Supă de dovleac cu bulion și cereale

Am decis să pregătesc o supă din ingredientele ce le am la îndemână. Demult îmi doream dovleac copt cu ulei de măsline și ierburi aromatice. Apoi, am găsit niște bulgur și am decis să-l pregătesc asemenea unui risotto. Am pus într-o tigaie un pic de ulei și l-am aromatizat cu ceapă și usturoi, apoi am adăugat bulgurul. Din nou mi-a trecut prin gând să mănânc totul așa cum este. Totuși am pregătit supa, am adăugat creveții și m-am gândit cum aș putea face supa mai colorată. Dacă nu sunteți iubitor/iubitoare de dovleac, puteți să-l înlocuiți cu cartofi și morcovi sau papaya. Cuburile moi de dovleac vor intensifica aroma de ierburi, bulgurul va reda supei textură, iar bulionul ne va încălzi. Este ceva incredibil datorită creveților și ierburilor proaspete.

Ingrediente:

  • Dovleac – 300 g
  • Ceapă – 1
  • Țelină – 2
  • Usturoi – 2 căței
  • Ierburi uscate
  • Creveți – 100g
  • Bulgur – 150g

1 Supa de dovleac cu bulion si cereale

Vom începe cu dovleacul. Alegeți unul nu prea mare, ca în cele din urmă să obțineți 300 de grame. Sunt persoane cărora nu le place dovleacul. Înlocuiți-l cu cartofi și morcovi. Curățați dovleacul de semințe și coajă. Tăiați-l în cuburi de 1,5 cm.

2 Supa de dovleac cu bulion si cereale

Transferați cuburile într-o tavă de copt, stropiți cu ulei de măsline și adăugați condimentele preferate (1-2 lingurițe). Eu am adăugat oregano. Amestecați și puneți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coaceți până cuburile vor deveni moi. În timpul coacerii le puteți amesteca, pentru a se rumeni uniform.

3 Supa de dovleac cu bulion si cereale

Între timp, tocați ceapa, țelina (2 fire) și usturoiul (2 căței).

4 Supa de dovleac cu bulion si cereale

Pregătiți creveții (100 g). Cel mai probabil aveți creveți congelați, care trebuie fierți în apă clocotită, pentru 3-4 minute, după care îi curățați. Mulți întreabă cu ce ar putea fi înlocuiţi creveţii. Încercați cu ciuperci sau, în general, omiteți-i.

5 Supa de dovleac cu bulion si cereale

Prăjiți creveții în ulei de măsline, timp de 2 minute pe ambele părți, pentru a obține o crustă aurie.

6 Supa de dovleac cu bulion si cereale

Prăjiți usturoiul în ulei de măsline, 1 minut.

7 Supa de dovleac cu bulion si cereale

Adăugați ceapa și țelina.

8 Supa de dovleac cu bulion si cereale

Atunci când ceapa se va înmuia, adăugați bulgurul (150 g) în cratiță. Este foarte interesant la gust și se gătește în scurt timp. Ideea e, că îl vom pregăti asemenea unui risotto. Bulgurul va îmbiba aromele de usturoi, ceapă și țelină. Îl puteți înlocui cu orez sau pastă măruntă. Alte cereale la fel se vor potrivi, însă cel mai probabil, va fi necesar să le gătiți aparte, deoarece nu fiecare va fi gata 5 minute.

9 Supa de dovleac cu bulion si cereale

Prăjiți bulgurul 2-3 minute.

10 Supa de dovleac cu bulion si cereale

Turnați un litru de bulion. Acesta poate fi de legume, de pui, de ciuperci. Puteți adăuga și apă fiartă, însă gustul nu va fi la fel de intens.

11 Supa de dovleac cu bulion si cereale

În timp ce bulgurul se gătește, dovleacul ar trebui să fie și el gata. Scoateți-l din cuptor, luați o treime din el și pisați-l într-un piure.

12 Supa de dovleac cu bulion si cereale

Adăugați piureul în supă. Astfel, bulionul va deveni mai dens și va prinde culoare. Gătiți supa până bulionul va fi gata.

13 Supa de dovleac cu bulion si cereale

La sfârșit adăugați cuburile de dovleac și creveții. În caz de necesitate, adăugați bulion în supă, pentru a obține consistența dorită. Eu am făcut-o destul de densă, pentru a avea un gust mai intens de dovleac și bulgur.

Supa de dovleac cu bulion si cereale

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!