Pasta Carbonara (Tagliatelle alla Carbonara)

Sunt sigur că mulți au auzit despre acest sos pentru paste. Probabil că este al doilea cel mai răspândit sos după bolognese. Rețeta este destul de simplă, dar în același timp cu un gust uimitor. Practic fiecare regiune a Italiei încearcă sa-și atribuie dreptul de autor. Cineva consideră că acesta provine din Umbria, alții susțin că din Piemont, iar unii cred că carbonara a apărut în Apulia, la periferia orașului Bari.

Majoritatea istoricilor din bucătăria italiană susțin că pasta carbonara provine din Abruzzo, iar denumirea se datorează persoanelor plecate pe mult timp în pădure, pentru a găsi cărbune (carbone). Fiecare din ei erau aprovizionați cu carne de porc afumată (de obicei obraji de porc, piept sau slănină) și brânză de oi.

În rețeta originală este folosită pancetta sau alte cărnuri afumate, însă puteți folosi și baconul (după stilul american).

Ingrediente:

  • Pasta -300 g
  • Gălbenuș – 4
  • Pancetta – 200 g
  • Piper proaspăt măcinat
  • Parmezan – 100 g

1 Pasta carbonara

Tăiați carnea în felii cu lățimea de un centimetru. Dacă preferați felii mai mari/mici, tăiați așa cum doriți. Încingeți pe tigaie uleiul de măsline și puneți carnea la prăjit. Nu este necesar să adăugați sare deoarece carnea afumată este deja sărată.

2 Pasta carbonara

3 Pasta carbonara

4 Pasta carbonara

Între timp , puneți pastele la fiert. Pentru carbonara se potrivesc cel mai bine pastele lungi (fettuccine, tagliatelle, spaghete, linguini etc.). Dacă nu aveți din cele enumerate, puteți folosi oricare paste vă sunt pe plac. La fiecare 100 grame de paste se adaugă un litru de apă și 10 grame de sare. În rest pastele se prepară conform instrucțiunii de pe cutie.

5 Pasta carbonara

6 Pasta carbonara

În timp ce carnea se prăjește, iar pastele se prepară, să facem sosul carbonara. Pentru aceasta, omogenizați gălbenușurile, parmezanul și ardeiul, amestecați totul bine. Mulți nu-și pot imagina carbonara fără frișcă, iar 50 ml pentru o porție va fi suficient. Eu recomand să gustați mai întâi carbonara preparată după rețeta clasică.

7 Pasta carbonara

8 Pasta carbonara

9 Pasta carbonara

10 Pasta carbonara

Iar acum amestecați toate ingredientele. Răsturnați pastele în tigaia cu carne, amestecați bine și îndepărtați (OBLIGATORIU) de pe aragaz. Turnați amestecul de gălbenușuri și amestecați. Aranjați în farfurii și presărați generos cu parmezan și piper.

11 Pasta carbonara

12 Pasta carbonara

13 Pasta carbonara

14 Pasta carbonara

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!