Tunsoare bob par scurt

Intr-o anumita perioada a vietii oricarei femei apare dorinta de a-si schimba radical aspectul si parul este primul care „sufera” aceste schimbari. Nu are rost sa spunem ca parul lung este frumos, sexy si feminin, totusi, imaginea unei femei moderne, de succes si stilata este asociata cu diferite tunsori, in mare parte scurte si de lungime medie. Totul se intampla din motiv ca majoritatea doamnelor si domnisoarelor, duc un mod activ de viata si pur si simplu nu au timp suficient pentru aranjari si impletituri complicate. In plus, nu oricine reuseste sa isi creasca parul lung din cauza structurii parului. In randul celor mai renumite, practice si foarte feminine tunsori se afla tunsoarea bob, care se caracterizeaza prin foarte multe tipuri.

Tunsori bob pentru par scurt

Vedete cu bob par scurt

Variatii de bob scurt

Tunsoarea bob pentru par scurt este o optiune cu adevarat universala, care se potriveste atat domnisoarelor tinere, cat si doamnelor de varsta medie. Tunsoarea bob se priveste bine atat pe par drept, cat si pe par ondulat. La dorinta, tunsoarea poate fi completata cu un breton.

Bobul scurt poate fi executat in cateva variatii. In functie de propriile preferinte, de forma fetei si de structura parului, tunsoarea poate fi executata prin tehnica filarii, texturizarii si asimetriei, sau toate acestea simultan. Orice femeie, in functie de tipul de activitate pe care il are, de stilul hainelor ce le poarta, de varsta si de forma fetei, isi poate alege un model tineresc si ultramodern, sau sobru si elegant.

Principalele tipuri de tunsori bob sunt:

Drept, numit deseori si bob-carre, caracterizat prin contururi clare, lipsa scaritelor si trecerilor, taierea dreapta la spate si suvite mai lungi in fata. Poate fi purtat cu breton asimetric sau drept.

Tunsoare bob par scurt drept

Gradat sau stratificat – se tunde dupa tehnica in scari. Datorita straturilor texturizate, parul arata voluminos. Acest tip de tunsoare este de cele mai multe ori aleasa de posesoarele unui par fin si deteriorat.

Tunsori bob scurt graduat

A-bob este o tunsoare care ne aminteste foarte mult de tunsoarea carre, insa este foarte scurta si ideal de neteda. Parul este tuns drept si are o lungime egala atat in fata, cat si la spate, Iar bretonul este de cele mai multe ori oblic.

Tunsori bob scurt cu volum

Bob asimetric, care datorita lungimii diferite a suvitelor poate ascunde imperfectiunile si particularitatile aspectului fizic, face imaginea sa arate stilat si tineresc.

Tunsori bob scurt asimetric

Idei bob scurt asimetric

Bobul scurt cu breton drept, care ne reaminteste de palaria unei ciuperci, este o tunsoare caracterizata de linii moi si elegante si un volum deosebit. Bretonul se uneste treptat cu firele din fata si practic nu are hotare. Astfel de tip de bob este completat cu un breton scurt si des.

Tunsori bob scurt cu breton drept

Este evident faptul ca in functie de tendintele modei, stilistii si coaforii vin cu noi idei in tehnicile de executare, completand-o cu accente noi. Totusi, chiar si pana in prezent, bobul drept, stratificat si asimetric este rezultatul aceluiasi experiment riscant al coaforului cu numele Vidal Sassoon. Anume el a inventat si transpus in realitate aceasta imagine originala si feminina.

Particularitatile tunsorii bob pe par scurt

Dupa cum se stie, bobul este tunsoarea care se bazeaza pe tunsoarea carre. Totusi, similitudinea acestora este vizibila doar la prima vedere. Care sunt particularitatile tunsorii? Principala diferenta este crearea unui volum mare in zona din varful capului si prezenta asa-numitului piciorus. De regula, astfel de tunsoare dezgoleste complet gatul la spate, iar in unele variatii, parul de la ceafa poate fi chiar ras.

Tunsori bob scurt spate si lung fata

O alta particularitate este lipsa unei carari fixe. O tunsoare bob executata corect presupune repartizarea egala a parului pe cap, incepand cu crestetul capului si va necesita o aranjare minima. Va fi suficienta doar spalarea parului, aplicarea unui balsam, uscarea cu prosopul si oformarea cu ajutorul uscatorului de par.

Bobul este foarte variat si universal. Exista cele mai diverse optiuni, care le permit femeilor cu diferite forme ale fetei si cu structuri diferite ale parului sa isi aleaga cea mai potrivita coafura. O optiune aleasa corect va pune in evidenta frumusetea naturala, si, daca este cazul, va ascunde imperfectiunile.

11

Modele de tunsori bob scurt

Tipuri de aranjare

Cum am mentionat putin mai sus, o tunsoare bob executata corect nu va cere de la posesoare o coafare de durata si dificila. Pentru a conferi tunsorii un aspect ingrijit, aranjand si pieptanand parul in directia necesara, va trebui:

  • sa spalati si uscati parul cu prosopul;
  • sa aplicati produse de coafare (spuma, mousse) in palma si sa le aplicati pe toata lungimea parului cu ajutorul pieptenelui;
  • sa uscati parul cu ajutorul unei perii rotunde si a uscatorului de par;
  • sa il indreptati ajutorul placii pentru indreptarea parului, pentru a-i da luciu si netezime.

Pentru a crea onduleuri lejere pe parul scurt va trebui sa utilizati o perie cu diametru nu prea mare, iar pentru suvitele lungi si mai groase, un brushing cu diametru mare. Nu se recomanda utilizarea gelurilor sau a cerii pentru par deoarece acestea vor lipi firele unele de altele si vor avea un aspect inestetic.

Tunsori bob par scurt brunete

Tunsori bob par scurt blond

14

Daca ati avut parul lung o perioada lunga de timp, iar apoi ati decis sa incercati tunsoarea bob, stilistii va recomanda sa optati mai intai pentru bobul lung. Acesta va va ajuta sa decideti ce tip de tunsoare vi de potriveste cel mai mult. Doar apoi veti putea face experimente cu optiunile mai scurte.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!