Înghețată de fistic

Dacă totuși a sosit vara și sunt doar două lucruri care ne pot ajuta cu adevărat să ne răcorim imediat, mă refer la aerul condiționat și înghețată. Cu primul totul e clar și simplu, așa că trecem deodată la cea de-a doua. Aranjați-vă mai confortabil și urmăriți cu atenție această rețetă, promit să fie una pe măsură. M-am straduit să includ în rețetă tot ce apreciem cel mai mult la înghețată pentru a obține un rezultat de invidiat. Uimitor de rece, iar totodată atât de delicată și cu o textură catifelată. Este o magie ce va cuprinde atât copii, cât și pe cei mai maturi. Eu am ales să pregătesc înghețată de fistic, dar în rețetă am menționat și alte metode și cum puteți pregăti înghețata cu gustul preferat.

Ingrediente:

  • Lapte – 500 g
  • Smântână dulce 33% – 250 g
  • Gălbenuș – 6
  • Zahăr – 200 g
  • Vanilie – 1 păstaie
  • Pastă de fistic – 40 g

Inghetata de fistic

Una dintre cele mai utilizate metode de pregătire a bazei pentru înghețată este crema engleză. Crema se pregătește foarte simplu și pentru aceasta turnați într-o cratiță cu fund gros laptele (2-5%, 500 g), smântâna dulce (33%, 250g) și zahărul (100 g).

Inghetata de fistic

Luați păstaia de vanilie, tăiați-o în jumatate și scoateți semințele. Adăugați totul în cratiță și puneți la foc mediu. Aduceți până la punctul de fierbere.

Inghetata de fistic

Între timp, amestecați gălbenușurile (6) și zahărul (100 g).

Inghetata de fistic

Când amestecul de lapte va ajunge la punctul de fierbere, adăugați-l treptat în bolul cu gălbenușuri, amestecând bine de fiecare dată.

Inghetata de fistic

După ce ambele amestecuri vor fi bine omogenizate, turnați din nou în cratiță.

Inghetata de fistic

Aduceți amestecul la 84 de grade, amestecând în continuu cu ajutorul unui tel. Dacă nu aveți termometru, așteptați momentul în care crema va acoperi suprafața spatulei și va lăsa o urmă după ce veți trece cu degetul. Strecurați crema printr-o sită.

inghetata de fistic

Adăugați orice tip de pastă de nuci. Eu am folosit-o pe cea de fistic (40 g). Se va potrivi chiar și Nutella. Dacă doriți ceva din fructe sau pomușoare, la fel adăugați aceeași cantitate.

Inghetata de fistic

Amestecați bine pasta în amestecul fierbinte.

Inghetata de fistic

Eu am decis să amestec și cu ajutorul blenderului, pentru a obține cu siguranță un amestec omogen. Puteți adăuga pomușoare uscate, nuci, biscuiți și multe altele.

Inghetata de fistic

Puneți amestecul la frigider pentru 3-5 ore.

Acum momentul cel mai important. O înghetață într-adevăr reușită, poate fi deosebită cu ușurință de una făcută în condiții casnice. Înghețata este catifelată și netedă, se topește ușor și are un gust plăcut. Pentru a obține același efect este nevoie de un aparat de pregătit înghețată.

Deci, turnați masa rece în bolul aparatului.

Inghetata de fistic

Timp de 30-40 minute veți obține un amestec dens și foarte rece.

Inghetata de fistic

Inghetata de fistic

Apoi, turnați amestecul într-un recipient și puneți-l la congelator pentru încă 6-7 ore.

Inghetata de fistic

După ce ați scos înghețata, o puteți presura cu nucă de fistic zdrobit.

Inghetata de fistic

Se potrivește perfect cu un cornuleț de vafe.

Inghetata de fistic

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!