Tartă cu Lămâie (fără coacere)

De data aceasta vă prezint tarta cu lămâie (no bake). Rețeta este după preferințele mele, dacă considerați că va fi prea ,,acidă”, înlocuiți 3 lămâi cu 2 portocale sau 3 limes. Ingredientele sunt atât de simple, încât e posibil de preparat fără a ieși din casă.

Ingrediente:

  • Biscuiți – 300 g
  • Unt 82,5% – 250 g
  • Lămâie – 6
  • Zahăr – 300 g
  • Ouă – 6
  • Amidon – 1 lingură

1 Tarta cu lamaie

Pentru început preparați baza, folosită deseori pentru cheesecake sau alte deserturi. Sfărâmați prin blender orice tip de biscuiți, care vă sunt pe plac (cu nuci, de ovăz, cu ghimbir, de ciocolată). Dacă nu aveți blender, puneți biscuiții într-o pungă și zdrobiți-i cu ajutorul sucitorului.

2 Tarta cu lamaie

3 Tarta cu lamaie

Topiți 150 grame de unt la foc mic. Pentru baza de biscuiți este necesar raportul de 2:1.

4 Tarta cu lamaie

5 Tarta cu lamaie

6 Tarta cu lamaie

Turnați untul peste biscuiți, amestecați bine și transferați-i într-o formă. Este necesar ca forma să fie una detașabilă, deoarece în alt mod nu veți putea extrage tarta. Un mic secret – formați inițial pereții viitoarei tarte (2-3 cm înălțime), iar apoi din resturi formați partea de jos. Pentru a fixa mai bine baza, folosiți partea de jos a unui pahar sau ceașcă.

7 Tarta cu lamaie

8 Tarta cu lamaie

Forma o puneți la frigider și acum e timpul de prepararea cremei. Puneți într-un bol 300 grame de zahăr și adăugați coaja de la toate lămâile. Este nevoie doar de partea galbenă, cea albă va provoca un gust amărui.

9 Tarta cu lamaie

10 Tarta cu lamaie

Stoarceți sucul de la toate lămâile (portocale, limes) și adăugați zahăr.

11 Tarta cu lamaie

12 Tarta cu lamaie

Stricați ouăle într-o oală. Amestecați și printr-o sită turnați zahărul cu lămâi. Amestecați totul bine și puneți la foc mediu.

13 Tarta cu lamaie

14 Tarta cu lamaie

15 Tarta cu lamaie

16 Tarta cu lamaie

Adăugați 100 grame de unt și amestecați în continuu până la punctul de fierbere. În momentul în care vor apărea primele bule mari, amestecați încă mai intensiv, deoarece compoziția va începe repede să se îngroașe. Adăugați amidonul (1 lingură, amestecați într-un pahar lingura de amidon cu apă în aceeași cantitate), pentru a fi mai dens. Imediat îndepărtați de pe foc, lăsați puțin să se răcească și turnați peste baza de biscuiți. Atunci când crema se va răci la temperatura camerei, puneți la frigider pentru 4 ore, dar cel mai bine pe noapte.

17 Tarta cu lamaie

Tarta va fi aromată și biscuiții de ciocolată vor juca contrastul. Puteți schimba rețeta și folosi limes în loc de lămâii și biscuiți cu ghimbir – va fi o poveste complet diferită. Dacă doriți o bază mai stabilă, adăugați în procesul de fierbere puțină gelatină.

18 Tarta cu lamaie

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!