Ruladă cu gemul preferat

Nu știu de ce, dar mereu am considerat că este complicat să pregătim aluatul pentru o ruladă, ca să fie subțire, ușor de rulat, dar și să găsim o tavă potrivită pentru aceasta. Pentru a obține rezultatul dorit, trebuie să ne punem un anumit scop și treptat apare și soluția. Deci, se adeverise că e foarte simplu de pregătit această ruladă, practic la fel de simplu ca un pandișpan obișnuit pentru tort. Ingredientele sunt aceleași, se pregătește totul într-un singur bol, dacă mai și aveți un mixer de masă, atunci va fi totul extrem de simplu, va fi nevoie doar să turnați ingredientele necesare. Se coace timp de 10-12 minute și fiți de acord că e o minune.

Și desigur momentul cel mai plăcut este umplutura. Mult timp nu puteam decide ce gem aș vrea mai mult, din vișine, sau poate totuși din caise, apoi mi-am amintit de cel din aloe și ananas. Deja parcă decisem că vreau gem de caise cu bucăți de prune proaspete, dar poftele nu se mai terminau, iar fantezia a pornit la maxim. Când rulada era gata, trezește dorința de a o acoperi cu ciocolată, sau o glazură colorată, iar în aluat de adăugat mac. Mai pe scurt, este o rețetă complexă.

Ingrediente:

  • Ouă – 3
  • Zahăr pudră – 100 g
  • Zahăr vanilat – 10 g
  • Făină – 90 g
  • Amidon de porumb – 20 g
  • Praf de copt – 4 g
  • Sirop de arțar – 1 lingură
  • Apă – 1 lingură
  • Gem de pomușoare – 200 g
  • Glazură de ciocolată – 50 g

Rulada cu gemul preferat

Separați gălbenușul de albuș (3). Transferați albușurile în bolul de mixer.

Rulada cu gemul preferat

Începeți să bateți albușurile la viteză înaltă, iar când se va forma o spumă densă, adăugați extractul de vanilie (1 linguriță, dacă nu aveți, nu adăugați nimic) și zahărul pudră (100 g). Amestecați până va fi asemănător unei meringue.

Rulada cu gemul preferat

Adăugați câte un gălbenuș și amestecați bine.

Rulada cu gemul preferat

Adăugați făina (90 g), praful de copt (1 linguriță) și amidonul de porumb (20 g, acesta va face aluatul mai delicat, îl puteți înlocui cu cel de cartof, dar cel de porumb se potrivește mai bine). Continuați să amestecați la o viteză constantă înaltă.

Rulada cu gemul preferat

Turnați într-un recipient siropul de arțar și apa (câte o lingură, dacă nu aveți sirop, înlocuiți cu miere sau cafea), amestecați și adăugați în aluat.

Rulada cu gemul preferat

Acoperiți tavaua cu hârtie de copt.

Rulada cu gemul preferat

Turnați aluatul și distribuiți-l atent, cu ajutorul unei spatule, pentru a obține o suprafață netedă. Grosimea acestuia trebuie să fie un pic mai puțin de un centimentru. Dacă aluatul este lichid și nu-ți menține forma, la fel cu puteți vedea în imagine, rezultă că nu ați făcut ceva corect când ați bătut albușurile.

Rulada cu gemul preferat

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 10-12 minute. Îndată ce veți observă că se rumenește, scoteți-l din cuptor. Fără să lasați să se răcească, transferați aluatul pe un prosop. Îndepărtați hârtia de copt și tăiați marginile. Întoarceți alutul, încât acesta să stea cu partea netedă pe prosop.

Rulada cu gemul preferat

Rulați cu grijă aluatul într-o ruladă, folosind prosopul pentru a vă proteja mâinile și lăsați să se răcească complet.

Rulada cu gemul preferat

Iată cum arată dintr-o parte.

Rulada cu gemul preferat

Acoperiți marginile cu prosopul, pentru ca rulada să nu se usuce.

Rulada cu gemul preferat

Derulați atent rulada și ungeți-o cu gem, astfel încât să rămână câte un centimetru de la fiecare margine.

Rulada cu gemul preferat

La această etapă puteți porni fantezia și puteți adăuga tot ce doriți (orice tip de gem, fructe sau pomușoare).

Rulada cu gemul preferat

Rulați din nou rulada. Eu am presurat niște zahăr pudră, l-am distribuit uniform și foarte subțire cu ajutorul unui cuțit și am acoperit rulada. Mi-a plăcut mult rezultatul.

Rulada cu gemul preferat

Rulada cu gemul preferat

Dacă doriți, puteți acoperi rulada și cu glazură de ciocolată.

Rulada cu gemul preferat

Rulada poate fi păstrată într-un container și va rămâne puhavă pentru mult timp.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!