Pui la cuptor pentru masa de Revelion (Knight Chicken)

Se apropie Revelionul și am decis că această rețetă va fi actuală și utilă. În general, orice rețetă s-ar potrivi pentru masa de sărbătoare, toate sunt delicioase. Am folosit pui, dar puteți folosi și carne de curcan. Sunt de părere că atunci când preparați carnea de pasăre, nu este necesar să vă complicați prea mult, pentru a obține un rezultat pe cinste. De această dată nu vom face nimic special, doar vom îmbrăca puiul în bacon. Datorită acestei tehnologii, vom obține un aspect deosebit, ceea ce este important pentru o masă de sărbătoare, dar pe lângă aceasta, puiul va fi suculent. În interior vom pune un preparat, care va servi ca garnitură.

Ingrediente:

  • Pui – 1
  • Unt – 20 g
  • Usturoi – 2-3 căței
  • Măr – ½
  • Pesmeți – 1 linguri
  • Carne tocată – 150 g
  • Ceapă – ½
  • Nuci – 30 g
  • Bacon – 8 fâșii
  • Ierburi proaspete

1 Poze Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Tăiați untul (20 g).

2 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Tocați mărunt usturoiul.

3 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

O jumătate de ceapă.

4 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Eu am adăugat arahide (30 g), pe care le-am zdrobit.

5 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Tăiați în cuburi o jumătate de măr.

6 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Uniți toate ingredientele cu carnea tocată (eu am folosit carne de porc + vită, 150 g), pesmeții (2 linguri).

7 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Amestecați pentru a omogeniza compoziția. Puteți adăuga niște condimente, dacă doriți.

8 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Acum vom pregăti puiul. Este de dorit ca puiul să fie la temperatura camerei, adică să-l scoateți din frigider cel puțin cu o oră înainte. Ștergeți bine toata suprafața puiului cu un șervețel de hârtie, pentru a îndepărta umiditatea.

9 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Umpleți puiul, cu grijă, cu compoziția de carne, pe lângă faptul că vom obține o garnitură în plus, puiul își va păstra forma.

10 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Utilizați niște scobitori pentru a fixa pielea și pentru ca umplutura să stea în interior. Legați picioarele. Toate acestea sunt necesare pentru a ajuta puiul să rămână în aceeași formă după ce-l scoatem de la cuptor.

11 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Ungeți foarte bine puiul cu unt.

12 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Acum ne vom ocupa de decor. Luați fâșiile de bacon (puteți lua și jambon) și tăiați-le în jumătate, pentru a fi mai ușor de lucrat. Împletiți baconul în jurul puiului, datorită faptului că am uns puiul cu unt, fâșiile se vor ține foarte bine. Eu n-am adăugat sare nici în compoziția de carne, nici peste pui, deoarece consider că baconul este suficient de sărat.

13 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Continuați până veți acoperi întreaga suprafață a puiului.

14 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Pe fundul tăvii plasați ierburile preferate. Eu am adăugat cimbru proaspăt, însă puteți lua rozmarin, foi de dafin și altele.

15 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Puneți puiul în tavă.

16 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Acoperiți puiul cu folie de aluminiu. Pe de o parte, nu va permite puiului să se gătească prea devreme deasupra (de altfel, baconul va arde), iar pe de altă parte, baconul se va încălzi și va lua forma puiului.

Vom coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Timpul va depinde de mărimea puiului. Mie mi-a luat cam o oră jumătate. Cu 25 minute înainte de a fi gata, am îndepărtat folia de aluminiu și din acel moment a început să se rumenească. Este foarte simplu de verificat dacă puiul este gata. Cu ajutorul unui cuțit treceți prin cea mai groasă secțiune de carne, dacă sucul va fi transparent, atunci și puiul este gata. Nu țineți prea mult timp, deoarece carnea se va usca.

17 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Puiul gata îl puteți servi îndată. Datorită aspectului său, puiul se va potrivi perfect pentru masa de Revelion.

18 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

Priviți ce bine arată.

19 Pui la coptor pentru masa de Anul Nou

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!