Pui Kung Pao – pentru cei mai puternici

Zic să gătim ceva clasic chinezesc și anume pui kung pao. Vreau să menționez de la început, că puiul este foarte picant și este pentru cei care într-adevăr apreciază tot ce e picant. Puiul gata l-am mâncat cu lacrimi în ochi, la cât de picant a ieșit. Nu am putut să mă opresc, deoarece puiul e atât de delicat și suculent, nici nu-mi puteam imagina. Bucățile de carne tocmai se topeau în gură, provocând lacrimi în continuu, până am terminat totul.

Probabil că mereu așa se întâmplă cu clasicul culinar, rețetele sunt perfecționate cu timpul, iar noi suntem norocoșii care încearcă aceste capodopere. Chef-ul care s-a împărțit cu această rețetă a adapta-o după preferințele noastre și ingredientele care pot fi găsite și la noi, iar rezultatul fiind la fel de bun.

Ingrediente:

  • Piept de pui – 2
  • Sos de soia – 1 lingură
  • Ulei de susan – 1 lingură
  • Zahăr – 1 lingură
  • Chili – 6 buc.
  • Ceapă verde – 1 legătură
  • Chili pudră – 1 linguriță
  • Usturoi – 3 căței

Pui Kung Pao

Tăiați pieptul de pui (2 buc.) în bucăți a câte 2 cm.

Pui Kung Pao

Puneți într-un bol sos de soia (1 lingură), ulei de susan (1 lingură) și zahărul (1 lingură). Aceste ingrediente nu pot fi înlocuite, deoarece stau la baza acestei rețete. Amestecați și adăugați pieptul de pui.

Pui Kung Pao

Amestecați bine pipetul de pui, acoperiți cu o folie de plastic și puneți la frigider pentru cât mai mult timp posibil, de la o oră până la 12 ore.

Pui Kung Pao

Tocați mărunt usturoiul (3 căței) și chili (6 ardei a câte 5 cm), iar ceapa verde (o legătură și doar partea albă) tăiați-o în fâșii a câte 3 cm. Dacă vă este frică să nu fie prea picant, puteți înlocui chili cu ardei dulce.

Pui Kung Pao

Pe o tigaie încinsă (eu am wok) turnați o lingură de ulei de măsline și adăugați pieptul de pui. Nu vă grăbiți, prăjiți carnea pe porții nu prea mari, pentru a avea sufient spațiu în tigaie.

Pui Kung Pao

Prăjiți câte vreo 4 minute, amestecând periodic. Îndată ce se va forma o crustă aurie, puneți carnea pe o farfurie și puneți următoarea porție.

Pui Kung Pao

Pe aceeași tigaie prăjiți usturoiul (vreo 40 de secunde).

Pui Kung Pao

Adăugați ceapa verde și chili, lăsați pentru încă 2 minute. Adăugați și o lingură de chili pudră (cel mai bine s-ar potrivi cayenne).

Pui Kung Pao

Adăugați puiul și prăjiți încă 4 minute.

Pui Kung pao

Cel mai bine de servit cu un pahar mare de apă.

Pui Kung Pao

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!