Supă de ceapă franțuzească

Niciodată nu încercați să vă contraziceți cu un francez despre tot ce-i legat de mâncare, este inutil. Mai bine decât ei, nimeni nu cunoaște bucătăria și nu în zadar bucătăria acestora este atât de apreciată. Toți șef-bucătarii pe care îi cunosc, vorbesc cu atâta pasiune despre mâncare, căci se creează impresia că s-au născut cu sentimentul a tot ce-i frumos și doar se perfecționează pe parcursul vieții.

Și oricine, care este cât de puțin pasionat să gătească, mai devreme sau mai târziu, află de această supă de ceapă franțuzească. Serios? Supă din ceapă, bulion și pesmeți? Și doar atât? Dar francezii nu pot da greș, ei, pur și simplu, creează capodopere din tot ce ating. Și de această dată, am urmat doar tehnica de pregătire și recomandări, care m-au ajutat să pregătesc această supă, cu un gust intens, care te rupe de la realitate și nu poți crede că așa ceva e posibil. Aici este totul atât de bine calculat, încât de fiecare dată obținem ceva extraordinar, dar și modul în care este servită supa, provoacă un apetit triplu și o dependență instantanee. Supa este destul de densă, cu un gust intens și dulce datorită cepei, iar brânza vâscoasă, împreună cu feliile de baghetă prăjită, ne reamintește de ce francezii domnesc în lumea gătitului.

Ingrediente:

  • Ceapă – 1 kg
  • Unt – 60 g
  • Bulion – 1 litru
  • Cimbru – 6 fire
  • Baguette
  • Brânză – 200 g

1 Supa de ceapa frantuzeasca

Deci, totul e simplu. Tăiați ceapa în sferturi, apoi în fâșii subțiri. Aveți nevoie de un kilogram, aproximativ. Încercați să alegeți ceapă albă bună.

2 Supa de ceapa frantuzeasca

Topiți untul la foc mediu (60 g) într-o tigaie.

3 Supa de ceapa frantuzeasca

Puneți ceapa în tigaie. Eu am adăugat și un pic de țelină, însă nu e obligatoriu.

4 Supa de ceapa frantuzeasca

Acum totul e simplu. Prăjiți ceapa, amestecând-o uneori, până nu se caramelizează și capătă culoare aurie. Procesul este unul mai îndelungat, veți avea nevoie de la 20 la 35 de minute, însă merită din plin. Aceasta este etapa de bază, datorită căreia veți obține o supă extrem de delicioasă.

5 Supa de ceapa frantuzeasca

Adăugați 250 ml de bulion. Cel mai bine s-ar potrivi cel de vită, dar dacă nu-l aveți, folosiți-l pe cel de legume, pui sau simplu apă clocotită.

6 Supa de ceapa frantuzeasca

Bulionul se va evapora treptat și în acest moment adăugați cimbrul (5-7 fire). Acesta se potrivește perfect împreună cu ceapa. Cimbrul poate fi și uscat. Nu recomand să adăugați alte condimente.

7 Supa de ceapa frantuzeasca

Ideea constă în evaporarea întregului lichid. Când veți observa că rămân urme de la spatulă, atunci masa este suficient de densă. În acel moment mai adăugați 250 ml de bulion și repetați procesul, din nou evaporați lichidul.

8 Supa de ceapa frantuzeasca

Atunci când și a doua porție de bulion se va evapora, adăugați restul bulionului (400 ml),lăsați până la punctul de fierbere și lăsați până supa va fi mediu densă. Adică, după ce treceți cu spatula, nu ar mai trebui să rămână urmă, dar nici nu trebuie să fie prea lichidă.

9 Supa de ceapa frantuzeasca

În timp ce supa se pregătește, pregătiți pesmeții. Cel mai bine s-ar potrivi o baghetă (eu am folosit una din făină integrală). Tăiați-o în felii și prăjiți-o în toaster.

10 Supa de ceapa frantuzeasca

În principiu, supa poate fi servită. Dacă doriți să o perfecționați și să aveți senzații incredibile, gătiți mai departe. Răsturnați supa în recipiente a câte o porție, ca să mai rămână, aproximativ, un centimetru spațiu.

11 Supa de ceapa frantuzeasca

Deasupra răzuiți brânza (Gruyer este minunată, sau oricare alta, de tip parmezan), pentru a acoperi întreaga suprafață. Deasupra aranjați pesmeții.

12 Supa de ceapa frantuzeasca

Și iarăși brânză.

13 Supa de ceapa frantuzeasca

Puneți la cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Este necesar doar să topiți brânza. Îndată ce ați observat că cașcavalul s-a topit, scoateți supa din cuptor.

14 Supa de ceapa frantuzeasca

Când veți servi supa, adăugați puțin cimbru, aroma acestuia va cuprinde toată bucătăria. Un cuțit v-ar fi de ajutor la tăierea feliilor de pâine.

15 Supa de ceapa frantuzeasca

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!