Steak cu sfeclă marinată

Vara ne străduim să petrecem cât mai mult timp la natură, poate și să gătim ceva fiind la aer liber. Și probabil că cea mai populară este carnea pregătită la grătar. În funcție de evoluția culinară, unii preferă grătarul de cărămidă, în timp de alții gătesc carnea de vită la grătare speciale.

Pentru ambii și nu doar, am pregătit o rețetă de marinadă pentru legume. Va fi necesar de doar 10 minute pentru a o pregăti, o oră de așteptare și vom obține o garnitură din legume super delicioasă. Eu am folosit sfecla, aceasta s-a obținut crocantă și cu gust plăcut de oțet de vin. Dacă vă plac castraveții marinați, atunci mă veți înțelege.

Ingrediente:

  • Oțet alb – 100 ml
  • Zahăr – 40 g
  • Ceapă – 2
  • Sfeclă – 2
  • Steak

1 Steak cu sfecla marinata

Tocați mărunt ceapa (2). Puteți folosi o ceapă mare roșie sau chiar una simplă.

2 Steak cu sfecla marinata

Turnați într-o cratiță oțetul alb (100 ml), adăugați zahărul (40 g) și ceapa tocată. Puteți folosi și alt tip de oțet (5-7%), însă nu este nimic mai bun ca cel de vin.

3 Steak cu sfecla marinata

Luați două sfecle medii (ar trebui să obțineți 200 de grame de sfeclă). Curățați-le și tăiați-le în felii subțiri.

4 Steak cu sfecla marinata

Puneți cratița pe aragaz și aduceți la punctul de fierbere.

5 Steak cu sfecla marinata

Îndepărtați cratița de pe aragaz și adăugați sfecla. Lăsați marinada să se răcească și puneți-o la frigider.

6 Steak cu sfecla marinata

Despre steakuri și detalii cum puteți alege carnea și cum se gătește, am scris o postare aparte. Citiți și aflați mai multe.

7 Steak cu sfecla marinata

8 Steak cu sfecla marinata

Serviți sfecla în calitate de garnitură. În același mod e posibil de marinat morcovii, ridichea și alte legume similare.

9 Steak cu sfecla marinata

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!