Red Velvet Cake

 

Vă prezint unul dintre cele mai populare și iubite de toata lumiea, si anume clasicul tort american Red Velvet Cake. Îl putem întâlni în orice colț al lumii: în cafenele, restaurante, patiserii și supermarketuri. Până în prezent, mulți cred că este un tort obișnuit, cu adaos de colorant și aluat sfărâmicios. De fapt, este complet greșit. Cel mai important aspect îl reprezintă caracterul său viclean. Aluatul roșu nu prevede nicio surpriză, din acest motiv, pentru lumea care îl încearcă prima dată este uimitor faptul că spre sfârșit, în mod neașteptat, apare gustul de ciocolată. După acesta devii fanul acestui desert, care arată extrem de delicios, și ascunde în sine note de ciocolată, pentru a vă face fericiți. Și, bineînțeles, să nu uităm de textură – o taină catifelată la care orice tort visează.

Sunt o sumedenie de rețete. Din mai multe experimente, am găsit-o pe cea preferată. Pe scurt, acest tort este o adevărată fericire americană. Un tort nobil, care într-un mod fantastic îndrăgostește în sine pe oricine. Aluatul moale și sfărâmicios, care se va topi în gură și în același timp se va combina perfect cu crema de brânză. Acesta ne va permite să ne bucurăm de desertul dulce, iar la sfârșit de notele de ciocolată. Pentru a duce ideea până la capăt, o să folosesc secțiuni, pentru a forma suprafața de catifea, astfel se va putea numi pe buna dreptate velvet cake nu doar pentru interiorul său, dar și pentru aspectul perfect. În plus, o să vă povestesc cum să pregătiți decorul – încă o clasică americană – noduri de marshmallow.

Ingrediente:

 • Unt 82,5 % – 220 g
 • Zahăr – 395 g
 • Ouă – 2
 • Lapte 3,5 % – 250 g
 • Făină – 365 g
 • Praf de copt – 10 g
 • Cacao – 10 g
 • Colorant alimentar

1 Red Velvet Cake

În primul rând, amestecați untul (82,5 %, 220 g, la temperatura camerei) și zahărul (395 g) în bolul de mixer.

2 Red Velvet Cake

Între timp, amestecați într-un bol toate ingredientele uscate pentru viitorul aluat: făina (365 g), praful de copt (10 g) și cacao (10 g). Folosiți telul sau chiar mixerul. Calitatea cacao este foarte importantă, alegeți una de calitate înaltă, în caz contrar, nu veți obține rezultatul dorit.

3 Red Velvet Cake

Atunci când untul și zahărul vor deveni o masă omogenă, vom putea merge mai departe.

4 Red Velvet Cake

Adăugați ouăle, câte unul, și amestecați bine. Componentele conțin multă grăsime, așa că este necesar de amestecat totul foarte bine, pentru a obține acea textura perfectă și omogenă.

5 Red Velvet Cake

Trebuie să obțineți o masă destul de pufoasă.

6 Red Velvet Cake

Turnați jumătate din masa total a laptelui (125 din 250 g). Puteți folosi oricare alt produs cu același procentaj de grăsime.

7 Red Velvet Cake

Amestecați masa și adăugați o jumătate din ingredientele uscate.

8 Red Velvet Cake

Apoi restul laptelui.

9 Red Velvet Cake

Adăugați a doua jumătate de ingrediente uscate.

10 Red Velvet Cake

Asigurați-vă ca masa e netedă, omogenă, strălucește plăcut și are o culoare abia perceptibilă de cacao. Aluatul trebuie să fie elastic și să-și păstreze bine forma.

11 Red Velvet Cake

Adăugați colorantul. Eu am avut nevoie de aproximativ 7-8 grame.

12 Red Velvet Cake

Rețineți faptul că aluatul ar trebui să fie un pic mai aprins, decât vă doriți, deoarece în cuptor, la temperatură înaltă, colorantul va începe să ardă.

13 Red Velvet Cake

La sfârșit amestecați totul cu ajutorul unei spatule. Exact aceasta consistență trebuie să obțineți.

14 Red Velvet Cake

Răsturnați aluatul în forme. Personal am luat 3 cu diametrul de 16 cm, înălțimea de 5-6 cm.

15 Red Velvet Cake

Coaceți în cuptor, regim sus-jos, la temperatura 150 grade, până sunt gata. Nu-l uscați.

Priviți pozele, astea sunt blaturile după 5 minute de când le-am scos din cuptor. Ele s-au dezlipit de pereții formelor.

16 Red Velvet Cake

Și cu ușurință le-am scos din forme.

17 Red Velvet Cake

Înfășurați blaturile în folii de polietilenă, lăsați-le să se răcească și puneți-le la frigider pentru 3-4 ore.

18 Red Velvet Cake

Apoi pregătiți blaturile pentru montarea tortului. Pentru un efect mai spectaculos, am tăiat partea de sus a blaturilor (aproximativ 2 mm deasupra), iar după le-am tăiat în două. În total am obținut 6 blaturi.

Toate resturile le-am adunat într-o ceașcă, vom avea nevoie de ele mai târziu.

După ce montarea de bază va fi gata, aplicați stratul final de cremă, cu grosimea de 8-10 mm.

19 Red Velvet Cake

Sfărâmițați resturile obținute pe o tava de copt și puneți-le la cuptor, preîncălzit la 100-120 grade. Trebuie să facem pesmeți. Pentru aceasta avem nevoie de 60-80 minute (în dependență de dimensiunea bucăților). În timp ce le coaceți, amestecați-le, pentru a se usca uniform.

