Guacamole

Gătim un fel de mâncare simplu si perfect pentru vegetarieni. Presupun că mulți au auzit de el, dar nu se puteau decide să-l pregătească. Mexicanilor le-a reușit să facă o capodoperă. Ce am apreciat la acestă rețetă este textura fină și moale, și un potențial incredibil de a experimenta. O să demonstrăm rețeta de bază, însă aceasta poate fi modificata după gustul fiecăruia: poate fi un sos iute (chili), dulce (ananas, mango, zahăr), acrișor (mere) etc. .Se face foarte simplu, cu ajutorul unui blender (alții se descurcă de minune și cu ajutorul unei furculițe).

Ingrediente:

  • Avocado – 2
  • Suc de lămâie – 50 ml
  • Ananas – 60 g
  • Ceapă roșie – 1
  • Busuioc – o legătură

1 Guacamole

Iar acum o să explic cum să alegeți un avocado. În primul rând, avocado (coaja) poate fi de două tipuri: verde și negru. Nu vă fie frică de cei negri, nu sunt pierduți, nu au stat prea mult la soare, așa e specia. A doua regulă de bază – dacă îl presăm ușor cu degetele este puțin moale, iar dacă opune rezistență și este tare, atunci nu este copt. Este evident, noi avem nevoie de mijlocul de aur.

Cum se curăță corect un avocado. Cu ajutorul unui cuțit treceți prin mijlocul acestuia, de jur împreujur. După ce l-ați taiat, rotiți jumătățile una față de cealaltă, în direcții opuse și separațile. O jumătate va rămâne cu sâmbure. Pentru a o înlătura, loviți ușor cu un cuțit peste ea și rasuciți-o. Sâmburele se va înlătura ușor de pe pulpă și va ramâne pe cuțit. Foarte simplu și comod. Aveți grijă!

2 Guacamole

3 Guacamole

Când jumătățile vor fi gata, îndepărtăm coaja. Pentru aceasta folosim o lingură și trecem ușor pe lângă coajă, ca să scoatem pulpa. Dacă avocadul este ales corect – totul va decurge rapid și simplu.

4 Guacamole

5 Guacamole

Tăiați avocado în felii și puneți-le în blender. Adăugați sucul de lămâie. Avocado, la fel ca și merele, se oxidează și capătă culoarea maro. Zeama de lămâie va opri acest proces.

6 Guacamole

7 Guacamole

Adăugați și ceapa taiată mărunt, ananasul, sarea și piperul dupa gust. Eu am folosit busuioc, dar se potrivește perfect și patrunjelul.

8 Guacamole

Iar acum un detaliu important – amestecați totul în blender, până compozitia obtinută va semăna cu o pastă, cu consistența dorită. O puteți face cu puțină textură sau omogenă, cât de cremoasă doriți.

9 Guacamole

10 Guacamole

Mi-a plăcut extrem de mult rezultatul. Important să rețineți ca o mâncare într-adevăr delicioasă se obține din ingrediente de calitate înaltă. Pentru prima dată faceți totul din componente de înaltă calitate (posibil mai scumpe), pentru a înțelege gustul adevărat al mâncării. Pot spune că eu personal am decis să adaug chili.

Clasicul guacamole se servește cu chipsuri sau tortilla din porumb, însă îl puteți adăuga oriunde doriți.

11 Guacamole

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!