Pop-corn picant de pui

Fiți de acord, uneori se mai întâmplă să epuizați toate fortele în lupta cu dorința de a mânca ceva din industria fast-food-ului. Am o grămadă de rețete de hamburgeri, cartofi, aripioare și pulpe picante. O continuare logică a unei alternative corecte va fi pop-cornul de pui. Aceste bucăți mici de pui tăvălite în pesmeți vor bucura de fiecare dată, cu orice ocazie.

Curiozitate: cel mai des în industria fast-foodului este utilizat puiul tocat, în loc de bucățile simple de piept.

Ingrediente:

  • Pudră de usturoi – 2 linguri
  • Piper măcinat – 2 linguri
  • Sare după gust
  • Piept de pui – 500 g
  • Făină – 300 g
  • Ulei vegetal

1 Pop-Corn picant de pui

Începeți cu marinada pentru pui. Luați câte o lingură de pudră de usturoi, fulgi de piper și sare. Puteți observa în imagine că piperul este cu semințe, ceea ce va face puiul într-adevăr picant. Puteți combina piperul negru cu cel alb și oricare alte condimente care vă plac. În total ar trebui să obțineți două linguri de condimente.

2 Pop-Corn picant de pui

Tăiați pieptul de pui (500 g) în bucăți mici de 1-2 cm. Bucățile prea mari se vor prăji mult timp, și mai şi pregătiți ceva asemănător cu pop-cornul.

3 Pop-Corn picant de pui

Adăugați puiul în bolul cu condimente și amestecați, astfel încât să acoperiți uniform toată suprafața. Puneți la frigier pentru 30 de minute. Puteți lăsa și pe noapte, în acesta caz acoperiți cu folie de plastic.

4 Pop-Corn picant de pui

Turnați într-un bol făina (250-300 g) și câte o lingură de pudră de usturoi și piper sau adăugați condimentele preferate. Nu uitați să adăugați sare, după gust.

5 Pop-Corn picant de pui

Turnați într-un bol iaurt (2-5%, puteți folosi și smântână). Pregătiți un grătar.

6 Pop-Corn picant de pui

Puneți la foc mediu o cratiță cu fund gros. Turnați, aproximativ, 2,5-3 cm de ulei.

7 Pop-Corn picant de pui

Puneți puiul în bolul cu făină.

8 Pop-Corn picant de pui

Treceți puiul prin făină, pentru a-l acoperi complet.

9 Pop-Corn picant de pui

Scuturați excesul și treciți-l prin iaurt.

10 Pop-Corn picant de pui

Treceți puiul din nou prin făină. Crusta pe care o vom obține se datorează acestui strat dublu de făină, iar puiul va rămâne suculent. Eu deja am experimentat și am prăjit puiul doar într-un singur strat de făină, apoi în două. Desigur că acesta din urmă a fost mai delicios și gustul s-a păstrat pentru un timp mai îndelugat.

11 Pop-Corn picant de pui

Bucățile gata aranjați-le pe grătar. Dacă acestea vor fi lăsate pentru cel puțin 10-15 minute, crusta va fi mai uscată și mai densă.

12 Pop-Corn picant de pui

Pentru a înțelege dacă uleiul este suficient de încins, picuraţi o picătură de apă, dacă acesta va da în clocot, rezultă că e gata. Aici fiți atenți și începeți cu foc mediu sau chiar mic. Dacă flacăra va fi prea puternică, puiul va arde repede, iar uleiul va da un miros neplăcut. Dacă aveți un termometru, aveți nevoie de 165-175 grade.

Adăugați puiul, însă acesta nu trebuie să acopere în totalitate fundul cratiţei. Dacă ați turnat puțin ulei, atunci amestecați puiul periodic. Prăjiți puiul 3-5 minute sau până veți observa o crustă aurie.

13 Pop-Corn picant de pui

Bucățile gate aranjați-le pe un prosop de hârtie și puneți următoarele bucăți, până le veți termina pe toate.

14 Pop-Corn picant de pui

Procesul va decurge rapid, deoarece bucățile de pui au fost puse pe grătar, iar uleiul este la temperatura potrivită.

15 Pop-Corn picant de pui

Le puteți servi cu ketchup sau alte sosuri. Eu le prefer și împreună cu castraveciori.

16 Pop-Corn picant de pui

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!