Red Velvet Waffles

Vafele sunt o opțiune perfectă atunci când este vorba de mâncare, deoarece sunt universale. Le-aș putea mânca la micul dejun, prânz sau cină.

Ce apreciez cel mai mult la vafe este faptul ca sunt extrem de simple, și în același timp complicate. Cele mai simple ingrediente sunt amestecate într-un bol. Aluatul poate fi păstrat câteva zile în frigider. Se gătesc foarte repede aproximativ 7-10 minute. Însă, sunt o mulțime de idei, gusturi, moduri de servire și senzații. Vafele pot fi dulci și nu prea, iar despre varietatea de topping-uri nici nu mai vorbesc. Creme, gem de fructe sau pomușoare, sirop de arțar și orice vă trece prin cap.

Gândindu-mă ce să mai pregătesc, mi-am amintit de preferatul meu red velvet. Am vrut neapărat să-l pregătesc sub formă de vafe, pentru a îmbina pregătirea universală și rapiditatea.

Ingrediente:

  • Făină – 280 g
  • Cacao – 20 g
  • Zahăr – 200 g
  • Praf de copt – 5 g
  • Lapte – 300 g
  • Iaurt 3-6% – 125 g
  • Unt 82,5% – 125 g
  • Ouă – 2

1 Red velvet waffles

Pentru început, amestecați bine toate ingredientele uscate: făina (280 g), cacao (20 g), zahărul (200 g) și praful de copt (5 g).

2 Red velvet waffles

În alt bol turnați laptele (300 g), iaurtul (125 g) și două gălbenușuri. Topiți untul (125 g) și lăsați-l să se răcească.

3 Red velvet waffles

Adăugați untul la restul ingredientelor lichide și amestecați.

4 Red velvet waffles

Combinați ingredientele uscate și cele lichide.

5 Red velvet waffles

Adăugați colorantul roșu.

6 Red velvet waffles

Amestecați două albușuri până capătă o consistență spumoasă.

7 Red velvet waffles

Pregătiți aluatul și albușurile.

8 Red velvet waffles

Amestecați cu atenție, cu ajutorul unei spatule.

9 Red velvet waffles

Asigurați-vă că aparatul pentru vafe este încălzit.

10 Red velvet waffles

Turnați aluatul și coaceți-le. Ele vor pierde din culoare, dar nu semnificativ.

11 Red velvet waffles

Am decis să le tai sub formă de cerc, pentru a fi un pic mai deosebite.

12 Red velvet waffles

În interior vor fi moi și puhave, cu gust de ciocolată.

13 Red velvet waffles

Sfaturi pentru gospodine

Nu este nimic complicat în rețetele de preparare a vafelor, desertul este unul foarte simplu, la fel ca și tehnologia de preparare. Din sfaturile de bază vă pot oferi unul, doar cacao de calitate înaltă va oferi gustul adevărat, iar colorantul poate fi exclus. Desigur că în acest caz, magia desertului va nu va mai fi aceeaşi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!