În cazul dat mai bine să le lăsați pe mai mult timp în cuptor, rezultatul va fi doar mai bun. Important e să nu vă grăbiți.

20 Red Velvet Cake

Apoi, treceți-le printr-un blender. Pesmeții trebuie să fie uscați și mărunți.

21 Red Velvet Cake

Atunci când tortul se va stabiliza și crema se va raci destul, pentru a fi rezistent la atingere (atingeți-l cu mâna, dacă vor rămâne urme pe cremă, întoarceți-l în frigider), puneți-l pe tava de copt. Presărați generos cu pesmeți deasupra.

22 Red Velvet Cake

Încercați să răspândiți cu atenție pesmeții pe întreaga suprafață a tortului, încercând nu numai să acoperiți tot tortul, dar și să eliminați excesul. Doar atunci veți avea un tort frumos, cu unghiuri drepte, dar nu o prăjitură pufoasă fără formă.

23 Red Velvet Cake

O să vă ajute mult peria moale. Adunați pesmeții jos și cu ajutorul periei întindeți în sus. Astfel va fi mai prudent și precis. Pas cu pas, acoperiți tortul cu pesmeți și eliminați excesul. Doar așa veți obține acel efect de catifea.

24 Red Velvet Cake

Vă prezint Velvet Cake-ul meu cu decor.

25 Red Velvet Cake

Iată și o felie de tort din 6 straturi de catifea roșie.

26 Red Velvet Cake

Observați cât este de sfărâmicios și delicat.

27 Red Velvet Cake

Decor

 • Foi de gelatină – 6 g
 • Zahăr – 50 g
 • Apă – 20 g
 • Albuș – 28 g
 • Vanilie – un sfert de linguriță
 • Sirop invertit – 25 g
 • Sare

În primul rând înmuiați gelatina (6 g) în apă rece.

28 Red Velvet Cake

Într-o oală puneți zahărul (50 g), siropul (25 g, puteți lua cel de porumb, glucoză sau melasă) și apa (20 g). Puneți la foc mediu.

29 Red Velvet Cake

Verificați temperatura cu ajutorul unui termometru. În cazul dat va fi dificil fără el, deoarece avem nevoie de sirop de o anumită temperatură.

30 Red Velvet Cake

În bolul de mixer puneți albușul (28 g).

31 Red Velvet Cake

Începeți să mestecați cu viteză mică. Treptat adăugați un vârf de sare și vanilia (e posibil și fără ea).

32 Red Velvet Cake

Atunci când temperatura siropului va fi aproape de 100 grade, măriți viteza mixerului la maxim.

33 Red Velvet Cake

Între timp, topiți gelatina în cuptorul cu microunde, până va deveni lichidă.

34 Red Velvet Cake

Turnați în bolul de mixer siropul ajuns la 118 grade.

35 Red Velvet Cake

Apoi gelatina.

36 Red Velvet Cake

Continuați să amestecați până bolul nu va fi la temperatura camerei. În acest timp, masa va deveni densă și spumoasă.

37 Red Velvet Cake

Transferați într-o pungă cu vârf rotund și diametrul de 10-14 mm. Trageți niște benzi lungi pe un covoraș de silicon și așteptați 3-4 ore, până benzile vor începe să se stabilizeze (va fi posibil să le îndepărtați de pe covoraș și să-și păstreze forma).După aceasta, presărați deasupra zahăr pudră printr-o sită mică. Aceasta ne va permite să acoperim marshmallow-urile cu un strat uniform de zahăr și nu vor fi lipicioase.

38 Red Velvet Cake

Apoi, tăiați lungimea necesară cu foarfeca și răsuciți noduri. Puteți folosi și cele din magazin.

Sfaturi pentru gospodine

Să ne ocupăm de câteva momente:

 • Colorant.

Dacă folosiți colorant lichid, nu puneți mai mult de 10 g, de altfel veți modifica consistența aluatului. Colorantul pulbere cel mai bine să-l adăugați la început, la etapa când combinați toate ingredientele uscate. Puțin probabil că veți găsi un înlocuitor natural, în special cu așa culoare intensă.  Însă îl puteți exclude din compoziție, dacă considerați că va fi mai bine.

 • Cacao.

Velvet Cake trebuie numaidecât să conțină note de ciocolată. Din acest motiv, calitatea la cacao va depinde de rezultatul final. Marca preferată de mine este Dr. Oetker.

 • Untul.

Pentru rețeta acestea se va potrivi doar untul de calitate înaltă, cu un conținut de grăsime 82,5%. De asemenea, îl puteți înlocui cu orice ulei vegetal (180 g), păstrând tehnica de gătit. Oricare alte opțiuni sau reducerea cantității ingredientului, va duce la eșec.

 • Praf de copt.

Nu este un produs de coacere mai simplu ca praful de copt. Însă după experiența proprie, vă pot spune că nu de fiecare dată praful de copt își va face efectul așteptat. La această rețetă am folosit același Dr. Oetker, exact cât conține pachetul său de 10 grame.

 • Lapte.

Am încercat lapte cu diverse conținuturi de grăsimi și chiar l-am înlocuit de câteva ori cu apă. Cel de 3,5% mi s-a părut cel mai potrivit. Tortul nu este prea greu sau sățios, dar are suculența și textura perfectă.

 • Crema.

Blaturile acestui tort nu sunt deloc pretențioase, de aceea puteți folosi oricare cremă vă doriți. Personal am folosit-o pe cea din cremă de brânză. Ce am folosit: zahăr pudră (100 g), unt 82,5% (100 g) și cremă de brânză (300 g). Stratul de cremă din interior este de 7-8 mm, iar cel din exterior de 8-9 mm.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!