Salată cu Ton în stil ,,Niçoise”

O saltă extrem de simplă, potrivită pentru orice perioadă și ocazie. Foarte colorată și aromată.

Ingrediente:

  • Cartofi – 1
  • Ton -100 g
  • Ouă – 1
  • Roșii cherry – 5-6
  • Rucola – 100 g
  • Lămâie – 1
  • Muștar – 1 lingură
  • Ulei de măsline – 2 linguri

1 Salată cu Ton

Deci, ingredientele sunt destul de simple. Singura dificultate care poate apărea este prepararea tonului. Îl puteți folosi cel conservat, proaspăt sau congelat, care este mai accesibil și care vă place mai mult.

Începeți cu punerea la fiert a oului și cartofului. Eu le-am pus într-o oală, doar am scos oul mai devreme (l-am lăsat încă 5 minute după ce apa a început clocoti).

2 Salată cu Ton

În același timp vom pregăti tonul. Dacă aveți conservat, doar îl scurgeți de ulei și îl rupeți în bucăți mai mici. Dacă totuși aveți fileu de ton, îl pregătiți ca pe un steak, pe o tigaie obișnuită sau grill. Prăjiți-l astfel încât mijlocul să rămână un pic crud și roz pal.

3 Salată cu Ton

4 Salată cu Ton

5 Salată cu Ton

Tăiați cartoful în cuburi de 1 cm, iar oul în felii subțiri (aproximativ 6-8 felii).

6 Salată cu Ton

7 Salată cu Ton

Tăiați roșiile cherry și tonul.

8 Salată cu Ton

9 Salată cu Ton

Iar acum cel mai interesant – dressingul și un secret de la Jamie Oliver. Pentru a prepara un dressing bun, amestecați ingredientele într-un borcănaș. Doar în așa mod e posibil de amestecat uleiul cu alte ingrediente, pentru a se omogeniza. Deci, puneți muștarul (1 lingură) într-un borcan, uleiul de măsline (2 linguri), sare, piper și zeamă de lămâie (1 lingură). Puteți adăuga oțet balsamic sau miere.

10 Salată cu Ton

11 Salată cu Ton

12 Salată cu Ton

Închideți bine capacul și agitați timp de 2-3 minute. Acesta este secretul lui Jamie Oliver, care ne va permite să obținem un dressing exclusiv.

13 Salată cu Ton

14 Salată cu Ton

Iată și dressingul obținut. Bine omogenizat.

15 Salată cu Ton

Rămâne să aranjați toate ingredientele într-un bol, să adăugați dressingul, să amestecați bine.

16 Salată cu Ton

17 Salată cu Ton

18 Salată cu Ton

19 Salată cu Ton

Salata este gata pentru a fi servită.

20 Salată cu Ton

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!