Panna cotta cu ciocolată, sirop de arțar și pastă de nuci

Nici nu vă puteți imagina ce capodoperă poate fi pregătită din cele mai simple ingrediente. Nu în zadar unul dintre cele mai populare deserturi este panna cotta, un desert italian delicat din smântână dulce. Acest desert poate fi de orice formă și în câte straturi doriți.

E destul să adăugăm un ingredient nou și desertul va reînvia, va fi mai neobișnuit. Eu propun să utilizați mai multe ingrediente, care își vor juca rolul său. Pasta de nuci, de exemplu, va reda o textură mai catifelată și va contribui la intensificarea gustului. Ciocolata ne va permită să obținem o textură mai densă. Puteți alege ciocolata albă, cea cu lapte sau neagră, schimbând complet gustul și aspectul desertului. La sfârșit vom adăuga siropul, care va transmite ultimele note receptorilor gustativi. Și desigur vanilia, un ingredient extrem de important în orice desert.

În această rețetă vom folosi un pic de ciocolată neagră, sirop de arțar și Nutella. Datorită acestei combinații, veți avea parte de un sfârșit memorabil al cinei. Pentru ca desertul să fie și mai apetisant, îl vom servi împreuna cu sirop de vișine și alune măcinate.

Ingrediente:

 • Ciocolată neagră (65%+) – 125 g
 • Gelatină – 10 g
 • Vanilie – 1 păstaie
 • Zahăr brun – 80 g
 • Sirop de arțar – 40 g
 • Nutella – 40 g
 • Smântână dulce de 33% – 350 g
 • Vișine congelate – 150 g

1 Panna cotta cu ciocolata

Înmuiați foile de gelatină (10 g) în apă rece.

2 Panna cotta cu ciocolata

Tăiați păstaia de vanilie în jumătate și adunați semințele cu ajutorul unui cuțit.

3 Panna cotta cu ciocolata

Într-o oală turnați smântâna dulce (350 g), adăugați zahărul brun (50 g), Nutella (40 g) și siropul de arțar (40 g). De asemenea, adăugați păstaia de vanilie cu semințe. Puneți la foc mediu și lăsați până la punctul de fierbere.

4 Panna cotta cu ciocolata

Tăiați ciocolata neagră (125 g) cât mai mărunt posibil, pentru a se topi mai repede. Scoateți păstaia de vanilie din oală și răsturnați amestecul de smântână dulce peste ciocolată.

5 Panna cotta cu ciocolata

6 Panna cotta cu ciocolata

Adăugați îndată și gelatina. Așteptați până se va topi ciocolata și amestecați cu ajutorul unui blender.

7 Panna cotta cu ciocolata

Acum puteți răsturna panna cotta în forme separate. Dacă folosiți formă de silicon, puneți panna cotta la congelator pentru cel puțin 5 ore. După aceea, aceasta va putea fi scoasă din formă cu ușurință, pentru a fi servită. În caz că decideți să folosiți formă de ceramică, puneți panna cotta la frigider pentru 3-5 ore. Pentru a scoate desertul din formă, este necesar să-l scufundați în apă clocotită, pentru 5-10 secunde. După care să-l răsturnați pe o farfurie.

8 Panna cotta cu ciocolata

Acum ne vom ocupa de siropul de vișine. Puneți vișina congelată (150 g, fără sâmburi) într-o cratiță și adăugați zahărul brun (30 g). Puneți la foc mediu și lăsați pentru 20-25 minute, pentru ca siropul să devină mai dens. După care amestecați cu blenderul, răsturnați într-un recipient și puneți la frigider.

9 Panna cotta cu ciocolata

Serviți împreună cu siropul de vișine și nucile prăjite, alune, de exemplu.

10 Panna cotta cu ciocolata

Priviți ce bine arată.

11 Panna cotta cu ciocolata

Sfaturi

 • Ciocolata

Puteți înlocui ciocolata neagră cu cea albă sau cu lapte, textura se va deosebi un pic. Cu cât ciocolata este mai deschisă la culoare, cu atât mai moale va fi desertul. În schimb puteți experimenta.

 • Gustul

Eu am adăugat sirop de arțar, Nutella și ciocolată neagră. Dacă acestea nu vă plac, înlocuiți-le cu ceva asemănător. De exemplu: Nutella poate fi ușor înlocuită cu pasta de arahide, fistic etc.; Siropul de arțar a dat aromă, dulceață și un pic de gust de alcool, însă poate fi înlocuit cu miere, melasă, sau alte siropuri, care vă sunt pe plac. În combinație cu ciocolata albă sau cea de lapte, siropul de arțar poate fi înlocuit cu piure (zmeură, fructul pasiunii etc.). Nutella mai poate fi înlocuită cu laptele condensat fiert.

 • Depozitarea

Panna cotta poate fi păstrată în congelator timp de 3-5 săptămâni, însă acoperiți-o cu folie de plastic. La frigider, panna cotta poate fi păstrată 3 zile și la fel trebuie să fie acoperită.

 • Gelatina

Foile de gelatină le puteți înmuia în orice cantitate de apă. Pe cea praf într-un raport de 1:6 cu apă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!