Tort de Ciocolată cu Caise și Ganaș

Toți iubesc ciocolata, în special torturile de ciocolată, însă de ceva timp am încetat să mai cumpăr cele din patiserii sau supermarket. De fiecare dată rămâneam tot mai dezamăgită. Problema principală constă în blaturile prea moi și straturile de ciocolată de ganaș prea grele. Așa gen de tort era imposibil de mâncat, fie că se sfărâma și blaturile se dezlipeau, sau invers, blaturile erau prea tari.

Astfel, am decis să vă demonstrăm ceva nou și interesant. Toate torturile de ciocolată sunt delicioase, însă uneori par a fi cu prea multă ciocolată. Pe de o parte are și ciocolată, și ganaș, si gem de caise, pe de altă parte, se bazează pe ciocolata cu lapte, decât cea neagră, astfel lipsește gustul ei amărui. Suntem singuri, că mulți îl vor aprecia pentru rețeta simplă de preparare.

Pentru ce este bun acest tort? Blaturile sunt poroase, suculente și consistente, ele la singur nu se vor dezlipi din motiv că sunt prea fragile sau moi, iar pe lângă asta sunt capabile să rămână timp de 3 – 4 zile puhave și nu se vor usca.

Ingrediente:

 • Unt 82,5% – 45 g
 • Ciocolată neagră – 45 g
 • Ouă – 6
 • Apă – 40 g
 • Faină – 45 g
 • Cacao – 30 g
 • Marțipan – 205 g
 • Zahăr pudră – 120 g
 • Gem de caise – 40 g
 • Ciocolată cu lapte – 250 g
 • Smântână dulce 33% – 120 g

1 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

În bolul de mixer puneți marțipanul (205 g) și zahărul pudră (60 g), amestecați până obțineți o masă omogenă. Despre cum alegeți marțipanul și cu ce îl puteți înlocui, citiți mai jos.

2 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

Separați gălbenușul de albușul a 4 ouă.

3 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

Între timp topiți untul (45 g) și ciocolata neagră (45 g, de la 65%), amestecați până obțineți o masă omogenă.

4 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

Amestecați cele patru albușuri cu a doua parte de zahăr pudră (60 g).

5 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

6 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

Atunci când marțipanul și zahărul pudră vor deveni o masă mai omogenă, adăugați două ouă și patru gălbenușuri, apa (40 g). Amestecați totul foarte bine până obțineți o masă spumoasă și albă.

7 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

Adăugați o parte din ciocolata topită și făină.

8 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

Deasupra puneți o jumătate din albușuri.

9 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

Amestecați atent cu ajutorul unei spatule. Adăugați cacao (30 g).

10 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

Amestecați în continuu, adăugați ciocolata, albușul și făina rămasă. Amestecați până toate ingredientele se incorporează perfect. Adunați totul de pe partea inferioară a bolului.

11 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

Pregătiți trei forme a câte 16 cm, în partea de jos plasați hârtia de copt. Turnați aluatul în ele.

12 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

Coaceți blaturile până sunt gata la temperatura de 160 grade, la regim sus-jos. Scoateți blaturile gata din formă și lăsați-le timp de 5 minute să se răcească și înfășurați-le în folii de plastic. Puneți-le în frigider.

13 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

După 4 -5 ore putem crea tortul propriu-zis. Tăiați de pe blat partea de sus, pentru a deschide porii. Acoperiți două blaturi cu gem de caise (câte 20 g pe fiecare).

14 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

Întindeți gemul într-un strat subțire.

15 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

Acum e timpul pentru ganașul de ciocolată.

16 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

Tăiați mărunt ciocolata cu lapte (250 g). Smântâna dulce (120 g) se lasă până la punctul de fierbere într-o oală mică.

17 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

Turnați smântâna dulce peste ciocolată, amestecați cu ajutorul unei spatule, pentru ca ciocolata să se topească.

18 Tort cu ciocolata cu caise si ganas

19 Tort de ciocolata cu caise si ganas

Puneți ganașul într-o pungă și aplatizați-l. În așa mod el va începe să se stabilizeze mai repede în frigider.

20 Tort de ciocolata cu caise si ganas

Atunci când ganașul nu va mai fi prea lichid, tăiați vârful pungii, astfel încât să obțineți diametrul găurii in jur de 5 – 6 mm. Montați tortul.

