Tunsoare bob pentru par lung

De foarte multe ori, posesoarele unui par lung, care a fost crescut de foarte mult timp si doar uneori improspatat la varfuri, iau decizia de a isi schimba aspectul fizic, si anume de isi lua ramas bun de la cosita lunga pana-n brau. Totusi, nu toate au curajul la o tunsoare foarte scurta. Cum trebuie sa procedezi atunci cand vrei sa schimbi ceva, insa iti este foarte frica sa o faci radical. In ajutor iti vine renumita tunsoare bob, si anume bobul alungit. Aceasta te va ajuta sa iti aranjezi frumos parul si sa le arati celor din jur toata splendoarea lui.

Idei tunsori bob pentru par lung

Tunsori bob par lung

Vedete cu tunsoare bob lung

4

Tipuri de tunsori bob par lung

Exista foarte multe metode de creare a bobului alungit si anume din acest motiv aceasta tunsoare este atat de renumita. Silueta, forma si diferite tipuri de bretoane permite crearea unei coafuri unice in fiecare caz.

Cele mai renumite tipuri de bob sunt:

Drept – se potriveste ideal doamnelor si domnisoarelor, atat pe parul gros si des, cat si pe parul fin. Cu ajutorul bobului drept se poate masca pometii proeminenti, forma nasului si a barbiei, se pun in evidenta ochii si se micsoreaza obrajii. De aceea, acest tip de tunsoare se potriveste ideal doamnelor cu fata lata, pometi proeminenti si ochi nu foarte expresivi. In plus, tunsoarea bob drept pentru par lung se priveste ideal atat pe blonde, cat si pe brunete sau roscate.

Tunsori bob drept par lung

Gradat – cel mai solicitat tip de tunsoare. Aceasta confera parului volum si il face sa arate vizual mai des. La crearea acestei tunsori, mesterii folosesc tehnica in mai multe straturi, atunci cand parul din varful capului, prin parti si la ceafa este tuns in trepte. In cazul parului neascultator, care presupune iesirea unor fire rebele, se foloseste tehnica filarii sau lama de ras, care permit tunderea gradata a parului.

Tunsori bob gradat par lung

Asimetric – o decizie foarte indrazneata atunci cand se doreste o schimbare pe parul lung. Suvitele de par diferite dupa lungime din stanga si din dreapta atrag atentia celor din jur, ascunzand in acelasi timp imperfectiunile fetei. Asimetria poate fi diferita: incepand cu una abia vizibila, pana la una foarte evidenta. O asimetrie brusca este atunci cand lungimea parului variaza cu mai mult de 15 cm, dintr-o parte parul abia ajunge pana la lobul urechii, iar in cealalta parte acesta ajunge pana la nivelul umerilor.

Tunsoare bob lung asimetric

Cu breton alungit – alegand acest tip de tunsoare se va lua in considerare forma fetei. Astfel, domnisoarelor cu o forma ovala aproape ideala li se vor potrivi un breton des si lung, care va pune in evidenta avantajele fetei si vor accentua ochii si buzele. In schimb daca exista careva imperfectiuni, cum ar fi de exemplu un nas mare, fruntea lata , atunci bretonul filat sau oblic este alegerea optima.

Modele de bob cu breton alungit

Bobul alungit se potriveste oricarei forme a fetei, de aceea este considerata a fi o tunsoare foarte universala, care va face silueta sa arate feminin si rafinat.

Particularitatile tunsorii

De foarte multe ori, domnisoarele cu un par fin si trasaturi proeminente ale fetei nu se pot decide sa isi faca tunsoarea bob pentru crearea unui look stilat. Totusi, tehnicile moderne pentru craerea acestei tunsori cu utilizarea asimetriei permit transformarea chiar si a celei mai neordinare fete.

Printre principiile de baza care stau la baza crearii tunsorii bob pentru par lung se includ urmatoarele:

  • utilizarea liniilor drepte si exacte;
  • prezenta cararii oblice;
  • o lungime mai scurta a firelor de la spate comparativ cu cele din fata;
  • varfurile suvitelor sunt usor rasucite spre interior, de aceea, forma bobului este ovala.

Silueta coafurii este completat de volum, care permite modelarea deosebita a ovalului fetei. De exemplu, o fata rotunda poate fi ingustata vizual, creand un volum in varful capului, o fata ovala sau prea alungita va deveni mai armonioasa datorita crearii volumului in zona pometilor.

Tunsori bob filat par lung

Totusi, exista si regula de aur, care nu trebuie nicidecum incalcata, sub nicio forma – un bob lung si foarte lung se potriveste de minune domnisoarelor inalte si suple. Insa nu este cazul sa va intristati, deoarece exista foarte multe variatii ale acestei tunsori si a elementelor acesteia.

Metode de coafare

Pentru ca coafura sa fie aranjata ideal, stilistii au creat si testat foarte multe metode de coafare:

  • pentru a obtine o coafura rapida intr-un timp foarte scurt, va trebui sa pieptanati parul la spate si sa rasuciti varfurile cu ajutorul unei perii rotunde si a uscatorului de par;
  • daca nu aveti la indemana un uscator de par, puteti alege o spuma pentru par. Aplicati o cantitate nu prea mare la radacini, ridicandu-l cu ajutorul degetelor;
  • daca aveti un ondulator, il puteti folosi separand parul in suvite si ridicandu-l de la radacini. Rasuciti suvitele perpendicular.

Idei bob lung par ondulat

Frizuri bob cu volum

La final, indiferent de metoda de aranjare, aplicati un spray fixativ pentru a fixa forma.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!