Turtă dulce glazurată de Crăciun (fără gluten)

Toți adoră aceste fursecuri de Crăciun pentru magia cu care ne încarcă, aduc spirit de sărbătoare și ne permit să pornim fantezia când este vorba de figurine, decor, culoarea glazurii și alte detalii.

Cineva se limitează la prepararea simplă a fursecurilor, fără a le mai decora cu glazură și doar le adăugă câte o panglică. Am să vă arăt cum să pregătiți două tipuri de glazură – de contur și de umplere, cum corect să o colorați și ce să faceți în caz că nu vă reușește din prima. Am să vă spun câteva secrete despre făină și cum să faceți preparatele mai moi. Specialiștii pasionați de acest domeniu vor încerca să construiască și căsuțe din turtă sau chiar castele, însă va fi necesar de aplicat cunoștințele în domeniul ingineriei. În orice caz, aceste fursecuri cu gust de miere și aroma condimentelor preferate o să-i bucure pe cei dragi, împreuna cu o ceașcă de cafea sau ceai.

Ingrediente:

  • Unt 82,5% – 110 g
  • Făină – 310 g
  • Amidon – 40 g
  • Ouă – 2
  • Praf de copt – 1 linguriță
  • Scorțișoară – ½ linguriță
  • Ghimbir – 1/2 linguriță
  • Miere – 90 g
  • Zahăr – 100 g
  • Glazură colorată

1 Turta dulce glazurata de Craciun

Deci, am decis să acord atenție și celor ce au alergie la produsele ce conțin gluten, așa că am folosit făină fără gluten. Este posibil să folosiți și făina obișnuită. Tăiați mărunt untul rece (110 g). Acest lucru îl puteți face manual sau cum am făcut eu. Am pus untul în blender și am obținut o pastă densă, dar cel mai important că e rece.

2 Turta dulce glazurata de Craciun

În general, rețineți, că acest tip de aluat nu preferă căldura, nici cea de la mâini. Din acest motiv, după posibilitate, preparați aluatul în bucătăria aerisită, mâinile reci și lucrați repede, pentru ca aluatul să nu reușească să se încălzească.

Puneți în bolul de mixer făina (310 g) și amidonul (40 g, eu l-am folosit pe cel de porumb, însă îl puteți înlocui cu oricare altul). Amidonul este necesar pentru a face aluatul mai puhav în interior. Puteți să nu-l folosiți deloc, doar să luați 350 grame de făină. Apropo, fursecurile vor fi mai delicioase, dacă veți folosi făină de tip 1 sau chiar 2. Puneți făina, adăugați untul și praful de copt (1 linguriță).

3 Turta dulce glazurata de Craciun

Acum adăugați condimentele – scorțișoara și ghimbirul (câte ½ linguriță).Ghimbirul trebuie să fie pulbere. Puteți folosi și nucșoară sau cuișoare măcinate. Dacă doriți, puteți adăuga doar cacao. Adăugați ouăle (2).

4 Turta dulce glazurata de Craciun

Adăugați mierea (90 g). Dacă aveți mierea mai densă, topiți-o un pic în cuptorul cu microunde. Dacă nu vă place mierea sau aveți alergie, o puteți înlocui cu sirop de agave, melasă sau arțar. Adăugați zahărul (100 g). Eu am folosit câte 50 de grame de cel alb și cel de trestie. Dacă mierea este prea dulce, folosiți doar 50 de grame de zahăr.

5 Turta dulce glazurata de Craciun

Amestecați cu ajutorul mixerului. Dacă vă este mai comod, puteți amesteca și cu mâinile, doar foarte rapid.

6 Turta dulce glazurata de Craciun

Iată cum ar trebui să arate aluatul. Țineți aluatul la rece, pentru ca untul să nu reușească să se topească și să se formeze gluten.

7 Turta dulce glazurata de Craciun

Dacă veți utiliza făină speciala, atunci cu siguranță va fi fără gluten.

8 Turta dulce glazurata de Craciun

Transferați aluatul pe masa de lucru, fără a adăuga făină și modelați-l. Faceți acest lucru maxim într-un minut.

9 Turta dulce glazurata de Craciun

Împărțiți aluatul în două și aplatizați-l la grosimea de 1 cm, astfel aluatul se va răci mai repede, decât în formă de bilă. Împachetați-l într-o folie de plastic și puneți-l la frigider pentru 40 de minute.

10 Turta dulce glazurata de Craciun

În caz că aveți sucitor care modelează înălțimea, puneți 4mm.

