, uleiul de masline (85 g), laptele condensat (275 g), mierea (65 g) si zaharul (120 g).

2 Fudge cu ciocolata

Puneti cratita la foc mic/mediu si nicidecum la maxim, de altfel totul va arde. Amestecati. In primul rand trebuie sa se topeasca zaharul, iar apoi, treptat, compozitia va deveni mai densa. Priviti cum arata in poza, ceva asemanator ar trebui sa obtineti si dvs.

3 Fudge cu ciocolata

Indepartati cratita de pe aragaz si adaugati condimentele (aproximativ o lingurita).

4 Fudge cu ciocolata

Adaugati ciocolata alba (340-380 g, depinde de textura pe care doriti sa o obtineti). Topiti ciocolata, in caz de necesitate, puneti-o din nou la foc.

5 Fudge cu ciocolata

In rezultat trebuie sa obtineti un amestec omogen si suficient de consistent.

6 Fudge cu ciocolata

Adaugati orice tip de umplutura, care nu se va topi si va este pe plac. Eu am adaugat marshmallow, deoarece se umfla amuzant dupa ce este incalzit si se combina perfect in deserturi.

7 Fudge cu ciocolata

Rasturnati amestestecul in orice forma de metal (sau de silicon, daca nu aveti una de metal). Eu am folosit o forma cu dimensiunile de 18×18. Puneti-o la frigider.

8 Fudge cu ciocolata

Atunci cand compozitia se va raci, va incepe sa se stabilizeze si aproximativ intr-o ora va prinde consistenta necesara. Scoate fudge-ul din forma.

9 Fudge cu ciocolata

Sfaturi

 • Umplutura

Porniti fantezia si imaginati-va ce v-ati dori sa vedeti in acest desert. Nuci, fructe sau pomusoare uscate, marshmallow, bucati de ciocolata si multe altele. Fructele sau pomusoarele proaspete nu se vor potrivi in cazul acestei retete, deoarece vor transmite umezeala.

 • Laptele condensat

Luati care va place mai mult, chiar si pe cel cu gust de cacao.

 • Mierea

O puteti inlocui cu sirop de aceeasi densitate, cel de porumb, melesa etc.

 • Zaharul

Eu am folosit brun, deoarece este mai delicios, mai intens la gust si se potriveste perfect in aceasta reteta. Dar, puteti folosi alb, va fi la fel de bine.

 • Ciocolata

Luati orice tip: alba, cu lapte sau neagra. Important sa stiti ca, cu cat ciocolata este mai neagra, cu atat mai tare va fi fudge-ul. Din acest motiv, fie reduceti cantitatea, fie lasati asa cum este.

 • Depozitarea

La temperatura camerei, fudge-ul va deveni moale. Acesta nu se va topi. Din acest motiv, cel mai bine ar fi sa-l pastrati la frigider sau sa adaugati mai multa ciocolata in amestecul cald.

 • Condimente

Eu prefer amestecul de ghimbir si nucsoara. Adaugati orice va place sau chiar nimic.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!