Salată mediteraneană cu năut

Această salată mediteraneană este una simplă și rapidă, dar în același timp neobișnuită, datorită năutului, olivelor și creveților. Faptul că ingredientele sunt atât de diferite ne permite să obținem o armonie de gusturi și arome. Neutralitatea năutului absoarbe gustul acrișor de lămâie, cel iute de la boiaua de ardei și prospețimea frunzelor de mentă.

Ingrediente:

  • Năut – 200 g
  • Lămâie – 1
  • Măsline verzi – 80 g
  • Usturoi – 2 căței
  • Boia de ardei – 2 linguri
  • Creveți – 100 g
  • Ulei de măsline – 50 g

1 Salată mediteraneană cu năut

Pregătiți năutul coform instrucțiunilor de pe ambalaj. De obicei acesta este lăsat pe noapte înmuiat în apă rece. Dimineața se fierbe la foc mic timp de 40-60 minute, până nu va deveni suficient de moale (asemănător fasolei fierte). Scurgeți excesul de lichid.

2 Salată mediteraneană cu năut

Decorticați creveții, însă lăsați-le codița. Înlăturați capetele creveților și desfaceți ușor carapacea dură, începând cu picioarele crevetelui. Odată ce i-ați decorticat, creveții se eviscerează. Creveții au un intestin subțire pe spate și burtă. Crestați-i cu un cuțit mic și înlăturați intestinele.

3 Salată mediteraneană cu năut

Să pregătim marinata. Într-un bol amestecăm o lingură de boia, zeama de la o lămâie și 30 grame de ulei de măsline. Adăugăm creveții și îi punem la frigider pentru o oră.

4 Salată mediteraneană cu năut

Prăjim usturoiul tocat mărunt în uleiul de măsline încins, timp de un minut.5 Salată mediteraneană cu năut

Adăugăm în tigaie năutul, măslinele verzi (pentru această rețetă s-ar potrivi cele umplute, cu roșii uscate, spre exemplu), coaja unei lămâi și o lingură de boia de ardei. Prăjim câteva minute, amestecând ingredientele în continuu. Amestecul gata îl răsturnăm într-un bol adânc.

6 Salată mediteraneană cu năut

Pe aceeași tigaie prăjim creveții (fără marinată) pe fiecare parte. Urmăriți ca între creveți să fie destul spațiu.

7 Salată mediteraneană cu năut

Adăugăm creveții în amestecul de năut. Decorăm cu frunze de mentă și benzi subțiri de coajă de lămâie. Putem adăuga și porumb. Salata este gata pentru a fi servită.

8 Salată mediteraneană cu năut

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!