Salată asiatică cu pui

Sunt de părere că rețetele de salate ale asiaticilor sunt incomparabile deoarece folosesc unele din cele mai obișnuite ingrediente. Puteți cu ușurință să deschideți frigiderul și să pregătiți o varietate de salate, care se vor deosebi după gust și aspect. Unul din secrete este dressingul. De obicei, acesta este preparat din 3-5 ingrediente, care transformă ceva obișnuit și plictisitor în ceva deosebit și delicios. Din acest motiv, am mereu la îndemână mai multe sticle cu sosuri și ardei iute.

Vara căutăm rețete cât mai simple, pentru a nu găti ore înșir. Vă promit că veți rămâne încântați de această salată.

Ingrediente:

  • Varză chinezească – 150 g
  • Piept de pui – 60 g
  • Morcov – 60 g
  • Ceapă verde – 3 fire
  • Ghimbir – 2 cm
  • Ardei iute – 4
  • Zahăr – 1 lingură
  • Sos de soia – 3 linguri
  • Ulei de susan – 1 linguriță
  • Oțet de vin alb – 1 lingură

1 Salată asiatică cu pui

Puneți într-un bol zahărul (1 lingură), sosul de soia (3 linguri), oțetul (1 lingură) și uleiul de susan (1 linguriță) și amestecați-le. Oțetul de vin poate fi înlocuit cu oricare altul de 5-7%, însă cu cel de vin alb va fi cel mai delicios, apoi urmează cel de măr. În caz că nu aveți niciunul din aceste două, excludeți-le. Recomand să folosiți oțet de calitate înaltă. Cu uleiul de susan procedați la fel, dacă nu-l aveți, omiteți-l. Însă dacă l-ați încercat, nu veți uita gustul acestuia niciodată.

2 Salată asiatică cu pui

Tăiați varza chinezească (150 g). Varza o puteți înlocui cu cea iceberg sau ceva asemănător, însă nu cea obișnuită.

3 Salată asiatică cu pui

Tăiați pieptul de pui (60 g) în felii subțirii cu grosimea de 2-3 mm. Puteți folosi și creveți, sau oricare alt tip de carne, sau ton, sau chiar nimic. Presupun că nu mai este nevoie să menționez că puiul trebuie să fie gata pregătit.

4 Salată asiatică cu pui

Tăiați ardeii iuți (4) mărunt, cu tot cu semințe. Dvs. decideți cât de picantă doriți să fie salata. Așadar, puteți omite această etapă, însă ardeii sunt farmecul acestei rețete.

5 Salată asiatică cu pui

Tăiați morcovul (60 g) în fâșii subțiri (sau treceți-l prin răzătoare).

6 Salată asiatică cu pui

Tăiați ceapa pe diagonală în bucăți de 3 cm.

7 Salată asiatică cu pui

Treceți ghimbirul (2 cm) prin răzătoare. În acest caz, cel uscat nu se potrivește. Dacă nu-l aveți la îndemână, înlocuiți-l cu usturoi.

8 Salată asiatică cu pui

Puneți toate legumele într-un bol și adăugați dressingul.

9 Salată asiatică cu pui

Amestecați și serviți îndată. Dacă veți lăsa legumele prea mult timp, acestea se vor înmuia.

10 Salată asiatică cu pui

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!