Paste negre cu sos bechamel

Datorită italienilor, avem marea plăcere de a savura paste, iar mai apoi, întreaga lume creează noi rețete de sosuri și dressinguri pentru acestea. Unu dintre cele mai populare și de bază sosuri, bechamel, se pregătește elementar și din ingrediente simple. Cu toate acestea, oricare pasta devine delicioasă împreună cu acest sos, datorită texturii sale cremoase.

Atunci când rețeta de bază a sosului bechamel este însușită, e timpul să trecem la experimente. Mie îmi place să-l combin cu ciuperci și brânză obișnuită sau cea cu mucegai. Delicios! Prăjesc ciupercile, adaug un vârf de nucșoară și scorțișoară sau chiar piper cayene. E posibil de experimentat la nesfârșit.

Ingrediente:

  • Paste – 200 g
  • Ciuperci champignon – 6
  • Unt – 25 g
  • Făină – 25 g
  • Lapte – 300 ml
  • Brânză – 30 g

1 Paste negre cu sos bechamel

Puneți pastele (200 g) la fiert. Eu prefer să fierb pastele cu un minut mai puțin decât este indicat pe cutie. Consider că astfel ele devin mai delicioase. Reamintesc că la 100 grame de paste se adaugă 10 grame de sare și un litru de apă.

Tăiați ciupercile (5-6) în felii nu foarte subțiri.

2 Paste negre cu sos bechamel

Adăugați un pic de unt în tigaie și prăjiți ciupercile.

3 Paste negre cu sos bechamel

Luați o cratiță și adăugați untul (25 g) și făina (25 g).

4 Paste negre cu sos bechamel

Puneți la foc mare și amestecați cu ajutorul unei spatule, până se va omogeniza amestecul.

5 Paste negre cu sos bechamel

Turnați o treime de lapte în cratiță. Adăugați câte 100 de grame și amestecați în continuu, deoarece se pot forma cocoloașe.

6 Paste negre cu sos bechamel

Îndată ce ingredientele se vor omogeniza și sosul va deveni mai dens, mai adăugați 100 de grame de lapte.

7 Paste negre cu sos bechamel

Amestecați în continuu cu ajutorul unui tel. Îndată ce observați că sosul iarăși devine mai dens, adăugați restul laptelui.

 

8 Paste negre cu sos bechamel

Amestecați cu ajutorul telului, până sosul va deveni un pic mai dens. Odată ce sosul se va răci, va deveni încă mai dens, din acest motiv, îndepărtați cratița de pe aragaz când sosul e mai lichid, cum v-ați dori să fie cu paste. Consistența sosului poate fi modificată turnând un pic de lapte și amestecând.

Cel mai bine ar fi să răsturnați sosul în alt recipient, pentru a nu se încălzi în cratiță. În caz că nu-l veți servi îndată, acoperiți-l cu o folie de plastic, direct peste sos, pentru a nu se forma crustă.

9 Paste negre cu sos bechamel

Puteți adăuga parmezan sau brânză cu mucegai. Sosul va fi mai deosebit.

10 Paste negre cu sos bechamel

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!