Tort cu Alune și Caramel

Aș vrea să puteți găsi rețete de tort pentru orice gust și eveniment. Mai mult ca atât, ne vom strădui ca fiecare tort să fie unic, iar asta ar însemna mai mult decor, varietăți de montare, creme, si multe altele. Totul va fi simplu de realizat, cu o cantitate minimală de instrumente.

De această dată ne-am gândit că lipsesc nucile și caramelul. Vom găti ,,Nutty Madness” – un tort nou, care cu siguranță va fi vedetă la orice eveniment și motiv de mândrie pentru fiecare gospodină.

Dacă pe scurt acesta reprezintă o cantitate enormă de nuci și caramel. De fapt, decorul de deasupra demonstrează acest lucru. În interior, blaturi puhave și suculente cu bucăți de nucușoare, pe măsură poroase, cu cea mai tare aromă de nuci. Pentru umplutură folosim cremă de brânză și caramel, iar în caz că nu sunteți un expert în caramel, vom explica în detalii cum să depășiți acest obstacol. Datorită tehnicii pe care o vom utiliza, tortul va fi super stabil și rezistent, își va păstra excelent forma, dar pe lângă asta, fiecare bucățică se va topi în gură. Tort, care se gătește simplu, fără compromisuri și eșecuri, tort pentru toți ce iubesc nucile.

Vom începe cu pregătirea pandișpanului de nuci, acesta se potrivește perfect pentru torturi din pandișpan și torturi mousse sau prăjituri. În primul rând, are o structură bună, este consistent și moale, se coace bine, iar în al doilea rând, puteți ajusta grosimea în cazul în care preparați prăjituri.

Ingrediente:

Pentru blat:

 • Făină de alune – 195 g
 • Zahăr pudră – 150 g
 • Făină – 60 g
 • Ouă – 270 g
 • Albuș – 150 g
 • Zahăr – 50 g
 • Alune – 70 g

Pentru cremă:

 • Lapte condensat – 200 g
 • Foi de gelatină – 6 g

1 Tort cu alune si caramela

Deci, făina de alune va trebui uscată, ba chiar prăjită. Uneori făina poate fi brută, iar acesta va ajuta la îndepărtarea umidității excesive, pe de altă parte, alunele vor reda mai mult gust și aromă dacă vor fi bine rumenite. Ceea ce vom face in continuare. Pentru aceasta am răsturnat făina de alune (195 g) pe o tava și am lăsat-o în cuptor pentru 15 minute la 140 grade, amestecând între timp . Acest lucru poate fi realizat și pe o tigaie cu fund gros. O să înțelegeți când exact vor fi gata după mirosul puternic de alune. In imagine veți observa diferența, culoarea va deveni mai aurie.

Folosiți-vă de această metodă pentru oricare altă rețetă și veți obține un miros și gust mai intens de nuci în desert. În același timp, puteți încălzi și alunele întregi (70 g), de care la fel vom avea nevoie.

2 Tort cu alune si caramela

3 Tort cu alune si caramela

Între timp ce făina de alune se gătește, să pregătim meringue-ul până devine o creme spumoasă. Pentru aceasta batem albușurile (150 g) împreună cu zahărul (50 g) cu ajutorul unui mixer. Cu un mixer de mână ne vom isprăvi mai ușor, dacă batem într-un bol cilindric, astfel toata masa se va amesteca odată. Așa va fi mai rapid, decât într-un bol mare, unde o parte din albușuri vor sta fără treabă.

4 Tort cu alune si caramela

5 Tort cu alune si caramela

În continuare vom aduna într-un bol făina de alune, cea obișnuită (60 g) și zahărul pudră (150 g).

6 Tort cu alune si caramela

Adăugați ouăle (270 g). Amestecați totul cu un mixer până când toata masa se va încorpora.

7 Tort cu alune si caramela

Astfel vom obține 3 părți componente a viitoarei noastre prăjituri: albușurile, alunele zdrobite și cele două tipuri de făină cu ouă.

8 Tort cu alune si caramela

În două etape adăugați meringue-ul în aluat, amestecați cu ajutorul unei spatule.

9 Tort cu alune si caramela

Turnați aluatul în trei forme. Diametrul perfect ar fi 16 sau 18 cm. După ce îl veți turna în forme, împrăștiați alunele zdrobite și presați-le ușor, pentru ca ele să se scufunde în aluat. Coaceți-le la temperatura de 140 grade, regim sus-jos, până la pregătirea completa. Durata de coacere va fi diferită la toți, din acest motiv, coaceți atâta timp cât aveți nevoie.

