New Pancakes

Mai demult, fiind curioasa de ce prin toate filmele americane se vorbește cu atâta pasiune despre acești pancakes, am încercat și eu să-i pregătesc, pentru a-mi potoli interesul. Aceasta a fost dragoste de la prima vedere, o rețetă extraordinară. Până în prezent îmi plac foarte mult. Toți diferă prin densitate, grosime și sunt foarte pufosi. Uneori se pot ridica și până la 1,5 cm, privești această capodoperă și te uimești, iar faptul că conțin puține grăsimi, constituie un avantaj enorm (cel mai des în aluat se adaugă o singură linguriță de unt și se prăjesc aceștia pe tigaia uscată). Imaginați-vă doar câte variații de servire sunt, aș putea dedica un articol întreg: sirop de arțar, gem, smântână, frișcă, caramel sau ciocolată, orice aveți la îndemână.

Ingrediente:

  • Măr – 1
  • Zahăr – 2 linguri
  • Lămâie – 1
  • Apă+făină – câte o linguriță
  • Lapte – 310 g
  • Ouă – 2
  • Făină – 200 g
  • Praf de copt – 1 linguriță
  • Zahăr pudră – 25 g

1 New Pancakes

Tăiați mărul în cuburi mărunte de 5 mm, cu coajă. Răzuiți coaja unei lămâi, doar partea galbenă, deoarece cea albă este amăruie și ne străduim să o evităm.

2 New Pancakes

Puneți mărul într-o cratiță și adăugați câteva lingurițe de zahăr, coaja de lămâie și 2 linguri de zeamă. Eu am folosit zahăr din trestie, pentru că are un gust mai intens, dar e posibil sa-l folositi și pe cel alb. Puneți cratița la foc mediu și amestecați, așteptați până mărul va deveni moale.

3 New Pancakes

Într-o bol combinați apa și făina, câte o linguriță de fiecare, amestecați și adăugați la mere. Mai fierbeți 1 minut și îndepărtați de pe aragaz.

4 New Pancakes

Turnați laptele (310 g) într-un bol și adăugați 2 gălbenușuri. Amestecați cu ajutorul unui mixer, la viteză maximă, până veți obține un amestec spumos.

5 New Pancakes

Adăugați făina (200 g), praful de copt (1 linguriță), zahărul pudră (25 g) și un pic de extract de vanilie (acesta nu poate fi înlocuit, iar în caz că nu aveți sau nu ați găsit, omiteți aceasta etapa). Amestecați. În caz de necesitate, pentru aceasta rețetă se va potrivi și făina fără gluten.

6 New Pancakes

Amestecați într-un bol două albușuri, până veți obține un amestec spumos, însă în acelaşi timp dens.

7 New Pancakes

Adăugați albușurile în celălalt bol. Cel mai bine să o faceți cu ajutorul unei spatule, pentru a nu pierde din bulele de aer.

8 New Pancakes

Amestecați pentru a obține un amestec omogen. Aluatul va fi mult mai lichid în comparație cu cel obișnuit.

9 New Pancakes

Preîncălziți tigaia la foc mediu. Ideal ar fi să aveți o tigaie cu pereți groși și antiaderentă. Puteți prăji și la foc mare, pentru a grăbi procesul, însă fiți atenți să nu-i ardeți.

Turnați aluatul cu ajutorul unei linguri. Când pe suprafața acestora vor apărea bule și găuri, atunci va fi momentul să-i întoarceți. În caz de necesitate, ungeți tigaia cu un strat subțire de unt.

10 New Pancakes

Apropo, ambele părți diferă și e normal. Una e netedă, alta total invers.

11 New Pancakes

Acum un mic decor. Turnați puțin aluat într-o pungă cu vârf și desenați orice doriți pe tigaie. Lăsați să se rumenească bine și apoi turnați deasupra aluat în mod obișnuit.

12 New Pancakes

13 New Pancakes

14 New Pancakes

Iată și ce am obținut.

15 New Pancakes

Adăugați gemul de mere sau orice vă doriți.

16 New Pancakes

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!