Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo-Yo

Ador meringue din copilarie, de pe timpul cand ii ziceam “bezeu”. Un deliciu ce aduce o placere previzibila de fiecare data. Probabil ca de la aceasta si a inceput dragostea fata de “ceva dulce”.  Nici nu-mi amintesc de cate incercari au fost de a pregati meringue acasa si toate fara succes. Sunt sigur ca multi au trecut prin asa ceva. Dar, daca depunem mai mult efort si dorinta, totul va reusi.

Cand veti decide ca nu dispuneti de suficient timp pentru a pregati un tort mare si frumos, folositi-va de aceasta reteta. Fie acestea de forma unui sandwich, asemanator cu jucaria Yo-Yo.Va fi necesar sa pregatiti jumatatile din meringue, de orice diametru, sa le puneti pe tava de copt si pentru un timp sa uitati de acestea, iar intre timp sa pregati crema.

Am decis ca vom adauga in meringue cacao alcanizat. Aceasta nu va influenta asupra texturii, iar gustul va fi unul deosebit si cu aroma de ciocolata. Jumatatile de meringue le vom uni cu ajutorul cremei de zmeura. Crema se pregateste extrem de usor, insa va fi necesar praf de zmeura. Ideea consta in obtinerea unui gust intens de zmeura, iar culoarea cremei nu necesita adaugarea colorantilor. O sa ofer si cateva idei cum ar putea fi inlocuite unele ingrediente. In orice caz, veti obtine ceva magic. Posibil ca desertul are un aspect cam sumbru, in schimb interiorul acestuia este luminos, ce va dezvalui note de ciocolata.

Ingrediente:

 • Albus de ou – 100 g (4 buc.)
 • Zahar – 200 g
 • Praf de cacao – 10 g

1 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Vom pregati meringue francez, insa cu un pic de cacao.

Puneti in bolul de mixer albusurile (100 g sau 4 oua).

2 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Amestecati albusurile la viteza medie pana in momentul in care albusul va deveni mai spumos, cu bule mari. Atunci e momentul sa adaugati zaharul si nu mai devreme. Mariti viteza cu o treapta si adaugati zaharul (200 g). Puteti folosi si zaharul pudra.

3 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Mariti inca un pic viteza. Asteptati pana in momentul in care meriungue va deveni neteda si lucioasa. Acestea demonstreaza ca marimea bulelor de aer s-a micsorat, iar meringue a devenit stabila si solida. Important e sa nu exagerati.

4 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Adaugati cacao alcalinizat (10 g).

5 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Meringue ar trebui sa-si mentina bine forma.

6 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Priviti cum arata in poza.

7 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Pregatiti o punga, cel mai bine de 50-60 cm, pentru a fi comod de lucrat cu aceasta cantitate.

8 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Cu cat varful va fi mai mare, cu atat mai bine. Incepeti cel putin cu 16 mm.

9 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Rastunati meringue in punga.

10 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Formati jumatatile direct pe tava de copt, acoperita cu hartie sau covoras de silicon, cu un diametru de aproximativ 6-7 cm, cu o distanta suficienta intre ele. Cu aceasta poza vreau sa arat cum nu trebuie de format jumatatile. Priviti cum laturile sunt formate din mai multe inele, deoarece meringue a fost stors in urma catorva apasari pe punga. Incercati sa o faceti dintr-o singura apasare.

11 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Puneti meringue la cuptorul preinalzit la 150 de grade, regim sus-jos, pentru 40 de minute. Dupa ce veti stinge cuptorul, lasati meringue pentru cateva ore, cu usa inchisa.

Pentru ca meringue sa nu sa se inmoaie, este necesara crema cu un continut scazut de umiditate. Vom pregati o crema pe baza de unt.

Ingrediente:

 • Unt 82,5% – 160 g
 • Zahar pudra – 30 g
 • Zmeura praf – 15 g
 • Lapte – 10 g

12 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Rastunati unul (160 g, la temperatura camerei) intr-un bol si adaugati zaharul pudra (30 g). Amestecati cu ajutorul unui mixer).

13 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Adaugati zmeura pudra (15 g). Acest produs este natural si mai poate fi folosit ca colorant, de exemplu.

14 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

La sfarsit adaugati laptele (10 g), pentru ca crema sa devina un pic mai moale si mai elastica.

15 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Priviti ce culoare frumoasa am obtinut fara a adauga vreun colorant.

16 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Rasturnati crema intr-o punga.

17 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Pregatiti jumatatile de meringue.

18 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Daca doriti, puteti adauga ceva crocant la crema (bucati de caramel, susan, mac).

19 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Iata ce sandwich minunat am obtinut.

20 Sandwich din meringue cu zmeura in stil Yo

Sfaturi

 • Gustul pentru meringue

Puteti inlocui praful de cacao cu ceai matcha si zmeura praf, sau orice alte produse uscate.

 • Gustul pentru crema

O sa mai spun o data ca puteti folosi ceaiul matcha si zmeura praf. Ambele ingrediente sunt naturale si au un gust intens.

 • Rezultatul corect

In pregatirea meringue apar deseori dificultati. Cand se formeaza umiditate/sirop sub meringue, aceasta demonstreaza faptul ca prea devreme a fost adaugat zaharul sau ati amestecat prea mult timp.

Important sa nu va fie frica si sa lucrati atent. Nu va grabiti cu adaugarea zaharului, nu amestecati la   viteza prea inalta, aceasta poate deveni spumoasa si neteda chiar si la viteza medie, doar ca va dura un pic mai mult timp. Insa, retineti ca aceasta prefera majorarea vitezei treptat.

 • Pastrarea

Varianta perfecta e sa pastrati meringue intr-un container hermetic pe masa, pentru a nu patrunde umiditate. Crema poate fi adaugata direct inainte de a fi servite (crema poate fi pastrata aparte la frigider timp de 3 zile). Daca totusi decideti sa pastrati desertul deja gata facut, atunci cel mai bine ar fi la frigider intr-un recipient.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!