10 Tort cu alune si caramela

După 2 – 3 minute blaturile se vor îndepărta ușor de pe pereții formelor. Îndată înfășurați-le în folie de plastic și după ce se răcesc puneți-le la frigider. Le putem folosi în 6 – 8 ore.

11 Tort cu alune si caramela

În timp ce așteptăm blaturile, să ne ocupăm de cremă. Nucușoarele se combină perfect cu caramelul. În caz că puteți face caramelul și singuri, pregătiți 200 grame, foarte densă. Iar dacă nu, cumpărați lapte condensat și utilizați-l.

12 Tort cu alune si caramela

Foile de gelatină se înmoaie în apă rece, iar laptele condensat la foc mediu, aduceți-l până la fierbere ușoară.

13 Tort cu alune si caramela

Aproximativ așa:

14 Tort cu alune si caramela

Adăugați gelatina presată.

15 Tort cu alune si caramela

Neapărat amestecați masa cu un blender.

16 Tort cu alune si caramela

Răsturnați în orice recipient mare. Cu cât mai mare este acesta, cu atât mai repede se va raci masa și se va stabiliza.

17 Tort cu alune si caramela

Puteți grăbi procesul, dacă veți pune recipientul lângă geamul deschis.

18 Tort cu alune si caramela

După ce masa se va răci complet și se va întări, adunați-o cu ajutorul unei linguri într-un pahar.

19 Tort cu alune si caramela

Amestecați cu blender-ul pană compoziția va fi una netedă și omogenă, atunci va fi gata și vom continua să lucrăm cu tortul. Această etapă este una importantă, deoarece ingredientul de baza este gelatina. În primul rând, cu ajutorul blenderului vom încălzi masa și vom topi un pic gelatina, iar în al doilea rând, va fi mai simplu de lucrat. Mai târziu ea se va întări și va fi mai dificil de lucrat cu ea.

20 Tort cu alune si caramela

21 Tort cu alune si caramela

Transferați într-o pungă masa de caramel obținut, si tot odată pregătiți oricare cremă care va este pe plac. Mai jos o să vă demonstrez proporțiile mele. Scoateți blaturile din frigider și înlăturați stratul superior, pentru a deschide porii.

22 Tort cu alune si caramela

Apoi, urmând pașii de montare a torturilor, adăugați sub forma unor ,,inele” crema (1 – 2 inele, cu diametrul de 10 – 12 mm), iar în mijloc caramelul.

23 Tort cu alune si caramela

Adunați blaturile în crema de bază, puneți-l la frigider cel puțin jumătate de oră. Putem reduce timpul de așteptare în două, dacă îl vom pune în congelator.

24 Tort cu alune si caramela

Între timp, adăugați caramelul rămas în cremă.

25 Tort cu alune si caramela

După care, la viteza maximă a mixerului, amestecați crema timp de 5-10 minute pentru ca caramelul să se încorporeze complet.

26 Tort cu alune si caramela

Transferați crema într-o pungă, și pregătiți 60 -80 grame de ciocolată neagră pentru decor. Eu am topit ciocolata în apă fiartă.

27 Tort cu alune si caramela

Montați tortul complet și acoperiți-l cu stratul final de cremă. Deasupra turnați ciocolata topită. Pentru decor am folosit alune zdrobite (imediat am adăugat 30 grame pentru decor și le-am uscat împreună cu restul). Pe lângă asta am făcut și alune în caramel.

Puneți fiecare alună pe câte o scobitoare. După care preparați caramelul. Pentru asta aveți nevoie de 40 grame de apă și 70 grame de zahăr. Fierbeți într-o oală cu fund gros.

28 Tort cu alune si caramela

În continuare, scufundați fiecare alună în caramel și lăsați-o în formă verticală. Pentru ca ele să rămână vertical, puteți folosi o bucată de polistiren. Nucile trebuie să atârne cu susul în jos. Tot secretul constă în temperatura caramelului (densitatea). Inițial ea va curge prea rapid, în așa caz, scufundați alunele din nou, până în momentul în care veți putea observa că caramelul devine mai vâscoas și curge cu linii lungi. Ele pot fi tăiate cu foarfeca, în caz de necesitate. Adică, la temperatura potrivita, e suficient și un singur strat de caramel și vârful se va întări foarte repede. După ce caramelul se va răci, alunele pot fi păstrate într-un loc uscat pe timp îndelungat.

29 Tort cu alune si caramela

Fiecare alună va avea o codiță de o anumită lungime, din acest motiv, plasați-le pe cele mai lungi in centru, iar prin părți cele mai scurte, atunci tortul va avea o formă rotunjită deasupra. Pe partea laterală am decorat tortul cu bucăți de alune.