21 Tort de ciocolata cu caise si ganas

Pentru decor vom utiliza ciocolată rasă. Pentru aceasta vom lua o bara de ciocolată neagră și cu ajutorul unui cuțit o vom răzui. Cu cât mai caldă va fi ciocolata, au atât mai groasă și întunecată va fi ciocolata rasa. Apropo, dacă acest decor este realizat din timp, vom putea utiliza restul ciocolatei pentru a prepara aluatul pentru tort.

22 Tort de ciocolata cu caise si ganas

Acesta este rezultatul final, un tort extraordinar de delicios.

23 Tort de ciocolata cu caise si ganas

Blaturile vor fi suculente și moderat aerate.

24 Tort de ciocolata cu caise si ganas

Pot privi la infinit structura acestuia!

25 Tort de ciocolata cu caise si ganas

Sfaturi pentru gospodine

Să ne ocupăm de câteva momente:

 • Marțipan.

Marțipanul în aluat va garanta acea suculență și consistență a blaturilor, necesară pentru incorporarea corectă a ganașului în gem. Cel mai bine de cumpărat unul gata. Există marțipan direct în ciocolată, s-ar părea, inconfortabil. Pe de altă parte, avem nevoie de ciocolată în rețeta noastră și totodată achiziționăm două ingrediente pentru viitoarea rețetă.

În loc de marțipan putem folosi persipan (dacă primul este făcut din migdale, atunci al doilea din sâmburi de piersic). Însă, putem face marțipanul și singuri în condiții casnice. Pentru acestea vom avea nevoie de faină de migdale (care la fel e posibil de pregătit de sine stătător), albuș și zahăr pudră. În orice caz, aceste ingrediente sunt indispensabile în această rețetă, însă calitatea lor nu au o semnificație globală.

 • Ciocolata.

Străduiți-vă să folosiți cacao de calitate superioară, astfel, culoarea și gustul va corespunde. Pentru aluat avem nevoie de ciocolată neagră, aici aveți posibilitatea de a experimenta, fiecare tip de ciocolată își are gustul și notele proprii. Și se potrivește orice tip de ciocolată cu lapte.

 • Aluatul.

Nu există dificultăți în prepararea acestuia și vă puteți descurca și cu un mixer de mână. Cel mai important să înțelegeți, nu folosim praful de copt, din acest motiv, fiecare por din aluat este important. Străduiți-vă să amestecați foarte atent și cu grijă. Etapa cu baterea albușurilor – viteza maximă și timp de 3 – 7 minute amestecați. Albușul îl amestecați până obtineti1 o masă spumoasă, nu amestecați prea mult! Incorporarea finală a ingredientelor în aluat este realizata cu spatula de silicon. Mai mult ca atât, fiecare mișcare va reduce din porozitatea blaturilor, așa că faceți mișcări netede.

În cuptor blaturile vor creste ușor, mai târziu ele se vor lăsa un pic, puteți observa și in imagine. Nu vă faceți griji, e un proces normal.

 • Timpul de coacere.

Coaceți blaturile și urmăriți-le atent deoarece blaturile de ciocolată pot pierde rapid din umiditate, din acest motiv le coacem într-un timp scurt.

 • Gemul.

Căutați cel mai aromat gem și fără felii. Dacă va fi prea dens, topiți-l un pic în cuptorul cu microunde. În niciun caz nu infiltrăm blaturile, ci doar le adăugăm aromă de caise. Gemul îl întindem cu ajutorul unei linguri sau spatule, încercați să-l strecurați printre pori. Aceasta va asigura stabilitatea tortului după asamblare.

În loc de gemul de caise puteți folosi oricare altul, cu aceeași consistență. Piureul sau siropurile nu se potrivesc.

 • Montarea.

Rețineți, ciocolata are nevoie de 6 – 7 ore pentru a se cristaliza complet. Prin urmare, ganașul proaspăt niciodată nu va fi la fel ca cel copt. Vă recomandăm să așteptați până ganașul din pungă va deveni dens, să montați tortul și sa-l puneți în frigider. Îl decorați mai târziu, după ce ciocolata se va cristaliza complet. Atunci tortul nu-si va pierde forma, ci invers o va păstra. Pentru ca ciocolata rasă să se așeze perfect pe suprafața tortului, încălziți-l ușor din exterior cu un uscător de par. Asta va ajuta să încălziți partea exterioară, făcând-o lipicioasă, dar nu va atinge stratul interior.

 • Depozitarea.

Blaturile, înfășurate în folii de plastic se vor păstra în frigider timp de 4 -5 zile. Tortul gata montat, timp de 3 zile. E posibila si congelarea acestuia pentru 3 săptămâni (tortul montat sau doar blaturile).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!