Hamburger (by Jamie Oliver)

Cine nu a auzit de Jamie Oliver? Rețetele sale nu sunt foarte complicate, dar sunt foarte interesante. Cu ajutorul unor detalii simple, îi reușește să transforme gustul mâncării obișnuite în ceva cu totul deosebit.

De data aceasta vom lupta cu stereotipurile și vom demonstra că și fast-foodul poate fi util și gustos. Ingredientele sunt pentru două porții.

Ingrediente:

 • Chifle – 2
 • Carne de vită tocată – 150 g
 • Carne de porc tocată – 150 g
 • Bere – 50-100ml
 • Muștar – 1 lingură
 • Iaurt – 5 linguri
 • Castraveciori – 1
 • Roșii – 1
 • Frunze de salată – 2
 • Mozzarela – 2
 • Ketchup – 2 linguri

1 Hamburger

Începeți cu pregătirea chiflelor. Tăiați-le în jumătăți și prăjiți-le în interior pe grătar sau tigaie.  Acest lucru este necesar pentru ca sosul să rămână în centru.

2 Hamburger

3 Hamburger

O astfel de crustă va fi semn că chiflele sunt gata, iar hamburgerul va fi suculent:

4 Hamburger

Iar acum al doilea ingredient important. Aici este totul simplu, combinați carnea de vită cu cea de porc și adăugați berea. Cel mai sigur va fi să o adăugați cu ajutorul lingurii. Carnea nu trebuie să fie prea umedă, dar în același timp berea ne va permite să modelăm chifteaua.

5 Hamburger

6 Hamburger

Modelați chifteaua un pic mai mare decât diametrul chiflei. Înălțimea deja o decide fiecare în parte. Și nu uitați că volumul va scădea la prăjire.

7 Hamburger

Următoarea etapă este crearea sosului potrivit. Vom înlocui maioneza cu iaurt (2,5-3% grăsime) și o lingură de muștar.

8 Hamburger

9 Hamburger

Prăjiți carnea pe ambele părți. Nu o atingeți în primele 2-3 minute pentru ca aceasta să nu-și piardă forma. Când veți observa pe margini ca prinde culoare, întoarceți-o.

10 Hamburger

11 Hamburger

Până carnea se gătește, pregătiți legumele. Tăiați roșiile și castraveții.

12 Hamburger

Un mic detaliu: carnea o puteți aranja cât este încă fierbinte, pentru ca mozzarela să se topească un pic. Ordinea ingredientelor este individuală.

13 Hamburger

14 Hamburger

15 Hamburger

15 Hamburger

16 Hamburger

Datorită berii, chifteaua va fi suculentă și moale. În rezultat veți obține un hamburger delicios și sănătos.

17 Hamburger

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!