Chec cu cacao Zebra

Încă din copilărie ador acest chec. Deoarece conține smântână, checul se obține de fiecare dată foarte moale. Farmecul ce-l transmite acesta este faptul ca este din două culori, și îi va entuziasma mult pe copii. Aluatul îl vom pregăti în două porții, iar în fiecare vom adăuga aceeași cantitate de ingrediente, pentru a fi siguri pe viitor ca vom obține o textură ideală, uniformă și suculentă. După ce veți pregăti acest chec de vreo câteva ori, în sfârșit va veni timpul să experimentați.

Datorită celor mai simple ingrediente și doar două boluri cu aluat, veți avea pe masă o adevărată capodoperă culinară. Indiferent de câte culorile veți decide să-l pregătiți, acest chec mereu o să vă bucure. Acesta este foarte suculent, cu o textură elastică și destul de greu, iar în același timp surprinzător de aerat. Checul vă va tenta să rupeți câte o bucată, una după alta.

Ingrediente:

 • Ouă – 2
 • Ulei vegetal – 125 g
 • Lapte – 200 g
 • Smântână 10-20% – 75 g
 • Zahăr – 200 g
 • Făină – 260 g
 • Praf de copt – 5 g
 • Făină – 25 g
 • Lapte – 25 g
 • Praf de cacao – 25 g
 • Cafea sau Kahlua – 25 g

1 Chec cu cacao Zebra

Puneți într-un bol laptele (200 g), două ouă, uleiul vegetal (125 g) și smântâna (75 g).

2 Chec cu cacao Zebra

Adăugați zahărul (200 g).

3 Chec cu cacao Zebra

Amestecați cu ajutorul mixerului, pentru a omogeniza compoziția. Puteți folosi chiar și viteza maximă și amestecați timp de 2-3 minute, in acest mod și checul va fi mai bun. Apoi, adăugați făina (260 g) și praful de copt (5 g).

Pentru a obține un chec perfect din prima, fără gust de unt sau chiar să aveți senzația că nu a fost copt suficient, este necesar să fiți un pic mai atenți. În primul rând, amestecați foarte bine aluatul cu mixerul, la viteza maximă și la fiecare etapă. Untul va fi simțit, dacă va fi rău combinat cu restul ingredientelor, din acest motiv și checul se va coace mai rău. În al doilea rând, sunt necesare 5 grame de praf de copt și anume cinci, nu trei. Încercați să cântăriți exact, în această rețetă e mai bine să adăugați mai mult (6-7 grame), decât mai puțin. Și în al treilea rând este temperatura cuptorului. Dacă cuptorul dvs. se încălzește mai puțin decât este indicat, atunci ridicați temperatura cu 10-15 grade.

4 Chec cu cacao Zebra

Când aluatul va deveni omogen, împărțiți-l în două părți egale. Într-un bol este necesar să adăugați făină (25 g) și lapte (25 g). Eu am adăugat și un pic de extract de vanilie (3 g). În celălalt bol adăugați cacao alcalinizată (25 g) și cafea (25 g, sau liqueur Kahlua).

Această etapă este foarte importantă. Nu în zadar am adăugat aceste ingrediente în fiecare bol. Aceasta ne-a permis să echilibrăm cantitatea de ingrediente uscate și lichide. Textura checului va fi una omogenă și checul va fi mai delicios.

5 Chec cu cacao Zebra

Amestecați fiecare jumătate, până va deveni o compoziție omogenă.

Priviți cum sunt vizibile bulele de aer, ceea ce demonstrează că aluatul se va coace uniform, deoarece este suficient de aerat.

6 Chec cu cacao Zebra

Acum să trecem la partea cea mai interesantă și să experimentăm cu figurinele. Cel mai simplu și, posibil, cel mai spectaculos este turnarea clasică. Turnați pe rând aceeași cantitate de aluat în centrul tăvii, deasupra aluatului deja turnat.

Bineînțeles, puteți turna straturile mai haotic, turnând cu ajutorul unei linguri sau dintr-o pungă, decizia vă aparține.

Eu am folosit un inel metalic cu înălțimea de 6 cm și diametrul de 16 cm. Checul a acoperit ideal toata suprafața acesteia. Fundul inelului l-am acoperit cu folie de plastic, iar deasupra cu staniol.

7 Chec cu cacao Zebra

Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 140 grade, regim sus-jos. Va fi necesar un pic mai mult de o oră (dacă folosiți aceeași tavă). Verificați dacă checul este gata cu ajutorul unei scobitori sau apăsați ușor cu palma. Dacă deasupra checul va începe să se rumenească, acoperiți-l cu folie de staniol. Astfel se va coace și aluatul din centru, dar nu se va usca deasupra.

8 Chec cu cacao Zebra

Checul gata îl înfășurați îndată cu folie de plastic, direct în inel. Aceasta va permite să păstrăm umiditatea în interior. Lăsați checul pentru 6-7 ore. În general, checul va fi bun încă 3-4 zile.

9 Chec cu cacao Zebra

Eu am decis să decorez checul cu căpșuni. Această etapă nu este obligatorie. Pentru aceasta le-am tăiat în felii subțiri.

10 Chec cu cacao Zebra

Scoateți checul din inel și ungeți-l deasupra cu glazură neutră și adăugați căpșunile. Feliile la fel le puteți acoperi cu glazură. Această glazură este naturală și fără gust. În schimb, obținem o rezistență la dezvoltarea bacteriilor și pierderii aspectului.

11 Chec cu cacao Zebra

Iată atât de simplu e posibil de obținut un astfel de chec minunat.

12 Chec cu cacao Zebra

Priviți ce bine arată și în interior.

13 Chec cu cacao Zebra

Este delicat și suculent.

14 Chec cu cacao Zebra

Sfaturi

 • Uleiul vegetal

Puteți înlocui o parte sau în întregime cantitatea de ulei vegetal, cu unt. Diferența va fi în textură și aspect. Desigur, puteți folosi și margarina.

 • Smântâna

Aceasta redă suculență checului. Datorită acesteia, aluatul va fi un pic lipicios și vâscos. Smântâna poate fi înlocuită cu iaurt, maioneză sau chefir. Cu cât mai mare este procentajul de grăsimi, cu atât mai suculent va fi checul.

 • Lichidele

Laptele și cafeaua sunt ingredientele ce redau gustul. Dacă doriți, le puteți înlocui cu apă, ceai, alte lichioruri, înlocuitori de lapte (cel de soia, migdale, cocos). Orice înlocuire va influența asupra suculenței și gustului, însă oricum ar trebui să obțineți un chec decent.

 • Praful de cacao

Este deja evident că cacao alcalinizata va reda gustul potrivit. Însă, e posibil și de experimentat. Aceasta poate fi înlocuită cu ceai matcha, sau praf de zmeură, sau alte ingrediente uscate. Acestea va fi necesar de combinat cu lichidele potrivite (pentru praful de zmeură e posibil de folosit suc, iar ceaiul matcha să fie fiert cu lapte).

Doar imaginați-vă dacă checul va avea nu doar doua culori, ci trei sau chiar patru.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!