Fursecuri Americane din Ovăz cu Nuci și Ciocolată

Mulți vor fi de acord că fursecurile sunt unul dintre cele mai delicioase deserturi. Din copilărie facem cunoștință cu acest deliciu, ca mai apoi, toată viața să-l savurăm. Este și evident, căci practic e imposibil de imaginat câte tipuri și forme le pot avea.

Fursecurile pot fi înghețate la Polul Nord, sau timp de trei săptămâni de călătorit cu ele prin Africa, să fie păstrate în orice condiții, indiferent de temperatură, umiditate sau climă. Aceste bunătăți rotunde și plate și-au format chiar și o tradiție, mereu ne gândim cât de gustoase vor fi cu un pahar de lapte, ceai, miere, gem, și desigur împreună cu unt de arahide sau Nutella. Cu atât mai mult, în caz că rămân câțiva nemâncați, vom face baza pentru cheesecake, chiar și în acest caz aceștia sunt indispensabili.

Americanii au reușit să ne impresioneze cu diverse rețete de fursecuri cu o grămadă de topping-uri: nuci, ciocolată, caramelă, fructe uscate etc. Toată lumea este încântată de gustul și textura acestora. Am decis să vă împărtășim și noi această rețetă minunată! Sunt perfecți pentru orice eveniment: pentru copii, gustare la cafea sau ceai, sau metodă de a spune ,, te iubesc” și absolut genial pentru micul-dejun. Dacă doriți, puteți să preparați fursecurile, să le congelați și la necesitate doar să le coaceți direct congelate.

Ingrediente:

 • Unt 82,5% – 225 g
 • Zahăr brun – 200 g
 • Zahăr alb tos – 130 g
 • Ouă – 2
 • Fulgi de ovăz – 180 g
 • Făină – 320 g
 • Praf de copt – 10 g
 • Picături de ciocolată – 50 g
 • Ciocolată neagră – 50 g
 • Nuci – 60 g

1 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

Pentru început, puneți în bolul de mixer zahărul brun (200 g), zahărul alb tos (130 g) și untul la temperatura camerei (225 g).

2 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

Mixați totul foarte bine, pentru ca toate ingredientele să se îmbine și să obțineți o textură cremoasă. Nu așteptați ca zahărul sa se topească.

3 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

Adăugați ouăle și continuați să mixați.

4 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

Între timp, tăiați ciocolata neagră (50 g) în bucăți mari.

5 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

După adăugarea ouălor, aluatul va deveni puțin mai pufos.

6 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

Adăugați fulgii de ovăz (180 g).

7 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

Apoi adăugați făina (320 g) și praful de copt (10 g).

8 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

Aluatul va deveni mai consistent și își va păstra bine forma.

9 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

Adăugați nucile (60 g), ciocolata neagră și picăturile de ciocolată (50 g). Amestecați până se incorporează.

10 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

Aluatul va fi foarte bine omogenizat și aromat.

11 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

Pentru a forma fursecurile, vom modela biluțe pe care le aplatizăm ușor cu podul palmei și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, cu distanță între ele, pentru că vor crește în volum.

12 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

Coaceți-le la regim sus-jos, la temperatura de 190 grade, timp de 15-20 de minute, până ușor se rumenesc. În total am obținut în jur de 30 de fursecuri, cu diametrul de 7 cm.

13 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

Le puteți savura cu un pahar de lapte!

14 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

Se vor păstra perfect într-un borcan sigilat chiar și 2 săptămâni! Deși par a fi crocanți la exterior, vor fi moi în interior, datorită fulgilor și timpului de coacere.

15 Fursecuri americane din ovaz cu nuci si ciocolata

Sfaturi pentru gospodine

Să ne ocupăm de câteva momente:

 • Gusturi.

Să începem cu faptul, că o treime de făină poate fi înlocuită cu cacao, astfel fursecurile vor fi din ciocolată, nu e rău, nu? Plus la asta, e posibil de adăugat câteva lingurițe de mirodenii preferate (scorțișoară sau ghimbir).

 • Umplutura.

Noi am folosit ciocolată neagră tăiată în bucăți mari, picături de ciocolată și arahide sărate, deoarece ne-a părut combinația perfectă. Voi puteți folosi oricare altă umplutură, în același gramaj, sunt o mulțime. De exemplu: fructe uscate, stafide, diverse tipuri de nuci, oricare altă ciocolată, nuca de cocos și multe altele. Puneți fantezia in mișcare!

 • Forma.

Cu cât mai gros este fursecul, cu atât mai moale și puhav este în interior. Dacă, în schimb, coaceți biluțe mai dense, veți avea în rezultat ceva asemănător cu turtele dulci. Dimpotrivă, bilele mai fine se vor coace mai repede și vor fi mai crocante în interior. La fel și diametrul poate fi diferit, le puteți face cat de mari doriți, doar că în acest caz va trebui sa ajustați timpul de coacere.

 • Zahar.

Utilizarea zahărului brun oferă o aroma și un gust aparte. Desigur, mulți îl vor înlocui cu cel alb, însă nu recomandam să-l reduceți, deoarece își vor pierde din elasticitate și

 • Faina.

În cazul fursecurilor, oricare alt tip de făină nu se potrivește, nici cea din orez sau porumb, însă putem utiliza oricare tip de fulgi. Pot fi fulgi de ovăz mici sau mari, inventați ceva de la sine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!