Tiramisu cu Căpșuni

Tiramisu este o rețetă italiană faimoasă. Desertul e unul puhav și delicat. Există mai multe versiuni de proveniență al acestui desert și care este rețeta originală. Așa cum se întâmplă cel mai des cu rețetele populare, este practic imposibil de găsit ,,adevărata” rețetă. O să vă spun despre una din rețetele de tiramisu cu căpșuni. Totuși vara puteți să renunțați la opțiunea clasică cu cafea în favoarea fructelor proaspete.

Menționez din start că mascarponele poate fi înlocuit însă rețeta nu va mai fi cea de tiramisu clasic.

Ingrediente:

  • Pișcoturi – 200 g
  • Suc de portocală – 100 ml
  • Zahăr – 90 g
  • Zeamă de lămâie – 5 g
  • Mascarpone – 250 g
  • Căpșuni – 400 g
  • Lichior de portocală – 60 ml
  • Albușuri – 2
  • Gălbenușuri – 2

1 Tiramisu cu capsuni

Mai întâi faceți sosul: în bolul de mixer se amestecă sucul de portocale, lichiorul (puteți folosi oricare băutură alcoolică care vi se pare potrivită), căpșunile (tăiați-le puțin, pentru a ușura lucrul cu blenderul) și amestecați până obțineți un piure lichid. La ce servește sucul de portocale? Pentru a umbri un pic gustul de căpșuni și pentru a nu obține un desert prea dulce. Desertul Tiramisu este cunoscut pentru contrastele sale (cafea amară, cremă dulce).

2 Tiramisu cu capsuni

3 Tiramisu cu capsuni

4 Tiramisu cu capsuni

5 Tiramisu cu capsuni

Să ne ocupăm de cremă. Amestecați albușurile cu 45 grame de zahăr și zeama de lămâie. Amestecați până devine acestea devin spumoase. Atenție deosebită la ,,puritatea” albușurilor. În Dacă pătrunde în el gălbenuș sau alte grăsimi, nu veți mai putea salva situația, decât să începeți totul din nou.

6 Tiramisu cu capsuni

7 Tiramisu cu capsuni

8 Tiramisu cu capsuni

9 Tiramisu cu capsuni

Într-un bol aparte pregătiți gălbenușurile. Amestecați bine cu restul zahărului (45 g). Adăugați treptat, cu ajutorul unei spatule, brânza mascarpone. Puneți un pic, amestecați, repetați.

10 Tiramisu cu capsuni

11 Tiramisu cu capsuni

12 Tiramisu cu capsuni

13 Tiramisu cu capsuni

După ce ați obținut o masă omogenă, adăugați albușurile. Iarăși treptat.

14 Tiramisu cu capsuni

15 Tiramisu cu capsuni

Începeți să montați tiramisu-ul. Două metode cele mai frecvent utilizate – în forme individuale sau în una mare. Pentru claritate, vom urma a doua metodă. Puneți un strat subțire de cremă la fund. Scufundați pișcoturile în sos, pentru câteva secunde, răsuciți-le, încă câteva secunde și plasați-le peste cremă. În caz că vă plac deserturile mai moi – lăsați pișcoturile în sos pentru 5-8 secunde, iar dacă nu – 2 secunde și scoateți-le. Aranjați primul strat de pișcoturi.

18 Tiramisu cu capsuni

16 Tiramisu cu capsuni

17 Tiramisu cu capsuni

19 Tiramisu cu capsuni

Ați aranjat un strat, puneți deasupra cremă. Grosimea straturilor trebuie să fie aproximativ aceeași, adică stratul de cremă să fie egal cu cel al pișcoturilor. Distribuiți uniform crema și repetați din nou procesul cu pișcoturile și crema.

20 Tiramisu cu capsuni

21 Tiramisu cu capsuni

22 Tiramisu cu capsuni

Iată ce ar trebui să obținem la final. Acoperiți cu un capac sau folie de plastic. Lăsați pișcoturile să se înmoaie cel puțin pentru 4 ore.

23 Tiramisu cu capsuni

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!