Salată Caldă cu Sparanghel

Vom continua să pregătim mâncare gustoasă, sănătoasă și deosebită. Această salată este bună, deoarece poate fi modificată la infinit, treptat transformând-o într-o cină completă. Femeile pot exclude ouăle, iar bărbații pot adăuga câteva felii de bacon, cubulețe de șuncă și orice îi dorește inima.

Nu cred că există o legumă la fel de bună și de un așa verde aprins precum e sparanghelul. Broccoli este oarecum similar, dar totuși îl prefer mai mult pe celălalt. Și, bineînțeles, combinația clasică dintre roșii, sparanghel și gălbenuș care îi dă un gust special și o aromă amețitoare.

Ingrediente:

  • Sparanghel – 50-70 g
  • Ouă – 1
  • Ulei de măsline – 1 lingură
  • Coriandru – 1 linguriță
  • Ceapă (hașmă) – 1
  • Usturoi – 2-3 căței
  • Ceapă verde – 2-3 fire
  • Oțet de vin – 1 linguriță
  • Roșii cherry – 5-6
  • Sare, piper

1 Salată Caldă cu Sparanghel

Ingredientul vedetă, sparanghelul, poate fi proaspăt sau congelat. Dacă ați optat pentru cel proaspăt, atunci tăiați cam 2 cm din codița acestuia. Dacă veți opta pentru cel congelat, lăsați pentru 20 minute la temperatura camerei. Luați 50-70 grame pentru o porție. Puneți apă la fiert, adăugați puțină sare și sparanghelul propriu-zis. Lăsați-l în apă 3 minute, nu mai mult.

În timp ce sparanghelul se gătește, pregătiți un castron cu apă rece și cuburi de gheață. Îndată ce sparanghelul este gata, puneți-l rapid în apă rece. Astfel vom opri procesul de gătire și sparanghelul va rămâne crocant și verde aprins. Un astfel de truc e posibil de efectuat și cu broccoli, fasole, mazăre (în păstăi).

2 Salată Caldă cu Sparanghel

Peste câteva minute transferați sparanghelul pe șervețel de hârtie, pentru a absoarbe excesul de apă.

3 Salată Caldă cu Sparanghel

Puneți ouăle la fiert (câte unul per porție). Le puteți pregăti așa cum doriți. Puteți să le fierbeți sau să pregătiți o omletă, decizia vă aparține.

4 Salată Caldă cu Sparanghel

Tocați mărunt ceapa.

5 Salată Caldă cu Sparanghel

Încălziți oala și adăugați o lingură de ulei de măsline. Adăugați ceapa. În timp ce ceapa se gătește, tăiați mărunt usturoiul și două fire de ceapă verde.

6 Salată Caldă cu Sparanghel

Adăugați o linguriță de coriandru sau oricare alt condiment care vă place (chimen, chili etc.).

7 Salată Caldă cu Sparanghel

Tot în oală adăugați și roșiile tăiate în patru (5-6).

8 Salată Caldă cu Sparanghel

Amestecați, turnați o linguriță de oțet de vin (dacă nu aveți, omiteți pasul). Amestecați din nou și adăugați usturoiul și ceapa verde.

9 Salată Caldă cu Sparanghel

Așezați sparanghelul pe o farfurie, adăugați amestecul de roșii. Deasupra așezați oul și puțină sare.

10 Salată Caldă cu Sparanghel

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!