11 Turta dulce glazurata de Craciun

Puneți aluatul între două hârtii de copt, pentru a vă ușura procesul de pregătire.

12 Turta dulce glazurata de Craciun

Aplatizați aluatul cu ajutorul sucitorului până la 4 mm.

13 Turta dulce glazurata de Craciun

Formați figurinele. Eu le prefer pe cele metalice.

14 Turta dulce glazurata de Craciun

Puneți figurinele pe tava de copt acoperită cu hârtie de copt.

15 Turta dulce glazurata de Craciun

Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, regim sus-jos, timp de 10 minute. Îndată ce veți observa că marginile încep a se rumeni, fursecurile sunt gata, însă le puteți lăsa și un pic mai mult. Aluatul rămas îl modelați din nou într-o bilă, înfășurați-l în folie de plastic și puneți-l la frigider. Apoi scoateți a doua jumătate de aluat și repetați procesul.

16 Turta dulce glazurata de Craciun

În timp ce fursecurile se vor răci, pregătiți glazura. În general nu este nimic complicat, o vom pregăti din albuș, zeamă de lămâie și zahăr pudră.

17 Turta dulce glazurata de Craciun

Un moment important este să separați calitativ albușul, fără nicio picătură de gălbenuș. Puneți-l în bolul de mixer și adăugați o linguriță de zeamă de lămâie, necesară pentru gust, deoarece în glazură se conține mult zahăr pudră.

18 Turta dulce glazurata de Craciun

Amestecați albușul, treptat mărind viteza mixerului până la maxim. Apoi nu va fi posibil să o micșorați. Când veți observa că amestecul devine mai spumos, adăugați zahărul pudră, trecut prin sită. Eu am folosit 240 de grame de zahăr pentru glazura cu care vom forma conturul la fursecuri. Aceasta trebuie să fie mai densă, să se usuce rapid și subțire. Recomand să adăugați deodată 200 de grame de zahăr și apoi, treptat, restul 40 de grame.

19 Turta dulce glazurata de Craciun

Răsturnați glazura într-o pungă.

20 Turta dulce glazurata de Craciun

Tăiați un vârf foarte mic, o gaură de maxim 2 mm.

21 Turta dulce glazurata de Craciun

Formați atent conturul fursecurilor. Este important să presați punga în mod constant, astfel încât banda de glazură să fie egală. Țineți punga la o distanță de aproximativ jumătate de centimetru de la fursec, pentru a aranja glazura drept și lin pe suprafață, asemenea pastei de dinți. Exersați, este ușor.

22 Turta dulce glazurata de Craciun

În timp de glazura pentru contur se usucă, pregătiți cea cu care veți umple fursecurile. Aceasta trebuie să fie mai lichidă, pentru a se răspândi uniform pe suprafața fursecurilor, până la linia de contur. Procesul este același, albușul, zeama de lămâie, doar că de această dată adăugați 150-180 de grame de zahăr pudră. Glazura trebuie să fie moale și după un minut ce ați mixat-o, să devină netedă la suprafață.

Adăugați oricare colorant doriți (lichid sau praf). Al meu este foarte intens și am adăugat foarte puțin, cu ajutorul unei scobitori.

23 Turta dulce glazurata de Craciun

24 Turta dulce glazurata de Craciun

Consistența acesteia este mult mai moale în comparație cu cea precedentă.

25 Turta dulce glazurata de Craciun

Răsturnați glazura într-o pungă și tăiați vârful, formând o gaură un pic mai mare (aproximativ 3-4 mm) și umpleți cu grijă fursecurile, începând de-a lungul contului și continuând spre mijloc. Deoarece glazura este destul de densă, vă puteți ajuta cu o linguriță, răspândind glazura pe suprafața fursecului. Dacă glazura vi se pare prea densă, răsturnați-o din nou în bol și adăugați un pic de apă. Cât glazura este proaspătă, puteți să presărați deasupra fulgi de cocos sau alte elemente decorative. Mai târziu aceasta se va întări și nu va mai fi lipicioasă.

Lăsați glazura să se întărească. Dacă stratul de glazură nu va depăși 1 mm, atunci peste 15 minute va fi gata și veți putea pune fursecurile într-un recipient. Acestea pot fi păstrate timp de 2 săptămâni.

Pentru decor, eu am presărat deasupra fulgi de cocos, asemenea fulgilor de zăpadă. Dacă veți face brăduți sau oameni de zăpadă, la fel puteți folosi acest truc.

26 Turta dulce glazurata de Craciun

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!