Panna Cotta cu Mango

Panna cotta este o rețetă italiană, în traducere semnifică cremă fiartă. În esență aceasta reprezintă toată tehnologia de gătit în două cuvinte. Panna cotta poate fi făcută ca un singur fel de mâncare sau împreună cu jeleu, piure și alte ingrediente dense.

Ingrediente:

  • Mango – 1
  • Apă – 25 ml
  • Foi de gelatină
  • Vanilie
  • Smântână dulce – 250 ml
  • Zahăr – 50 g
  • Lapte – 250 ml
  • Fistic

1 Panna cotta cu mango

Pentru început, faceți stratul de jos, și anume pireul de mango. Curățați mango și pisați-l cu blenderul sau cu orice vă este comod. Când pireul este gata, turnați în pahare de servire și puneți-le la frigider, astfel un pic se va întări și va fi mai simplu de turnat stratul superior de panna cotta.

2 Panna cotta cu mango

3 Panna cotta cu mango

4 Panna cotta cu mango

5 Panna cotta cu mango

Acum să pregătim panna cotta propriu-zisă. Înmuiați foile de gelatină în apă rece. Cantitatea o luăm pentru 500 ml ,,jeleu dens”. Pentru aceasta o să vă ajute instrucțiunile de pe pachet. Apoi, într-o oală cu fund gros, turnați smântâna dulce (250 ml), adăugați vanilia (puteți folosi aromă, zahărul vanilat sau păstaie de vanilie), zahărul (50 g) și aduceți până la punctul de fierbere, până zahărul se va topi complet.

6 Panna cotta cu mango

7 Panna cotta cu mango

8 Panna cotta cu mango

9 Panna cotta cu mango

Adăugați laptele și amestecați totul foarte bine. În caz că aveți dubii în privința la omogenitatea panna cottei (bucăți de gelatină sau zahăr, semințe de vanilie), treceți compoziția printr-o sită. Lăsați să se răcească la temperatura camerei și amestecați periodic, pentru a nu se forma spumă. Odată ce panna cotta se va răci, turnați-o cu grijă peste stratul de piure de mango.

10 Panna cotta cu mango

11 Panna cotta cu mango

12 Panna cotta cu mango

13 Panna cotta cu mango

Puneți la frigider pentru câteva ore. Când serviți, presărați deasupra cu fistic măcinat, pomușoare, piure. O alternativă clasică de a servi panna cotta este să o răciți într-o formă și apoi să o așezați pe o farfurie, de asemenea, turnând sirop și pomușoare.

14 Panna cotta cu mango

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!