30 Tort cu alune si caramela

În interior este exact cum am planificat, puțină cremă și un strat stabil de caramel. Acesta nu curge, nu se topește.

31 Tort cu alune si caramela

Sfaturi pentru gospodine

Să ne ocupăm de câteva momente:

 •   Aluatul.

Nu vom folosi bicarbonat de sodiu sau praf de copt. Toți porii, toată porozitatea și faptul că este puhav, se datorează albușurilor bătute. Și aici atenție maximă. Nu amestecați albușurile prea mult, răsturnați meringue-ul în două etape și doar cu ajutorul unei spatule. Străduiți-vă să faceți cât mai puține mișcări, astfel o să vă asigurați că albușul nu va suporta vreo daună, iar aluatul va fi lichid și vâscos. În plus, puneți îndată aluatul în cuptor, aluatului nu-i place să stea mult timp. Și bineînțeles, nu coaceți aluatul într-o singură formă, va ieși uscat.

 •   Făina de nuci.

Cu părere de rău, aceasta nu va putea fi înlocuită cu una obișnuită. În comun au doar cuvântul ,,făină” și nimic mai mult. Însă nu e atât de dificil de cumpărat cantitatea necesară sau pur si simplu să o faceți singuri. Sunt o mulțime de metode.

Pentru copturi mereu aleg faina alune, este cea mai aromată, în special după ce este prăjită. Cu toate acestea, se potrivește oricare altă făină de nuci sau chiar un amestec, de ce nu?

 •   Făina obișnuită.

Am adăugat-o în aceeași cantitate ca și restul ingredientelor uscate și am amestecat. Blaturile ai ieșit superbe și rezistente. Posibil să aveți nevoie de o textură mai moale, în acest caz, adăugați făina mai târziu. Adică, amestecați ouăle, făina de alune și zahărul pudră, iar apoi, cu ajutorul unei spatule făina și meringue-ul. Totul e foarte simplu, cu cat mai puțin amestecam făina în masa umedă, cu atât mai puțin se împrăștie glutenul, iar in rezultat aluatul va fi mai moale.

 •   Alunele.

De ce nu am adăugat alunele direct în aluat ci direct în formă? Foarte simplu, noi nu folosim praful de copt. Toată porozitatea se bazează pe albușuri. Există riscul de supraîncărcare. Prin urmare, pentru a nu face multe mișcări cu spatula, am decis să adaug direct în formă, menținând astfel mai multă porozitate.

 •   Meringue.

Noi avem nevoie doar de o textură spumoasă. Prin urmare, dacă veți face ceva greșit, blaturile nu vor ieși 100%. Mă bucură faptul că albușurile le amestecăm aparte, iar în caz de eșec, nu vom altera aluatul.

 •   Ouăle.

Desigur, perfect ar fi de făcut totul în grame. Presupun că cineva va avea tentația de a economisi. Din acest motiv, iată o alternativă: meringue-ul îl vom face din patru albușuri, iar amestecul de ouă va consta din patru gălbenușuri și patru ouă întregi. Deci, în total vom avea nevoie de opt ouă.

 •   Crema.

Rețineți ca crema pe care o veți utiliza poate fi oricare și pe orice fel de blat. Densitatea, gustul și alte aspecte le decideți dumneavoastră. Rețeta cremei utilizate de mine pentru acest tort este: zahăr pudră (170 g), unt (82,5%, 170 g, la temperatura camerei) și cremă de brânză (480 – 510 g). Un sfert am folosit pentru acoperirea de bază, iar în restul am adăugat caramelul și am amestecat până la obținerea unei texturi netede.

 •   Glazura de ciocolată.

Am decorat torul cu ciocolată neagră topită. În primul rând, aceasta va reda o culoare de contrast, iar în al doilea rând, amărăciunea va ajuta la echilibrarea gustului caramelului și alunelor. Aplicați un strat subțire de ciocolată, in caz contrar aceasta se va întări și va fi dificil de tăiat.

 •   ,,Scaietele” de alune.

Decorul este formidabil, spectaculos și stilat. Unica problemă este faptul ca caramelul se topește dacă se află într-un mediu umed. Decorați tortul înainte de a o servi sau acoperiți-o cu un capac înainte de a o pune la frigider.

 •   Gelatina.

Puneți imediat gelatina în apă rece. Foile de gelatină în orice cantitate, cea pulbere în proporție de 1:6, același gramaj.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!