Tartă cu Nuci

Îmi plac foarte mult tartele deoarece sunt mereu binevenite la masă sau într-o călătorie, și pot fi ușor consumate. Crusta reține crema și menține forma, astfel își păstrează aspectul exterior și interior. Aluatul ne permite să facem orice ne dorim. Putem adăuga coajă de citrice, condimente diverse sau făină de nuci. Vom obține o crustă neobișnuită care poate fi umplută cu orice.

Îmi plac, în special, acele tarte care pot deveni universale și care ne scapă de orice situație neprevăzută. Sunt preferate tartele cu ingrediente de sezon, însă unele sunt disponibile tot împrejur.

Această tartă este un pic tomnatică, atât de caldă, confortabilă, în culorile frunzelor. Iată și o idee de preparare: pregătiți aluatul din timp și puneți-l în congelator, iar atunci când veți avea nevoie, pregătiți crema, combinați câteva ingrediente într-un recipient, adăugați nuci și sirop de arțar. Atât, 5 minute pentru a fi pregătită și ne rămâne doar timpul de coacere. Garantez că nu ați încercat o astfel de tartă, veți fi uimiți de textura cremei, delicată și ușor vâscoasă, cu arome intense.

Tarta o vom pregăti într-o tavă cu diametrul de 22-23 cm și cu o înălțime de 2,5 cm. Puteți face și pe porții, cum vă doriți. Pentru comoditatea dumneavoastră, v-aș recomanda o tavă cu fund detașabil, în caz contrar, tarta va fi scoasă cu dificultate.

Ingrediente:

 • Unt 82,5% – 45 g
 • Zahăr pudră – 25 g
 • Făină de nuci – 14 g
 • Făină – 100 g
 • Ouă – 23 g

1 Tartă cu Nuci

Pregătiți din timp crusta după rețeta desertului ,,Malibu”. Recomand să folosiți pentru această rețetă făină de alune, se va potrivi perfect.

Lăsați aluatul gata la frigider pentru cel puțin 40 minute, iar grosimea lui să nu depășească 2 mm. Este important ca aluatul să nu fie prea gros, deoarece se va umfla, crema nu va fi suficientă și cu un aspect teribil. Tăiați aluatul într-un cerc cu 3 cm mai mare decât dimensiunea tăvii.

2 Tartă cu Nuci

Aranjați cu grijă aluatul în formă și formați marginile, apăsând aluatul în colțuri. Tăiați excesul cu ajutorul cuțitului.

3 Tartă cu Nuci

4 Tartă cu Nuci

4 Tartă cu Nuci

Găuriți fundul cu ajutorul unei furculițe pe toată suprafața. Puneți în congelator pentru 30 minute.

6 Tartă cu Nuci

În timp ce aluatul este în congelator, vom pregăti crema. Apropo, aluatul poate fi păstrat în congelator timp de 3 săptămâni. Dacă dispuneți de mai multe forme (diverse dimensiuni), puteți pregăti crusta din timp. Va fi necesar să pregătiți doar umplutura, să o răsturnați în formă și să puneți la cuptor. Este foarte comod și veți economisi timp.

Ingrediente:

 • Unt 82,5% – 40 g
 • Zahăr – 40 g
 • Făină – 25 g
 • Făină de nuci – 25 g
 • Miere – 190 g
 • Sirop de arțar – 115 g
 • Ouă – 3-4
 • Nuci – 220 g

7 Tartă cu Nuci

Într-adevăr, totul este foarte simplu. Începeți cu ingredientele uscate (zahărul – 40 g, făina – 25 g, făina de nuci – 25 g) pe care le puneți într-un bol, apoi adăugați mierea (190 g), siropul de arțar (115 g), untul topit (40 g).

8 Tartă cu Nuci

Ouăle se adaugă la final. Sunt necesare 3-4. Deci, noi avem nevoie de 3 ouă mari (aproximativ 55 g) sau 4 ouă mai mici (aproximativ 40 g).

9 Tartă cu Nuci

Amestecați totul cu un mixer, pentru a obține o masă omogenă.

10 Tartă cu Nuci

Acum adăugați nucile (220 g). Amestecați cu ajutorul unei spatule.

11 Tartă cu Nuci

Preîncălziți cuptorul la 170 grade (regim sus-jos), scoateți crusta din congelator doar atunci când cuptorul va fi bine încălzit. Răsturnați, cu grijă, crema în tavă.

12 Tartă cu Nuci

Timpul de coacere va varia de la 35 la 55 minute. Tarta va fi gata atunci când mijlocul va începe ușor să crape. Tarta va fi gata atunci când interiorul acesteia va fi ușor moale. Tarta gata trebuie repede răcită.

Aveți grijă, tarta va putea fi scoasă din tavă doar când se va răci complet.

13 Tartă cu Nuci

Atunci când tarta se coace, nucile parcă se fixează în umplutură. Din acest motiv, am adăugat câteva nuci deasupra, pentru ca suprafața să nu fie una plată.

14 Tartă cu Nuci

Așa arată o felie, splendid și delicios!

15 Tartă cu Nuci

Sfaturi

 • Nucile

Această tartă poate fi pregătită în orice perioadă a anului. Dvs. decideți ce fel de nuci veți folosi. Într-un sezon pot fi arahidele, în altul – pecan sau caju, într-o zi poate veți decide să pregătiți cu alune sau fistic. Se potrivesc nucile întregi sau zdrobite, important e ca acestea să fie prăjite (sau o faceți de sine stătător).

Eu am folosit nucile pecan, pentru că se combină perfect cu siropul de arțar. Însă mi-a părut prea puțin și simplu, din acest motiv am adăugat nuci grecești. S-a dovedit a fi încă mai delicios. În primul rând, gustul și aroma sunt mai intense, în al doilea rând, are un aspect mai interesant datorită faptului că nucile arată diferit.

 • Mierea

Optați pentru cea care vă place cel mai mult. Eu am folosit-o pe cea de tei. În caz că nu vă place mierea, înlocuiți-o cu sirop de porumb.

 • Zahăr

Desigur, zahărul brun mereu va fi binevenit, în special când este vorba de nuci, însă îl puteți folosi și pe cel alb. Apropo, puteți exclude zahărul.

 • Făina de nuci

Făina de alune se va potrivi mereu și oricând. Aceasta oferă un gust și o aromă uimitoare. Am folosit-o în aluatul pentru crustă și pentru umplutură (în calitate de făină).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!