Tartă cu cremă de cafea

De ce îmi plac tartele atât de mult? Deoarece sunt unul din deserturile față de care nu poți rămâne indiferent. Sunt asemenea unei enciclopedii de artă a cofetăriei. Ele includ, în sine, o adevărată istorie a texturilor, atât de necesare într-un produs de cofetărie, unde aluatul este crocant, iar crema demonstrează cât de delicat poate fi desertul prin varietățile sale. Le putem pregăti de orice dimensiuni, de la o tartă mică de 6-7 cm, până la una de mărimea unei pizza. Despre decor nici nu pomenesc, vom avea nevoie de o viață întreagă pentru a enumera toate modalitățile posibile (pomușoare, ciocolată, meringue, creme, mousse etc.). Pe lângă toate aceste plusuri, aluatul mai poate fi colorat în orice culoare și cu orice gust posibil.

De această dată o să mă împart cu o altă pasiune de-a mea, și anume cafeaua. Vom pregăti o tartă simplă, cu cremă de cafea, yummy. Cel mai interesant este faptul că constă doar din 4 ingrediente.

Ingrediente:

 • Zahăr -70 g
 • Smântână dulce de 33% – 300 g
 • Gălbenuș – 7
 • Espresso – 85 g

1 Tartă cu cremă de cafea

Turnați într-o cratiță smântâna dulce (300 g) și espresso (85 g). Puneți cratița la foc mare și lăsați-le până la punctul de fierbere.

2 Tartă cu cremă de cafea

Într-un bol, amestecați gălbenușurile (7) și zahărul (70 g) cu ajutorul unui tel.

3 Tartă cu cremă de cafea

Atunci când masa de smântână dulce și cafea se va încălzi, adăugați-o treptat la amestecul de ouă și zahăr. Continuați să amestecați cu ajutorul telului.

4 Tartă cu cremă de cafea

Atunci când ambele mase se vor omogeniza, treceți preparatul printr-o sită într-un recipient mai mare. Este necesar ca viitoarea cremă să fie răcită complet.

5 Tartă cu cremă de cafea

Puteți grăbi procesul punând recipientul lângă geam.

6 Tartă cu cremă de cafea

În timp ce crema de cafea se va răci, ne vom ocupa de aluat. Toate detaliile le puteți găsi în rețeta “Malibu”, aici voi menționa doar câteva aspecte.

Propun să adăugați cafea solubilă în aluat deoarece granulele nu se vor dizolva complet în aluat, pentru ca ulterior să le întâlnim când vom savura tarta. Puteți să omiteți cafeaua, acestea nefiind un ingredient important.

Urmăriți cu atenție fiecare etapă de preparare a aluatului din rețetă.

Ingrediente:

 • Unt 82,5% – 90 g
 • Zahăr pudră – 50 g
 • Făină – 200g
 • Făină de nuci – 25g
 • Ouă – 43g
 • Cafea solubilă – 3-4g

7 Tartă cu cremă de cafea

Pentru a obține o tartă perfectă, întindeți aluatul între hârtii și utilizați profile metalice, cu grosimea de 2 mm (sau rigle din lemn). Rulați rulou pe acestea, pentru ca aluatul să aibă aceeași grosime.

8 Tartă cu cremă de cafea

9 Tartă cu cremă de cafea

Aranjați aluatul în tavă. Tava mea are diametrul de 16 cm și 3 cm înălțime.

10 Tartă cu cremă de cafea

11 Tartă cu cremă de cafea

Faceți niște găuri cu ajutorul unei furculițe și puneți preparatul în congelator pentru 30 de minute. După aceea, coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, până se rumenește frumos.

12 Tartă cu cremă de cafea

Răsturnați crema de cafea și puneți din nou în cuptor, la temperatura de 120 grade (regim sus-jos). Pentru a scădea rapid temperatura în cuptor, deschideți-l pentru 3-5 minute. Coaceți tarta aproximativ o oră.

13 Tartă cu cremă de cafea

Priviți ce tartă frumoasă și elegantă am obținut. Arată superb!

14 Tartă cu cremă de cafea

Puteți observa cât de delicată este crema.

15 Tartă cu cremă de cafea

Sfaturi

 • Decorul

Mie mi-a rămas un pic de cremă și am decis din ea să fac și decorul. Am adăugat 2 grame de gelatină în crema caldă (100 g) și am răsturnat-o într-o forma de spirală. Îmi place mult rezultatul.

 • Gusturile

Este evident, că puteți înlocui cafeaua espresso cu orice vă doriți și să obțineți o tartă nouă. Trebuie doar să măsurați cantitatea de zahăr necesară pentru cremă. Dacă veți decide să folosiți sucul de lămâie, spre exemplu, pai eu aș tripla cantitatea de zahăr. Pentru cel de caise, aș reduce-o în două.

 • Crusta

Puteți să o păstrați la congelator până la 4 săptămâni, sub formă de bilă în folie de plastic sau direct pe tavă. Este foarte comod, pentru că va fi necesar să pregătiți doar crema.

 • Crema de cafea

Coaceți tarta până în momentul în care veți observa că centrul crapă ușor. Când se va răci, va deveni mai densă. Timpul estimat este de o oră, dar depinde, totuși, de mai mulți factori (cuptorul, mărimea tartei etc.).

 • Cafeaua Espresso

Înțeleg, că nu fiecare dispune de un aparat de cafea acasă, însă nici cea solubilă nu se potrivește pentru această rețetă, nu va avea acel gust intens.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!