Ratatouille

Este dificil de spus despre proveniența acestei rețete, care este cea mai corectă și autentică. Presupun că întregul farmec constă în legumele de sezon și coacerea acestora la cuptor, păstrând proprietățile lor, dar obținând ceva delicios și interesant ca textură. Adesea, ratatouille este pregătit în două tipuri: legumele sunt tăiate în rondele subțiri sau în formă de cubulețe. Puteți folosi oricare legume vă plac, nu este o regulă.

Ingrediente:

  • Ceapă – 1
  • Roșii – 2
  • Dovlecel – 1
  • Vinete – 1
  • Ardei – 1
  • Usturoi – 3 căței
  • Ulei vegetal
  • Sos de roșii – 1 cutie
  • Cimbru

1 Ratatouille

Pentru început, spălați toate legumele și tăiați-le în rondele subțiri (2-3 mm). Tăiați ceapa roșie, puteți folosi și ceapă albă, dar ea nu este atât de aromată și dulce.

2 Ratatouille

Apoi dovleceii.

3 Ratatouille

Vinetele.

4 Ratatouille

Roșiile pot fi tăiate și un pic mai gros, deoarece se gătesc mai rapid și este un pic mai dificil de feliat.

5 Ratatouille

Ardeiul îl tăiați în felii subțiri, apoi în cubulețe. Tocați mărunt 3 căței de usturoi.

6 Ratatouille

Luați o tava care vă place mai mult. Pentru servire ar fi perfect o tava de ceramică, dar se va potrivi și una de metal sau silicon. Această cantitate de legume va fi suficientă pentru o tavă de 25×25 cm. Turnați câteva linguri de ulei vegetal.

7 Ratatouille

Răsturnați sosul de roșii. Sosul îl puteți înlocui cu tocană de legume, zacuscă cu dovlecei sau vinete, sau alt sos care vă place. Adăugați sare, piper și amestecați bine.

8 Ratatouille

Deasupra sosului aranjați legumele. Nu contează în ce ordine o veți face. Important e să le aranjași ușor înclinate.

9 Ratatouille

Dacă tava este rotundă, aranjați legumele în jurul perimetrului.

10 Ratatouille

Stropiți cu puțin ulei.

11 Ratatouille

Adăugați crenguțele de cimbru (puteți folosi oricare alte ierburi sau condimente uscate), ardeiul și usturoiul. Puteți să mai adăugați sare și piper, dacă doriți. Puneți la cuptorul preîncălzit la 180 grade.

12 Ratatouille

Lăsați pentru aproximativ 25 minute sau până când legumele se vor rumeni frumos.

13 Ratatouille

Perfect ar fi să fie servit deodată, cu pâine proaspătă sau ca garnitură la orice fel de carne doriți.

14 Ratatouille

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!