Pancakes americane

Cât de des putem vedea în filme sau navigând pe internet aceste clătite apetisante, peste care se toarnă sirop de arțar, se pun pomușoare etc.

Ingrediente:

 • Făină – 200 g
 • Zahăr – 2 linguri
 • Carbonat de sodiu – 1,5 linguriță
 • Acid citric – 0,25 linguriță
 • Sare – 0,5 linguriță
 • Ouă – 1
 • Lapte – 200 ml
 • Unt – 3 linguri

1 Pancakes americane

Într-un bol adânc amestecați toate ingredientele uscate (făina – 200 g, sarea, zahărul, carbonatul de sodiu, acidul citric), luați paleta și agitați-le timp de 30 secunde. Acest lucru este necesar pentru distribuirea uniformă și corectă a tuturor ingredientelor. Apoi adăugați oul, amestecați cu un mixer, laptele (200 ml), amestecați din nou, adăugați 3 linguri de unt (mai bine nu-l înlocuiți cu cel vegetal) și amestecați totul timp de 2 minute.

2 Pancakes americane

3 Pancakes americane

Trebuie să obțineți un aluat destul de dens (dacă veți răsuci lingura, mai degrabă va cădea cu bulgări, decât se va scurge). De fapt, după prima încercare, veți cunoaște consistența potrivită. Încălziți tigaia la foc mediu fără ulei și cu ajutorul unei linguri turnați aluatul.

4 Pancakes americane

5 Pancakes americane

Când este timpul să le întoarceți? Așteptați până se vor forma bule pe toata suprafața clătitei. De obicei este necesar 2-3 minute pentru fiecare parte.

6 Pancakes americane

7 Pancakes americane

Și atât, le puneți pe o farfurie și adăugați gem/sirop/pomușoare/miere, orice vă place.

8 Pancakes americane

Sfaturi pentru gospodine

Să ne ocupăm de câteva momente:

 1. Nu este necesar să stingeți carbonatul de sodiu sau acidul citric.
 2. Cu cât aluatul este mai dens, cu atât mai puțin se răspândește clătita și veți obține una puhavă și înaltă.
 3. Dacă adăugați colorant pulbere sau lichid, veți obține pancakes colorate, ceea ce le va plăcea mult copiilor.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!